REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanța, la ceas aniversar

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanța, la ceas aniversar

Replica API 8 februarie 2020 | 00:02 792

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța, împreună cu Universitatea Maritimă din Constanța, au sărbătorit joi, 6 februarie, o zi importantă în istoria învățământului superior de marină și anume 30 de ani de activitate.

În anul 1990, a luat ființă singura organizație studențească din România care a reușit să înființeze o universitate, anume ”Institutul de Marină Civilă”, actuala Universitate Maritimă din Constanța.

În decursul acestor ani, de la înființare și până în prezent, Liga Studenților și-a menținut aceleași scopuri, obiective, perseverând în autodepășire.

Aceștia au avut și au implicații importante la nivel național, în luarea deciziilor în învățământul superior, acționând pentru apărarea libertăților democratice și drepturilor omului. Astfel, de 30 de ani membrii organizației reușesc să evolueze pe plan educațional, social, cultural și economic.

La deschiderea evenimentului ce a avut loc în Aula ”Gavrilă Rican” a Universității Maritime din Constanța, alături de membrii Ligii Studenților din Universitatea Maritimă Constanța, studenți, cadre didactice ale Universității, s-au regăsit și reprezentanții organizațiilor studențești partenere și prietene, reprezentanții ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), federația națională din care facem parte, alumni ai organizației, dar și reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare și parteneri cu care am desfășurat diverse proiecte și evenimente, care ne-au sprijinit de-a lungul timpului.

„Este un moment cu adevărat unic ca singura organizație care a reușit sa pună bazele unei universități să ajungă la această admirabilă vârstă de 30 de ani de activitate. Suntem incredibil de mândri că avem onoarea ca în acest moment, în 2020, principiile și valorile puse ca temelie în perioada imediat după Revoluție să fie în continuare vii, prezente și menținute la cel mai înalt standard. Deși vremurile s-au schimbat, spiritul reprezentării studențești și dorința de a face bine celor din jur sunt în continuare un fluid vital pentru toți cei care au activat de-a lungul anilor în această organizație. LSUMC a reușit mereu să se distingă , atât prin standardul de calitate promovat în rândul membrilor, cât și prin atitudinea plină de mândrie specifică oamenilor care au în spate niște "rebeli inteligenți" ce au reușit să facă imposibilul. Pentru mine, ca Președinte al acestei organizații, și pentru toți cei care fac parte din Liga Studenților, acest eveniment reprezintă încoronarea muncii noastre și a tuturor celor ce au fost înainte noastră. Speranța noastră pe viitor este ca această esență tare a studentului care a vrut să schimbe lumea din jurul lui să trăiască în continuare în fiecare inimă de membru și să fie văzută prin fiecare acțiune întreprinsă de către LSUMC pentru că la fel ca în 1990 și în 2020 Pe Noi Ne Ține să realizăm asta.”, a spus Mihnea-Mihai AMZĂRESCU, Președinte LSUMC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
totul este imagine. in realitate sunt o multime de falsuri si cineva va trebui sa raspunda intr-o zi
2
0
mazare, constantinescu, strutinsky, nu se regasesc printre invitati ?
0
0
Cum iau examenele unii care nu stiu sa spuna cat este radical din noua ? Sunt studentii astiacare nu platesc taxe ,doar pentru ca au terminat liceul la tara ! Cred ca 90 la suta dintre studentii de pe acolo sunt tinuti si promovati doar pentru ca sustin financiar fara chitanta personalul inalt calificat. Sictir si greata !
3
0
spaga sa iei examenul este la jumate? intreb pentru un prieten
4
0
Liga asta mai bine s-ar interesa de calitatea reala a personalului didactic .Care sunt doctorate pe bune si care sunt purtatorii lor ,de acestia va depinde viitorul scolii voastre .Afara cu impostorii din invatamantul universitar .
4
0
Bordea sa te futtt ! Ne-ai povestit un an de zile ca ai Skoda . vila la Cumpana si de fi-ta si la examen ai trecut 5 oameni din 70
1
0
La multi ani UMC!!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272