REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

La inițiativa Universității 'Andrei Șaguna', parcul de la Casa de Cultură are un nume, 'Regina Maria'

La inițiativa Universității 'Andrei Șaguna', parcul de la Casa de Cultură are un nume, 'Regina Maria'

Replica API 4 noiembrie 2019 | 03:04 374

Parcul fără nume din zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța poartă, începând de joi, ultima zi a lunii octombrie a.c., numele de ”Regina Maria” drept un omagiu pentru aceasta. În cadrul acestui proces, Universitatea din vecinătatea parcului, Andrei Șaguna a avut o mare contribuție.

După ce acest proiect a fost votat în cadrul Consiliului Local Municipal din data de 31 octombrie a.c., președintele Universității ”Andrei Șaguna”, Aurel Papari a mulțumit printr-o postare pe pagina sa de socializare, edilului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, fiind și inițiatorul proiectului.

Un aspect foarte important este faptul că parcul de la Casa de Cultură este primul parc din Constanța care primește un nume și unul de o asemenea rezonanță.

De asemenea Papari a atașat și documentele prin care a detaliat motivele pentru care parcul cu pricina să poarte numele de Regina Maria.

”Cu respect revenim la propunerea înaintată Domniilor Voastre, la data de 30 octombrie 2017, de a conferi parcului de la Casa de Cultură un nume simbolic legat de Centenara Mare Unire, consfințită de Tratatul de la Trianon, în semnarea căruia Regina Maria a avut un merit deosebit.

Inițiativei Universității ”Andrei Șaguna”, de a acorda parcului de la Casa de Cultură acest nume, i s-au alăturat și celelalte două insituții de învățământ situate în proximitate, Colegiul Național e Arte ”Regina Maria” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.

Argumentul care justifică acordarea numelui REGINA MARIA acestui parc, și nu altuia aflat în Constanța, este imediata vecinătate a Colegiului Național DE Arte care poartă numele Reginei Marii Uniri.

Mai adăugăm și faptul că acordarea acestei denumiri unui parc din Constanța ar dechide calea pentru denumirea și celorlalte cărora le lipsesc numele, fiind cunoscute după obiectivele din împrejurimi, spre exemplu parcu gării sau parcul teatrului”, se arată în comunicat.

”Parcul de la Casa de Cultură are, începând de joi, nume: "Regina Maria". Acest fapt se datorează demersurilor inițiate de ”Universitatea ”Andrei Șaguna”. Proiectul a fost votat în Consiliul Local Municipal, la iniţiativa primarului Decebal Făgădău.

Alese mulțumiri Primăriei Municipiului Constanța, Colegiului Național de Arte ”Regina Maria”, Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații și tuturor celor care au susținut acest demers”, a scris președintele Universității ”Andrei Șaguna” în mediul online.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ala e parc sa merite o asemnea denumire. Poate parcul Tabacarie ar merita numele Reginei Maria.
2
1
Care parc?; poate un petic de spatiu verde.
2
0
si tragi apa!!!
8
0
Deci tot un inside job makidonesc
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272