REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Lazăr respinge acuzaţiile că ar fi refuzat eliberarea unui dizident anticomunist din închisoare

Lazăr respinge acuzaţiile că ar fi refuzat eliberarea unui dizident anticomunist din închisoare

Replica API 3 aprilie 2019 | 01:12 453

Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a făcut luni precizări în legătură cu articolele de presă în care era acuzat că a refuzat eliberarea unui dizident anticomunist din Penitenciarul Aiud la mijlocul anilor '80, susţinând că doar instanţa de judecată avea atributul de a pune în libertate condamnaţii.

Într-un mesaj pe Facebook, Augustin Lazăr susţine că, în perioada 1985 - 1986, a activat ca procuror criminalist în cadrul Procuraturii Alba Iulia, calitate în care a îndeplinit periodic şi atribuţii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situaţia tuturor condamnaţilor ce îndeplineau fracţia de pedeapsă pentru liberare condiţionată.

"Contrar afirmaţiilor lansate de unele instituţii de presă, rolul acestei comisii nu era de a dispune punerea în libertate a unor condamnaţi, acesta fiind exclusiv atributul instanţei de judecată, ci de a verifica îndeplinirea criteriilor tehnice prevăzute de art. 59 - 60 din Codul penal din 1969: îndeplinirea unei fracţii minime obligatorii din pedeapsa ce se execută şi inexistenţa rapoartelor de sancţionare disciplinară. Pedepsele cu închisoarea se executau în temeiul mandatelor de executare emise în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare, iar procesele-verbale ale Comisiei pentru liberare condiţionată se trimiteau instanţei de judecată competente, persoanele condamnate putându-se adresa instanţei de judecată şi în cazul unor constatări negative ale Comisiei", spune Lazăr.

Procurorul general precizează că nu poate confirma date despre persoana care apare în documentele publicate în presă.

"Având în vedere perioada lungă de timp care a trecut, precum şi imposibilitatea consultării unor documente originale (în special a hotărârii judecătoreşti emise în cauza respectivă) care să probeze situaţia evocată, precizez că nu pot confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în articolele de presă", explică Lazăr.

Conform unor articole publicate în presă, un procuror din judeţul Alba, cu numele de Augustin Lazăr, a refuzat în două rânduri să elibereze un dizident anticomunist la mijlocul anilor '80.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PeseDe nu e de votat din motive de Fagadau si restul. Dupa faza cu Lazar, s-au lins pe bot de vot si alde sasul si glumele din PeNeLe. Sa vedem cine mai e pe liste. Inca ma incapatanez sa ma duc la vot si sa nu mi-lirosesc pe glume perdante, dar sa dea naiba ca e din ce in ce mai dificil.
0
2
ART. 1 Poate fi supusa controlului, in conditiile prezentei legi, provenienta bunurilor oricarei persoane fizice, daca sint date sau indicii ca exista o vadita disproportie intre valoarea bunurilor acesteia si veniturile sale si nu se justifica dobindirea licita a bunurilor. ART. 2 Valoarea bunurilor a carei provenienta nu se justifica este supusa unui impozit de 80%. Prin justificarea provenientei bunurilor se intelege obligatia persoanei in cauza de a dovedi caracterul licit al mijloacelor folosite pentru dobindirea sau sporirea bunurilor. ART. 5 Daca rezulta date sau indicii ca intr
5
0
boule , nevasta-ta te minte ca ea are servici si suge pula la comanda intre 9-16 , aduna banii si vine si spune ca a luat salariul . La cat de bou esti , o suge cu tine de mana , iti spune sa te intorci cu fata la soare sa te bronzezi , si ea ne executa cu buzele botoxate . Bravo , fii mandru de ea , tu esti prea prost , cine pula mea te lua ?
1
4
unule eu dau muie nu iau ! Si dau multa muie la pesedei si postacii lor. Tie nu, ca mi-e sila. Tie iti dau numai cacatul la lins manipulatorule bolsevic. Muie unu cu cacat, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
4
2
Cehia si Slovacia au fost singurele care au eliminat,au lustrat toate loazele din justitie si servicii care au activat in comunism. Alte tari au mai periat ceva,la noi in schimb exact tortionarii si ticalosii au pus labele jegoase pe putere,si-au disimulat astea in spatele partidelor politice cu etichete si nume sugerand democratia. Romania nu va scapa de aceste dejectii umane decat poate dupa inca un secol,daca intre timp nu reusesc jigodiile sa vanda si sa pustiasca tara in intregime . Populatia hastagizata aplauda in draci tocmai tortionarii.Poate chiar e nevoie de un dezastru total.
1
3
Lazar e un tortionar, un infractor pe care Iohannis il tine in functie. Asta spune tot despre lenesul aflat in permanenta vacanta la Cotroceni...
4
7
Sunt multi comunisti adevarati ascunsi chiar si la partidele democratice istorice. In ultimii 20 de ani s-a abandonat cautarea lor. Si il mai sustineam pe Lazar.... Si altii ca el... Din pacate tinerii de azi sunt pacaliti de astfel de jigodii staliniste.
4
5
NOI SUSTINEM TORTIONARII SI REVENIREA SECURISMULUI. USR SI IOHANIS IMPREUNA PENTRU UN STALINISM TOTAL!
4
9
Iar v-au dat internet la inchisoare ? Va mai trimite dady poze cu poula lui sa o venerati ? Cred ca de abia asteptati sa i-o luati lu tudorel in gura cu tot cu oo. v-as ura la puscarie boschetarilor dar sunteti deja acolo ...
5
9
rusine Augustin Lazar, stim ca nu iti dai demisias i si ca nu ai onoare ! Culmea ca marii anticomunisti hastag penele si usr te sustin mai ales ficusul de la cotroceni .Cat de ipocriti sunteti mai astia care tot ocupati piata Victoriei si bine inteles si prostii nostri constanteni care marsaluiesc pe strazi si demonsreaza in fata prefecturii !Unde esti ala cu vreau muie de la pesede ,jegul ala de pensionar, acum stati ascunsi jigodiilor ,hai pupati in cur justitia si pe Lazar si apoi pe noi toti !
10
12
Din pacate justitia este plina de tortionari si prosti.
15
3
Luau decizii si dadeau hotarari dupa probele tortionarilor. Daca este adevarat e grav si treuie sa plateasca. Oameni de genul asta au tinut comunismul in viata foarte multi ani.
14
5
Bravo rroman si pensionar doi cacati va multumim ca zilnic ne pastrati igiena intima adica ne spalati cu limbile organele genitale si curul de cacat.Succesuri de fraieri ca voi este nevoie limbistii nostri
9
12
aveti impresia ca mizeria asta de stire nu este intentionat aruncata pe piata de catre jigodiile din ciuma rosie- logic scuza ptr criminalul toader ptr a-si pune vreo curva gen florea pe post- va rog ridicati-va mizeria de ziar pe care ati introdus-o fara accdeptul nostru in cutiile postale. nenorocitilor ordinarik-la opuscarie pe viata- inalta tradare- sa va adunati toate curvele plantate in posturi cheie, cu cirbea, tudorel, dorneanu si pleiada de muncitori nacalificati- actualii vostri juristi si la puscarie
11
15
CA NU CUNOASTE NIMIC IAR ASTAZI SE SCUZA...JIGODIILOR,TORTIONARILOR SA VA MANANCE PUSCARIA PE TINE ,KOVESI,TELICEANU SI ALTE DEJECTII DE PROCURORI TORTIONARI DIN ACEASTA TARA.MOARTE URGENTA ZDRENTELOR
12
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272