REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lista miniştrilor care vor fi 'executaţi' de CEx-ul PSD

Lista miniştrilor care vor fi 'executaţi' de CEx-ul PSD

Replica API 18 octombrie 2018 | 01:00 381

Conducerea PSD a decis convocarea mult așteptatului Comitet Executiv al partidului, în cadrul căruia se va face o amplă remaniere guvernamentală, dar și o analiză a eșecului de la referendumul pentru familie. Şedinţa CExN va avea loc la finalul săptămânii viitoare, au declarat surse din partid pentru stiripesurse.ro.

Surse social-democrate au dezvăluit şi stadiul evaluării activităţii miniştrilor şi numele care ar urma să plece din Executiv. Secretarul general adjunct al PSD afirma zilele trecute că sunt trei tipuri de evaluări la care sunt supuși miniștrii și că le va fi analizată inclusiv prestația la conferințele de presă, precum și ratingul emisiunilor televizate la care au participat.

Primul ministru vizat de remaniere este, aşa cum era de aşteptat, Dănuţ Andruşcă, titularul de la Economie. Alături de acesta, pe lista remaniaţilor se va afla George Ivaşcu, ministrul Culturii. Lista este completată de Bogdan Trif, ministrul Turismului, de Lucian Şova, ministrul Transporturilor, şi de Radu Oprea, ministrul pentru IMM-uri. De remaniere se pare că nu va scăpa nici Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului.

Într-o situaţie incertă sunt vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, şi Mihai Fifor, ministrul Apărării. Stănescu a fost unul dintre cei trei iniţiatori ai scrisorii anti-Dragnea, însă o "execuţie" a sa ar putea tulbura şi mai rău apele în partid.

Pe lângă lista remaniabililor, există lista miniştrilor care îşi păstrează sigur poziţiile. Pe lângă miniştrii ALDE, în Guvern au locul asigurat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, Carmen Dan, ministru de Interne, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, Ana Birchall, vicepremier pentru parteneriate strategice, şi vicepremierul Viorel Ştefan. Conducerea PSD pare să fi revenit la sentimente mai bune faţă de Tudorel Toader, astfel că acesta are şanse să-şi păstreze locul în Guvern.

Potrivit surselor din PSD, nu sunt exclus nici mutările în interiorul Guvernului. Astfel, actuali miniştri ar putea să rămână în Executiv, însă la alte ministere.

Sursele noastre ne-au explicat că, în acest moment, se caută o formulă de echipă guvenamentală care să ducă mandatul de șase luni, perioadă în care România va asigura președinția Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, coaliția PSD-ALDE are nevoie de oameni care pot sta la masă cu omologii din țările membre UE, iar aceștia nu pot fi decât o serie de specialiști care să cunoască foarte domeniul în care activează.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
0
0
jegosule , esti obsedat de dragnea ! sa vii cu nevasta sa-i sugeti pula lui dragnea , orice comentezi , il invoci pe dragnea ! mars in mortii ma-tii de USR-IST !
2
4
Acest calau, tudorel toader, a croit o lege noua pe masura numarului de la pantofii lui Dragnea.Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un condamnat,un puscarias isi inlatura acuzatorii,procurorii,modificand legea in favoarea lui.Justitia din Romania a fost ingenunchiata.Pe moment.Asta este inceputul sfarsitului PSD-ului.In curand PSD va iesi din istorie.A fost .
5
3
cat de cretini puteti fi sa afirmati : conducerea psd pare sa fi revenit la sentimente mai bune fata de tudorel toader''- nici vorba- dracnea a solicitat- sluga a executat- asa stau lucrurile, dictatura era parca mai accesibila, ceea ce fac acesti nenorociti astazi nu are termen de comparatie, se poate traduce prin executare in masa- puscaria va v-a manca pe toti, fiti siguri
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920