REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Replica API 6 noiembrie 2020 | 00:00 1326

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19, subliniind că cele care au fost luate până în prezent nu mai sunt suficiente.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

"Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise, târgurile şi pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu, iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţarea suficientă între persoane", a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern pe care o prezidează.

El a spus că autorităţile doresc să controleze răspândirea pandemiei de COVID-19, dar în acelaşi timp vor să dea şanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.

"În acelaşi timp ne dorim să continue activităţile economice. Nu dorim să închidem economia românească, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejaţi şi economia funcţionează în continuare şi da, vrem ca românii să îşi continue viaţa cât de mult se poate, apropiat de o viaţă normală, doar că nu suntem în condiţii normale, suntem în condiţii de pandemie şi nu putem să facem abstracţie de acest lucru", a subliniat Iohannis, scrie Agerpres.

România a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus.

9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 37.685 de teste la nivel naţional, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore, 121 de persoane au murit din cauza COVID-19, iar 1.014 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da dle.Presedinte..noi romanii suntem un popor cuminte si ascultator..vom sta in case ca sa nu raspandim virusul...vom sat si-n ziua votului...tot in case...vom face loc celor care sa se voteze intre ei...goana dupa minunatul CIOLAN..este vizibila...sa va votati intre voi...si sa aveti parte nimai de ciolane...fafa...MADUVA..
1
0
Un derbedeu, un porc nemtesc.
0
0
are dreptate dl presedine, trebuie carantina pt ca romanii nu respecta nicio regula
0
3
Daca continuati sa restrictionati dreptul la libertate si o viata decenta, prin furtisagurile si incompetenta de care faceti dovada o sa va dau si eu un vot in bot pe 6 decembrie!!!
4
0
her malai cel mare a iesit cu covidul de coada si nu face decat sa-l zburleasca spre populatie doar ca sasi continue devalizarea tarii
4
0
la maximum cautam sa prostim lumea ca putem da indarat, scuzand un viitor maxim dupa alegeri!
2
0
Atatea luni cat nu au fost dezinfectanti in blocuri,autobuze,strazi necuratate ,nespalate nedezinfectate nu am avut covid? Acum ei vin dupa luni de zile cu inchisoare la domiciliu iar.Asa brusc ce declara unii afara mii de bolanavi inloresc si ai nostri ca doar nu o fi prosti fac asa ia si astia pentru bani.Da,dar aia afara au economie isi permit sa inchida .Noi ce cacat avem? Un cacat,nici pe ala.Iar prostia asta o sa ne coste mult.Sa vedeti salarii taiate la anul.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272