REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Mai multe platforme pentru colectarea deşeurilor în Constanţa

Mai multe platforme pentru colectarea deşeurilor în Constanţa

Replica API 16 aprilie 2019 | 00:00 317

Primăria Municipiului Constanța a început montarea de platforme supraterane închise pentru colectarea selectivă a deșeurilor în toate zonele orașului. Măsura este luată de municipalitate pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

La capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă pe patru fracții. În câteva zone cu blocuri din municipiul Constanța au fost montate containere de tip iglu cu o capacitate de 2,5 mc, astfel: 175 de containere albastre pentru hârtie și carton, 175 galbene pentru plastic și metal și 27 verzi pentru sticlă, la care se adaugă containerele în care se depozitează resturile menajere.

Revenind la noile platforme destinate colectării selective, au fost achiziționate 286 de module, împărțite în 76 de platforme repartizate în toate zonele orașului. Acestea sunt realizate la standarde europene, închise în așa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate. În acest fel se va reduce disconfortul creat de împrăștierea deșeurilor lângă platforme și se va stopa fenomenul colectării neautorizate a deșeurilor reciclabile.

Colectarea selectivă a deșeurilor din aceste containere se realizează cu ajutorul a 8 autogunoiere special destinate în acest sens. Deșeurile colectate selectiv și sortate sunt transportate la stația de sortare.

Amintim totodată că la nivelul municipiului Constanța continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din oraș pe 2 secțiuni: deșeuri reciclabile și deșeuri menajere.

"Recomandăm constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător", transmit reprezentanţii primăriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O idee buna doar in cazul in care o masina vine si incarca separat pubelele.........daca le rastoarna la gramada in aceeasi masina pe toate sunt bani aruncati
3
0
Pueti un singur tomberon pt colectare, pt ca oricum masina care colecteaza le amesteca, plasti cu hartie
2
0
un lucru bun ca idee, dar total nefunctional - vedeti punctul de la Henri Coanda care mai mereu este ingropat in gunoaie, iar celelalte punte de colectare nu au containere pentru sticla. cat despre deseurile de electrocasnice, noroc cu cel de la Carrefour - cand gasesti pe cineva si acolo
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212