REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Lewis Hamilton a devenit cavaler - Motivul pentru care decorarea a fost pusă sub semnul întrebării

Lewis Hamilton a devenit cavaler - Motivul pentru care decorarea a fost pusă sub semnul întrebării

Replica API 2 ianuarie 2021 | 08:12 1347

Pilotul echipei Mercedes Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Hamilton, în vârstă de 35 de ani, este al patrulea pilot de Formula 1 care primeşte această distincţie, după alţi doi britanici, Stirling Moss şi Jackie Stewart şi după australianul Jack Brabham, dar e primul care devine "Sir" în timp ce se află încă în activitate.

Lewis Hamilton nu este cel mai tânăr sportiv britanic ridicat la rangul de cavaler. În 2017, tenismenul Andy Murray devenea "Sir" la vârsta de 29 de ani. De asemenea, cicliştii Bradley Wiggins şi Chris Hoy au primit aceeaşi distincţie la vârsta de 32 de ani.

Decorarea, sub semnul întrebării

Decorarea lui Hamilton a fost pusă sub semnul îndoielii pentru că locuieşte la Monaco, un paradis fiscal.

Totodată, el a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un alt paradis fiscal.

Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro). Ancheta a stabilit că "artificiul" financiar făcut de sportivul echipei Mercedes este legal.

Potrivit presei britanice, premierul Boris Johnson a intervenit personal pentru a se asigura că Hamilton va fi recompensat pentru realizările sale sportive.

Lewis Hamilton a mai fost propus în trecut pentru titlu de cavaler, ceea ce l-a nemulţumit pe fostul pilot Jackie Stewart.

Triplul campion mondial în Marele Circ, în 1969, 1971 şi 1973, a aşteptat aproape 30 de ani după finalul carierei pentru a deveni cavaler.

"Ron Dennis (n.r. - fost conducător al McLaren, care l-a ajutat pe Hamilton în carieră) nu a fost făcut cavaler şi fără el poate nu ar fi existat un Lewis. Stirling Moss a trebuit să aştepte 40 de ani după retragere ca să primească acest titlu.

Nu cred că a avut vreun regret în perioada aceea că nu a fost innobilat. Este frumos că l-a primit şi chiar îl merita. Graham Hill nu l-a primit, Jim Clark la fel.

Aşa că nu cred că ar trebui cineva să se aştepte să fie făcut cavaler doar pentru că este un bun sportiv şi a câştigat câteva evenimente sportive. Îmi place să cred că trebuie mai mult decât atât", spunea Sir Jackie Stewart, în 2017, după ce Hamilton câştiga al patrulea titlu mondial.

Pentru a deveni cavaler, o persoană trebuie să fie trecută pe o listă ce îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a spre aprobare de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau instituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de Anul Nou.

Lewis Hamilton a egalat în acest an recordul de titluri mondiale în F1, şapte, deţinut de Michael Schumacher. Cu 95 de victorii de etapă, de asemenea un record, britanicul l-a întrecut pe german la numărul de curse câştigate în carieră, 91, transmite News.ro, scrie hotnews.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Murphy esti atat de prost, incat daca af sti ma-ta te-ar da la schimb pe un bichon...sau poate a facut-o deja...sa-ti dau la muie tie, si lu ceausescu tau, lu ma-ta daca o mai raspunde la telefon, evemtual lu nevasta-ta daca ai...si sa nu faci copii...sa nu faci prostule, ca din cauza astira ca tine se duce planeta la vale...aaa, si in eventualitatea in care vrei sa raspunzi, sa-ti dau la muie amticipat...oricum esti un pisat, gunoiule
1
1
Black lives matter si alte ahaturi stangiste
4
0
Ilie nastaze e un taranete coclit.
2
1
ca sa vedeti ce mare campion e acest hamilton cand a lipsit si a fost inlocuit cu un noname sa vazut clar ca masina castiga si nu pilotul .. botas ar putea castiga si el dar e tinut de ordine de echipa .. tot asa mare campion a fost si vetel pana a schimbat masina .. mari campioni au fost pana in anii 90 apoi masina si electronica castiga cursele
6
2
Din filmul cu executia ceausestilor lipsesc vreo 7 minute,timp in care ceausescu a luat niste pumni si niste suturi asa cum se vad numai la incaierari cu fanii englezi ai footbalului.Era suficient numai atit.Merita sa fie presedinte dupa ce basescu a vindut flota si alti gugumani ca el au ruinat tara.
1
2
Ideal era daca primea titlul asta post-mortem!
3
1
Acesti titani ai planetei nu ar trebui sa platesca nicio taxa si nici un impozit, sunt foarte putini cei care ating asemenea performante mondiale. La noi Politia Rutiera l-a culcat la pamant pe marele nostru campion modial la tenis Ilie Nastase, si l-a incatusat. Tot la noi, in 25 dec.1989 un capitan, un plutonier si un sergent major au comis crime online la TVR 1, si l-au ucis cu singe rece pe Presedintele Republicii Socialiste Romania, Generalul Nicolae Ceausescu.
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212