REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

MAE confirmă: Câţi migranţi blocaţi pe Marea Mediterană s-a oferit România să primească

MAE confirmă: Câţi migranţi blocaţi pe Marea Mediterană s-a oferit România să primească

Replica API 9 ianuarie 2019 | 03:33 455

În ultimele zile, 248 de migranți din diferite țări din nordul Africii au ajuns în Malta. Suplimentar față de aceștia, două vase cu 49 de migranți la bord au ajuns în largul coastelor malteze, fără a primi permisiunea de acostare. Ministerul Afacerilor Externe confirmă informaţiile publicate de presa internaţională şi anunţă că România şi-a exprimat disponibilitatea de principiu, alături de alte state membre, pentru preluarea a 5 migranti.

Concretizarea acestei oferte se va realiza ulterior, în limitele cadrului legislativ actual şi Regulamentului Dublin care face trimitere la modalităţile de gestionare a unor astfel de situaţii care au un profund caracter umanitar, transmite MAE.

"Decizia reprezintă un gest punctual de solidaritate pe care România a decis să îl transmită, inclusiv pentru a oferi, din perspectiva de Preşedinţie a Consiliului UE, un semnal pozitiv de încurajare a celorlalte state membre pentru a urma o conduită similară, având în vedere situaţia umanitară extrem de delicată în care se află cei 49 de migranti.

Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană au fost permanent în legătură cu instituțiile europene cu atribuții în domeniu și cu celelalte State Membre ale Uniunii Europene.

De altfel, în contextul discuţiilor de la nivel UE privind migratia, Romania a susţinut constant importanţa acţiunii comune în baza principiilor solidarităţii şi responsabilităţii şi asigurarea unui echillibru corect între acestea. România continuă să susţină această abordare şi din perspectiva de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE.

În acelaşi timp, situația celor 49 de migranti reconfirmă necesitatea promovării de măsuri care să contribuie la o gestionare eficientă a migrației ilegale, pentru evitarea călătoriilor periculoase la care migranţii se angajează. Din această perspectivă, Preşedinţia României la Consiliul UE pledează pentru întărirea cooperării cu statele africane de origine şi de tranzit în scopul unei gestiuni la sursă a migraţiei ilegale şi de consolidare a politicilor de dezvoltare în raport cu statele africane, care să conducă la un răspuns durabil în faţa acestui fenomen", se arată într-un comunicat MAE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti irationali, vreti sa ne distrugeti poporul la presiunea samsarilor economici.Puneti inapoi institutia familie si lucrurile se rezolva.Emigrantii vor ajutoare sociale nu sa munceasca.Sunt musulmani si traiesc cu mentalitati din secolul Vll.Asta ne diferentiaza , este o diferenta neta de mentalitate.Astia cinci in citiva ani se fac 500, se inpuiesc ca sobolanii.
3
0
Diluarea rasei "spalacite" a europenilor tot se va realiza. Exista tot felul de restrictii pentru migrantii romani dar ceilalti sunt tot mereu salvati. Intre timp salvatii vin si in Romania. Tendinta e clara. Chestia cu forta de munca, o consecinta a faptului ca patronii nu sunt interesati de cresterea salariului angajatilor. Prefera sclavi.
6
0
nu am putea oferii posibilitatea sa schimbe mediterana cu marea neagra adica daca erau in camere de tractor la 100 de mile de tarmul maltei sa-i luam si sa-i lasam tot la centa mille in largul marii negre
5
0
Este bine ca vine migranti in tara noastra pentru ca avem nevoe de forta de munca
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272