REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Machu Picchu - Cinci dintre turiştii arestaţi pentru avarierea Templului Soarelui vor fi expulzaţi

Machu Picchu - Cinci dintre turiştii arestaţi pentru avarierea Templului Soarelui vor fi expulzaţi

Replica API 16 ianuarie 2020 | 00:00 451

Sursa foto: www.nationalgeographic.com

Cinci dintre cei şase turişti străini arestaţi duminică în Peru pentru avarierea Templului Soarelui din complexul Machu Picchu vor fi expulzaţi din ţară, în timp ce al şaselea este urmărit penal pentru "sustragere de bunuri culturale" din faimosul sit arheologic incaş, a anunţat marţi poliţia locală, citată de AFP.

Turiştii, patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, din Brazilia, Argentina, Franţa şi Chile, au fost arestaţi duminică de către gardieni şi poliţie, în Templul Soarelui, dedicat celei mai importante zeităţi incaşe.

Unul dintre aceştia, un argentinian în vârstă de 28 de ani, a fost adus în faţa justiţiei marţi în timpul unei audieri preliminare în localitatea Machu Picchu din sudul ţării. Turistul este bănuit că ar fi vrut să sustragă o piatră din Templul Soarelui, care în cele din urmă a căzut şi a deteriorat podeaua edificiului, potrivit poliţiei, care a indicat că tânărul şi-a recunoscut fapta.

Ceilalţi cinci turişti au fost duşi în capitala provinciei, Cusco, "la Secţia de Securitate a Statului, unde au fost chestionaţi cu privire la o problemă de migraţie", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale pentru AFP. "Sunt încă reţinuţi şi urmează să fie expulzaţi din ţară", adăugat acesta.

Legea peruană prevede pedepse de cel puţin patru ani de închisoare pentru persoanele care aduc prejudicii patrimoniului cultural naţional.

Potrivit autorităţilor, cei şase turişti au intrat sâmbătă în sit şi s-au ascuns pentru a petrece noaptea în acesta, ceea ce este strict interzis.

Situl Machu Picchu, o citadelă incaşă aflată pe vârful unui munte cu altitudinea de 2.400 de metri, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Cusco, este înscris din 1983 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În prezent, accesul în anumite părţi ale Templului Soarelui este interzis din cauza stării de conservare a clădirii. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vroiau si ei sa faca un ban gramada.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212