REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ludovic Orban cere DESFIINȚAREA Curții Constituționale a României

Ludovic Orban cere DESFIINȚAREA Curții Constituționale a României

Replica API 14 noiembrie 2020 | 22:34 2680

Ludovic Orban a anunțat că viitorul Parlament va schimba legea care vizează funcționarea Curții Constituționale a României, venind chiar cu varianta desființării acesteia. O altă variantă propusă de președintele PNL este ca judecătorii CCR să devină numiți pe viață, pe model american.

”CCR a spus că este constituțională această lege care este curat neconstituțională, numai că noi ca Guvern... Ei s-au legat de HG noastră. Vă dați seama? Garantăm reformarea CCR chiar dacă va trebui să facem o modificare a Constituției. Legea o schimbăm cu siguranță. Acolo nu mai trebuie puși oameni politici, nu mai trebuie puși oameni care să reprezinte interesele unor partide politice. Acolo trebuie puși profesioniști cu o carieră respectabilă în spate, care să aibă experiență în magistratură, care să fie judecători, care să aibă cu adevărat experiență prodigioasă și rezultate și prestigiu și care, poate, să devină inclusiv inamovibili, ca în Curtea Supremă a SUA, sau să ne gândim că nu mai este necesară o CCR numită politic și se poate face controlul de constituționalitate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Trebuie făcută o reformă, nu mai putem perpetua.

La ora actuală, CCR poate da o mulțime de decizii neconstituționale pentru că nimeni nu poate să cenzureze o decizie neconstituțională a CCR. Cui ne adresăm? Asezământul pe care e construit această CCR a permis să dea ordine președintelui, să dea ordine Parlamentului, să dea ordine Guvernului, practic să se substituie acestor instituții. S-a ajuns într-o criză.”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem cu totul de acord. Cu cat mai putini bugetari cu atat mai bine.
4
3
Cat de tampit poti fii sa vrei desfiintarea CCR?? Toate tarile din lume au o Constitutie si nimeni nu e mai presus de ea. Cand base si cu fosta camarilla orange aproba referenduri si taierile de 25 % din veniturile romanilor, atunci era buna CCR. Leprelor, ordinarilor, dictatorilor sunteti mai tai ca Hitler si regimul hitlerist.
8
7
s-o pricepe domnul inginer si la drept.destept baiat mancalar ciuma galbena si rosie.
6
5
Muie PSD.CCR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
10
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
7
9
pentru astia care il sustin pe orban, adica unul ca emi, am o intrebare pe voi cand va doare capul vi-l tratati sau vi-l taiati??
11
5
Cat de prost sa fii sa ceri desfiintarea CCR? apoi avocatul poporului, apoi parlamentul...sa ramana Sica si Joianis jupani pe viata
15
9
Dar un meditator care sa il invete sa citeasca ce scrie in constitutie nu vrea? Analfabet politic. Vad ca Predoiu il lasa sa isi rupa gatul.
12
9
da bai popor pulime, in perioada interbelica constitutionalitatea legilor era verificata de o sectie speciala a Inaltei curti de casatie si justitie
3
9
Lasa bautura,bufonule !
16
7
Ba prosti sunt astia ba baiatule. Un fel de ciordache nicolicea si serban nicolae la un loc. Ba horcaitule de orban esti ratat? Pai n-ati castigat alegerile si tu spui ca faci comuism si sclavie in tara? Ba esti prost? Daca taceai o mai scaldai, asa te vai voteaza ma-ta si pulea spataru betivule
14
14
cel mai destept ar fi daca ti-ai da tu demisia imedeat
18
12
hotban e ramas de aseara asa ca viseaza sa faca ce vrea muschiul lui si cei mai zice malai cel mare,seful bandei de talhari si hoti care-si zic guvern
13
14
Sa lasam medicii sa-si faca meseria conform cu juramantul lui Hipocrat! Sa lasam dusmaniile si sa nu mai avem creierul spalat! Sa devenim o tara model pozitiv pe mapamond! Etc pozitiv!
12
6
Un card de functionari publici mai putin, functionari care iau salarii enorme si beneficiaza de pensii speciale.
15
11
suge pulicica.
6
9
Si Hitler a cerut desfintarea Reichstagului... Hai sa-ti explic: tu, din postura de proaspat admis la scoala de subingineri, ai fost ATRist care a mutat doua hartoage din birou in birou si - eventual - a mai batut un pas de defilare. Noua ni s-a dat PMul pe mana. Vedem cine poate iesi castigator din asta!
18
8
Cred ca v-ati scrantit cu totii. Cred ca va credeti toti, si PSD, si PNL, si CCR, si Parlament, niste zei. Cred ca a venit vremea sa va schimbam pe toti. Vreti de 1 Decembrie, pe 6 Decembrie sau pe 22 Decembrie ?
19
7
Cum sa ai incredere in acesti magistrati de ,,elita"cand acest Dorneanu a fost in FSN si PSD-ist cu vechime din cate i-mi amintesc a fost si Presedintele Senatului cand a fost Iliescu la butoane!Au mare dreptate PNL-sti dar aceasta inalta curte sa fie nonpolitic si cu cei mai curati magistrati!
16
17
inalta curte sa faca controlul de constitutionalitate...omul este smart rau,daca ar fi spus pesedistii asta era bai mare.
19
7
Are dreptate, mare DREPTATE.... d-ul premier, da. Cu dorneanu in frunte ?? Despre ce vorbim !? O CCR numita politic, si ce pensii NESIMTITE au, date de ponta si generalul izmenar oprea ?! Iata unde s-a ajuns. Rusine! Dezamagire! Dezbinare!
21
23
Cine va pune sa trimiteti la CCR toate legile care nu convin? Adica voi ii intrebati si daca nu va multumeste raspunsul e de vina CCR. Bai prostilor cu diplome de doctori n ati facut nimic toata viata voastra. Nu intelegeti un text pe care abia il silabisiti. Si acum veniti sa dati in magistrati politisti militari ca nu va fac jocul vostru hotesc. La gunoi cu voi pnl plusr si toti politicienii corupti fara studii si loc de munca inainte de politica.
29
10
eu propun ca si tu si johanus sa fiti numiti tot pe viata in functiile voastre!!! vai mama lui ceausescu... ce urmasi destoinici are!!! si ce popor orb!
33
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272