REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

La ce te poți expune dacă consumi cafea decofeinizată. Ce spun specialiștii

La ce te poți expune dacă consumi cafea decofeinizată. Ce spun specialiștii

A.F. 22 aprilie 2024 | 00:00 214

Ți-ai creat un ritual în jurul consumului de cafea. Fie că o bei dimineața, la birou, sau în weekend, alături de cea mai bună prietenă. Cafeaua decofeinizată poate fi o opțiune dacă nu vrei să mai consumi cofeină. Aceasta însă ar putea fi nesigură pentru consumul uman, din cauza conținutului de substanțe chimice. Află la ce riscuri te poți expune dacă consumi cafea decofeinizată.

La ce te poti expune daca consumi cafea decofeinizata. Ce spun specialistii

Grupurile de apărare a sănătății solicită Administrației Americane a Alimentelor și Medicamentelor să interzică clorura de metilen. Acesta este un compus chimic utilizat în procesul de decafeinizare. Află care sunt riscurile consumului de cafea decofeinizată, potrivit specialiștilor.

La ce te poți expune dacă consumi cafea decofeinizată

Boabele de cafea decofeinizată sunt boabe de cafea standard la care s-a eliminat stimulentul cofeină. Modul în care este eliminată această substanță chimică poate fi controversat. Substanțele chimice folosite în acest proces au fost asociate cu mai multe riscuri pentru sănătatea ta.

Metoda europeană de decafeinizare mai este denumită și procedeul cu solvent indirect. Este o metodă obișnuită de eliminare a cofeinei din boabele de cafea înainte de prăjire. Acest proces începe prin fierberea boabelor de cafea.

Ulterior, ele se înmoaie în substanțe chimice, precum clorura de metilen sau acetatul de etil. Acesta din urmă este folosit și în dizolvantul lacului tău de unghii. Cei doi compuși se leagă de cofeina din boabe, de unde o extrag. Mai apoi, boabele sunt clătite, uscate și prăjite.

Clorura de metilen, denumită și diclorometan, este un compus chimic. Este un lichid limpede care îndepărtează cafeina din cafea. De asemenea, este utilizat și în îndepărtarea vopselelor, în decapanți, în curățarea metalelor și în produse farmaceutice.

Care sunt efectele nocive ale clorurii de metilenă asupra organismului

Clorura de metilen poate fi dăunătoare pentru tine. S-a dovedit că lichidul incolor poate provoca leziuni și afecțiuni ale ochilor, pielii, ficatului și inimii. Expunerea directă la substanța chimică poate provoca, de asemenea, somnolență, amețeli, amorțeală, furnicături la nivelul membrelor și greață, potrivit specialiștilor de la Centers for Disease Control and Prevention, citați de Food&Wine.

Ai aflat care sunt riscurile consumului de cafea decofeinizată. Te întrebi totuși dacă să renunți în totalitate la această variantă, pe care o preferi, datorită absenței cofeinei. Din fericire, există și vești bune în acest sens. Există și alte modalități de a decafeiniza cafeaua. Procesul de decafeinizare cu CO2 și metoda Swiss Water sunt două dintre aceste metode. Au devenit rapid populare, deoarece nu folosesc chimicale pentru a elimina cofeina din boabele de cafea.

Metoda CO2 aburește sau înmoaie boabele de cafea neprăjite și apoi pompează dioxidul de carbon într-un recipient. Astfel este creată o apă spumoasă care elimină cofeina din boabe. Apa netoxică este apoi aruncată și boabele de cafea decafeinizată sunt gata pentru prăjire. Procedeul Swiss Water este o metodă mai lentă, care pune boabele de cafea verde în apă și lasă cafeina să se absoarbă în decursul a mai multe ore.

Din fericire, nu este nevoie să renunți la consumul de cafea decofeinizată. Poți alege mărci care sunt etichetate fără solvenți sau substanțe chimice. De asemenea, poți opta pentru produse decofeinizate prin procese care nu folosesc chimicale pentru a elimina cofeina din boabele de cafea. Astfel, te vei bucura de ritualul tău de zi cu zi, fără să îți faci griji că te expui riscurilor, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alooooooo ! , nu mai speriați lumea. După ce e scoasă cofeina cu abur din cafeaua verde, se degresează cu Clorură de Metilen. După aceea cafeaua se prăjeste la 400 grade și dispare orice urmă de clorură de metilen. În Europa s-a aprobat decofeinizarea cafelei cu ajutorul Dioxidului de Carbon sau prin metoda Swiss Water. Nu se folosește solventul Clorură de Metilen. Exemplu: Eu folosesc Lavazza Decaf prin metoda Dioxidului de Carbon (CO₂). E cam scumpă dar trebuie să evit cofeina din cauza prostatei. Cel mai mare dușman al prostatei este cofeina, carnea roșie și alcoolul. Cei care au probleme cu prostata știu asta.
0
0
Specialiști sa vina repejor sa i mi faca o felatie.Dar repede dacă vor sa mai prindă loc.Am deja o coadă lungă care v or sa ma s**a sa afle secretul pe propria limba.Si ii cred știința ii devina
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272