REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Kyriakos Mitsotakis: Grecia susţine în mod dinamic cererea României de a intra în spaţiul Schengen

Kyriakos Mitsotakis: Grecia susţine în mod dinamic cererea României de a intra în spaţiul Schengen

Replica API 25 februarie 2022 | 01:15 815

Grecia susţine în mod dinamic cererea României de a intra în spaţiul Schengen, a declarat, miercuri, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, aflat în vizită oficială la Bucureşti, scrie Agerpres.

Kyriakos Mitsotakis

"Aş vrea să repet faptul că Grecia susţine în mod dinamic cererea României de a intra în spaţiul Schengen. Trebuie să se întâmple acest lucru şi avantajele pentru România în urma acestei integrări vor fi foarte importante. Am avut ocazia să discutăm despre evoluţiile în Balcanii de Vest. Credem că toate ţările din Balcanii de Vest îşi au locul în Europa şi, prin colaborarea noastră, vom facilita integrarea lor. Am decis să lucrăm împreună, astfel încât să fie convocată o primă consfătuire interguvernamentală în legătură cu Albania şi cu Macedonia de Nord", a afirmat Mitsotakis, la Palatul Victoria, după convorbirile cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El i-a mulţumit premierului Ciucă pentru susţinerea pe care România o acordă Greciei în chestiunile de interes naţional. Premierul grec a menţionat în acest sens "acţiunile ilegale" ale Turciei în Mediterana occidentală.

"Aş vrea să repet poziţia fundamentală a Greciei: Grecia păstrează întotdeauna închisă poarta ameninţărilor, dar deschisă poarta dialogului. Instrumentul, aşa cum a zis şi domnul prim-ministru Ciucă, pentru rezolvarea problemelor este dreptul internaţional, nu sunt ameninţările", a punctat Mitsotakis, în declaraţiile de presă comune cu Nicolae Ciucă.

Premierul elen a remarcat, totodată, că schimburile comerciale bilaterale au atins două miliarde de euro, adăugând că există "perspective şi mai importante".

"Avem mari companii greceşti care activează în România şi vor să îşi extindă activitatea investiţională şi avem mulţi vizitatori, mulţi turişti, mai ales turişti români în Grecia. Vrem încă şi mai mulţi, vrem ca ei să depăşească 1 milion de vizitatori, câţi au fost în anul 2019. Deja Grecia este o ţară deschisă pentru vizitatori de-a lungul întregului an, nu numai în lunile de vară", a completat Kyriakos Mitsotakis.

El a menţionat că a fost semnat un acord de colaborare în domeniul protecţiei civile, evidenţiind ajutorul oferit în "situaţii excepţional de dificile" de către pompierii români, care au dovedit "spirit de sacrificiu" şi profesionalism.

"Avem cele mai frumoase amintiri legate de eroismul pompierilor români. Acest eroism a reprezentat şi punctul de pornire pentru a începe această colaborare în domeniul protecţiei civile. Sperăm ca pompierii români să fie prezenţi în Grecia mult mai frecvent, să colaboram cu ei şi în privinţa extinderii la nivel european a mecanismului de protecţie civilă, recurgând, desigur, şi la mijloacele de protecţie aeriană şi nu numai", a spus prim-ministrul elen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astfel s-ar reduce presiunea migratorie din insulele grecesti si ar deveni doar tara de tranzit in partea continentala.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212