REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La Liceul Sportiv din Constanța sunt condiții mai ceva ca la hotel! Video

La Liceul Sportiv din Constanța sunt condiții mai ceva ca la hotel! Video

Cristina BĂRBUCEANU 7 noiembrie 2022 | 00:00 4276

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța a dat numeroase nume mari ale sportului românesc, cum ar fi Simona Halep sau Horia Tecău. Desigur, liceul este un întreg domeniu pentru că aici elevii dispun de cămin, cantină, o curte destul de mare, terenuri de tenis, cort pentru sport și nu numai. De mai bine de un an, liceul și anexele sale au intrat în reabilitare...iar investițiile au multe zero-uri. Se investește într-un nou cămin, care este gata în câteva luni, cantina și-a dublat numărul de locuri, pe terenul de tenis sunt numai piese originale, iar o sală de tenis cu numeroase dotări este și ea finalizată. Reporterul Replica a mers pe șantier, gazda fiind chiar directorul liceului, Adrian Szemerjai, care a prezentat investițiile cu multe zero-uri și noile facilități de care se vor bucura elevii.

Investiții peste investiții

La liceul cu Program Sportiv, lucrările sunt în toi, mai ales la anexele unității. Reporterul Replica a mers pe șantier, prin liceu și prin anexele sale, ghid fiind chiar directorul unității de învățământ, Adrian Szemerjai. ”În urmă cu 2 luni și jumătate a fost făcută izolația termică a liceului. Totul este nou, inclusiv partea de club”,a  spus directorul

În scrut timp, lucările la internat vor fi gata, dar și cantina, spune directorul, dar s-au încheiat lucările și la sala de tenis.

„Două lucrări de reabilitare în stadiu final. Prima este reabilitarea internatului, căminului și cantinei cu termen de finalizare 15.03.2023, în valoarea de aproximativ 10 milioane de RON și este încă în desfășurare lucrarea și a doua lucrare de reabilitare încheiată, în valoare de 3,5 milioane de RON este sala de tenis care este încheiată.

Trebuie să se facă recepția finală. Deci este terminată lucrarea, sunt semnate actele. Este vorba de aproape 15 milioane de RON dați instituției.”

Șantierul căminului și cantinei a început în 2018, iar lucr[rile vor fi finalizate la sfârșitul anului 2022. Mai mult decât atât, tot directorul ne-a declarat că „din 60 de locuri, cantina va avea 120. Aici, elevii mănâncă 3 feluri de mâncare pe zi, plus desert cu doar 25 de lei.”.

S-au făcut numeroase investiții de-a lungul timpului: „60.000 de euro pentru terenul de tenis, care are piese originale, aduse din Germania;

Cortul e făcut pe schelet de aluminiu, iar pe timp de vară pereții sunt scoși să rămâne doar acoperișul.

Pentru echipament sportiv, s-au cheltuit 500.000 de RON”. Banii provin din Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și din sponsorizări de la diverse firme. Directorul unității de învățământ a susținut foarte clar: „Noi încercăm să investim punctual în ceea ce ne doare cel mai tare, adică activitatea sportivă”.  

Multe facilități pentru elevii liceului

Pe lângă liceu izolat, cantină cu mai multe locuri, teren de tenis cu echipament modern, elevii se vor bucura și de o sală de tenis de masă închisă, cu dotări cât se poate de actuale.

Directorul a declarat pentru reporterul Replica: „Sala de tenis de masă este transformată dintr-o magazie. Aici există sală de conferințe, sală de forță, saună, sală de recuperare, iar la etaj, sus în pod, este sala de joc”.

Așadar, în ciuda celor spuse de-a lungul timpului, cum că unitatea școlară a fost uitată de autorități, iată că elevii de aici vor ajunge, în final, să aibă condiții mai ceva ca la hotel.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Băncile sunt rupte de la începutul anilor școlari. Parchet ,scaune,tabla ,dulapuri au fost luate de părinți ....sala ?!! S-a refuzat cumpărarea de către parinte a unui tun de căldură pe motiv ca ,cine plătește curentul ,erau 3,4 grade în sala nu se putea tine racheta în mana ...etc
1
0
Munca in tenis poate sa spuna ca a depins de familie, dar studiile si le-a facut gratuit lipsind foarte mult de la scoala, iar facultatea a facut_o pe neprezentare
3
1
Acum pe cine sa cred,pe cel care spune despre liceul asta cand pomeneste de nume mari date sportului romanesc o inclunde si pe Simona Halep,sau pe Simona Halep care a declarat in repetate randuri ca statul Roman nu a facut nimic pentru ea si ca tot ce este ca sportiv i se datoreaza numai munci ei si familiei sale care a sprijinito financiar.
3
1
A dat si o multime de p****i
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212