REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Mandatul de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, prelungit

Mandatul de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, prelungit

A.F. 21 noiembrie 2023 | 17:55 1642

Tribunalul Vaslui a decis, marţi, prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Dumitru Buzatu, cercetat pentru luare de mită, după ce în cursul săptămânii trecute magistratul de drepturi de şi libertăţi luase aceeaşi decizie, trimisă ulterior spre rejudecare de Curtea de Apel Iaşi, cu invocarea unor erori de procedură care ar fi putut conduce la eliberarea fostului lider PSD.

Mandatul de arestare preventiva in cazul lui Dumitru Buzatu, prelungitDumitru Buzatu

În cazul expertului Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, judecătorul a decis prelungirea arestului la domiciliu, în condiţiile în care săptămâna trecută acesta fusese plasat sub control judiciar.

"Admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi formulată în dosarul nr. 19/P/2023.În baza art. 234 şi urm. Cod Procedură Penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului B.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (...), pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.11.2023 şi până la data de 22.12.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul B.D., prin apărătorii aleşi, privind revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea acesteia cu o altă măsură preventivă mai puţin restrictivă de drepturi şi libertăţi. În baza art. 234 şi urm. Cod Procedură Penală, prelungeşte durata măsurii arestului la domiciliu a inculpatului J.R., dispusă prin încheierea nr. 232 CDL din 23.10.2023 a Curţii de Apel Iaşi în dosarul în dosarul nr. 2010/89/2023, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (...) pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 22.11.2023 şi până la data de 21.12.2023, inclusiv", se arată în decizia instanţei Tribunalului Vaslui.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, luată săptămâna trecută, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui, să fie trimisă spre rejudecare la instanţa vasluiană.

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA, scrie Agerpres.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai la mititica batranelule, ca stai bine! Uite asa sa iesi si tu la pensie, ca nu ne te mai saturai de grandomanie! Ce o sa faci cu atat avere!? O sa se bucure umflatul de fiitu, batranica divortata si amanta saraca, care iti duce dorul de barbat (macho)! Stai acolo , mai scri o carte, doua si in maximum 2 ani , vei fi acasa si cu sacii in caruta! Asta- i STATUL PARALEL!
4
0
daca nu-l reclama omul de casa nu se afla nimic; politistii si dnaul nostru in halul de incompetenta si paralizie functionala in care sunt nu sunt in stare sa prinda nimic; cine stie cati mai sunt neprinsi bine merci cu zecile de mii
2
0
iese repede,baga ceva cu boala si scapa
3
0
Era toata ziua-bunaziua invitat la Antena 3, in prime-time. Mai ceva ca Mazare, pe vremuri. CSF....numai lume buna.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510