REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Managerul Spitalului Județean Constanța a prezentat raportul de activitate pe anul 2018

Managerul Spitalului Județean Constanța a prezentat raportul de activitate pe anul 2018

Replica API 5 martie 2019 | 00:00 255

Cătălin Grasa

Doctorul Cătălin Grasa a prezent, luni, 4 martie a.c., bilanțul Spitalului Clinic Județean Constanța, în cadrul unei conferințe de presă, fiind însoțit de medicul Rodica Tudoran și directorul medical al spitalului, Bogdan Obadă.

Rodica Tudoran

"Activitatea pe 2018 a fost încărcată, mai mult decât laborioasă și foarte complexă, spitalul fiind însă, prea mic pentru Dobrogea. În anul 2018 am avut 654 pacienti externati. Au fost 140 449 pacienti consultați, iar 36 652 internați în medie, adică 65, 88%, 24,55% pacienți internați cu trimitere de la medic specialist și 9,5% trimitere de la medicul de familie.

Bogdan Obadă

Menționez că, în cursul anului 2018 au fost consultați 72.853 de pacienți, 150.183 pacienți consultați ambulatoriu și 28.679 tratamente în ambulatoriu.", a precizat doctorul Cătălin Grasa. Medicul Rodica Tudoran s-a declarat foarte mulțumită de bilant, susținând că prezentarea cifrelor activității spitalicești arată că ,deși a fost un an aglomerat, personalul a făcut față cu brio.

"Momentele acestea de bilanț sunt utile, iar ca să vorbim despre pacienți vă spun că ,10 mii de prezentări au fost în luna februarie, iar în luna august am avut peste 15 mii de prezentări, cu același personal, aici mă refer la anul 2018. Ianuarie și februarie 2019 au fost lunile în care s-au înregistrat virozele respiratorii, iar volumul de muncă a fost destul de mare odată cu această epidemie și țin să mulțumesc conducerii spitalului că personalul nu și-a luat concediu.

Referitor la pacienții care se prezintă la urgență din diferite motive vreau să îi anunț pe aceasta cale că este bine să te programezi și să-ți faci analize din timp, decât să ajungi la urgențe și aș vrea ca oamenii să fie precauți. Despre timpii de așteptare, depinde de codul de urgență, pentru că aceștia diferă de gravitate problemei cu care se prezintă fiecare pacient", a subliniat medicul Rodica Tudoran. De asemenea, directorul spitalului, Bogdan Obadă este de părere că cea mai mare problemă cu care se confruntă spitalul este aglomerarea.

"O mare problemă este supraaglomerarea, mai ales pe secțiile de pediatrie, oncologie, OG. , însă rezultatele sunt foarte bune în ciuda aglomerării. De asemenea, RMN funcționează de două luni în ture de 8 ore pentru pactienții internați, însă vrem ca acesta să funcționeze 24 din 24.", a spus Bogdan Obadă. În luna aprilie 2019, o să sărbatorim 50 de ani de activitate a spitalului, iar vis a vis de angajări de personal, suntem în creștere, a mai adăugat Cătălin Grasa.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
GRASA CATALIN sa ai bube la cu. si miini scurte.nemernicule sti tu de ce si mai ales cine sint.sa te duci dupa tataticu.
1
0
Catalineeee gata dragule is hotarit acu te las sa i-mi executi o felatie dar promite-mi te rog ca ma lasi sa intru tot in rectul tau.Am crema care mi-ai recomandato sa te dai acolo.O sa fie minunat pt tine in fapt asa cum i-ti si place.
2
0
Sa avem pardon zic.Cui a prezentat raport colegilor dumnealui de partid?.Sint constient ca toti stiu acum acest meneger ii pus cu mina de catre PSD.Tre vazut cum a optinut cea mai mare nota la examenul pt functie acesta fiind singurul in fapt.Dar pt diversi inocenti posibil sa mearga.Ma ingretoseaza maxim stirea.
3
0
cauti un nefrolog in weekend, pe langa faptul ca iti cere spaga, poti sa si mori ca nu iti vine in weekend. Si totusi, spatiul e problema? sau faptul ca nu dati 2 bani pe pacientii care vin la stat..ca aveti cabinete private...ipocritilor si imbuibatilor. Parcarea spitalului e plina de ultimele modele de mercedes, audi, bmw...greu de demonstrat acesti bani.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272