REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Locuitorii comunei TUZLA, trecuţi de a doua tinereţe, SUSŢINUŢI de autorităţile locale!

Locuitorii comunei TUZLA, trecuţi de a doua tinereţe, SUSŢINUŢI de autorităţile locale!

Replica API 1 noiembrie 2018 | 23:27 284

Situaţia în rândul constănţenilor trecuţi de vârsta de 50 de ani este una tensionată din punct de vedere profesional. Ne referim de această dată la acea parte dintre constănţenii trecuţi de această vârstă care din diverse motive au rămas fără un loc de muncă şi doresc cu ardoare să reuşească să obţină o altă funcţie la un alt angajator. Cu toate acestea, cunoaştem că situaţia este una tulburătoare atât la nivel local, cât şi naţional. Angajatorii vin cu condiţii din ce în ce mai mari, printre ele punând accentul şi pe vârstă. Trecerea anilor pune în dificultate mulţi dintre constănţenii care doresc să obţină un loc de muncă, mulţi dintre ei fiind respinşi din această cauză.

În acest sens, primăria Tuzla vine în ajutorul persoanelor vârstnice care doresc un loc de muncă. Printr-un parteneriat cu vecinii bulgari, locuitorii comunei Tuzla au intrat în vizorul autorităţilor locale şi sunt ajutaţi şi susţinuţi de acestea, cu scopul reintegrării în societate, chiar şi din punct de vedere profesional.

Mai exact, în luna iulie a acestui an, la Tuzla s-a deschis un magazin dintr-un lanţ cunoscut şi apreciat de români. Vorbim despre hipermarketul LIDL, care prin prezenţa lui în această localitate a dat drumul la multe locuri pentru locuitori. Lucru îmbucurător având în vedere că oferta pe piaţa muncii este redusă, mai ales pentru persoanele trecute de o anumită vârstă.

Investitorii ajunşi la Tuzla fac viaţa mai uşoară locuitorilor prin diversitatea produselor de pe raft la un preţ accesibil, cât şi prin suplimentarea locurilor de muncă din comună.

De asemnea, parteneriatul cu Bulgaria vine în ajutorul locuitorilor care au trecut de vârsta de 50 de ani.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ o lună primarul Comunei Tuzla, Reşit Taner, a semnat acorduri de Cooperare cu primăriile Agigea, Cumpăna şi partenerii bulgari vizând un proiect transfrontalier. Scopul proiectului “Creşterea Competivităţii prin Perfecţionare, Viziune şi Educaţie” constă în schimbarea mentalităţii colective asupra menţinerii pe piaţa muncii a populaţiei vârstnice, prin asigurarea unei vieţi mai sănătoase, mai productive, participative şi independente pentru această categorie socială, cu impact pozitiv asupra sistemului general de protecţie socială, în beneficiul dezvoltării macroeconomice naţionale.

P.S.

Citeşte şi:

Magazin Lidl și PARC NOU în Tuzla. Primarul: 'Sunt create şi noi locuri de muncă'

Acorduri de Cooperare semnate între primăriile Tuzla, Agigea, Cumpăna şi partenerii bulgari: proiect transfrontalier

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pregateste turcul pentru un nou mamdat cadivortul la terminat si ce fura baga in contul lui nevastasa ca sa fie sigur cand il salta astea nu au ce sai ia
1
0
sustinuti ca sunt votantii pesede .niste cretini majoritatea
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272