REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MApN: Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogălniceanu. A fost sesizat Parchetul Militar

MApN: Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogălniceanu. A fost sesizat Parchetul Militar

A.F. 16 aprilie 2024 | 20:09 2651

Drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, în cursul nopţii de luni, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Acestea erau probabil de tip comercial şi au zburat cu viteze mici şi la înălţimi reduse, au declarat reprezentanţii MApN, care au precizat că în acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

MApN: Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogalniceanu. A fost sesizat Parchetul MilitarMilitari la Baza Aerienă Mihail Kogălniceanu

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au declarat, marţi, pentru News.ro că, luni, în intervalul 22.30 - 00.30, personalul aflat în serviciul de pază în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a raportat prezenţa în aer, în zone din apropierea Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu”, a unui sistem aerian fără pilot (dronă) şi, ulterior, a încă două asemenea sisteme.

„Dronele, care au fost observate prin mijloace electronice, optice şi vizuale, au fost de mici dimensiuni, cel mai probabil de tip comercial şi au evoluat cu viteze mici şi la înălţimi reduse. Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menţinere a siguranţei în spaţiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situaţie. De asemenea, au fost aplicate, în repetate rânduri, contramăsuri de tip război electronic, contactul radar şi vizual cu ultimele două sisteme fiind pierdut în jurul orei 00.30”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale, scrie news.ro.

MApN: Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogalniceanu. A fost sesizat Parchetul Militardronă comercială

Reprezentanţii MApN au adăugat că Parchetul Militar a fost sesizat de comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege în astfel de situaţii

De asemenea, la nivelul unităţii militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de şeful de stat major al Bazei 57 Aeriană.

„Reamintim că, în conformitate cu prevederile HG 859/2021 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spaţiul aerian naţional, art. 5, alin. (1), lit. c), operarea oricărui tip de aeronavă, inclusiv cele fără pilot, în porţiunile de spaţiu aerian rezervat, segregat sau în zonele restricţionate se poate realiza numai în condiţiile autorizării accesului de către unitatea de trafic care efectuează controlul traficului aerian în zona respectivă. Nerespectarea acestor reguli constituie contravenţie, conform art. 11, lit. g), sancţionată cu amendă de la 5.000 la 9.000 de lei aşa cum este stabilit la art. 12, alin. 3 din acelaşi act normativ menţionat”, a mai transmis Ministerul Apărării Naţionale, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei făceau parada foto la camera dronei fetițele de la bază Kogălniceanu halal apărare avem vai de noi va fi
0
0
Au stat si sau uitat la ele si i-au lasat sa fac poze? Cate au prins? Acolo chiar e sat fara caini? lasi toti prostii chiar si civili spioni sa fie sa filmeze si nu le dobori? Ce obiective? paza? siguranta maxima? I-au lasat sa filmeze si sa plece.Halal! Acolo nici musca nu trebuie sa zboare si sa filmeze fara sa sti ce face. Daca s-a intamplat asa ceva acum dar daca este altceva ..Doamne fereste.In concluzie toti idiotii "civili" pot filma cu drone oricand la orice ora .Dormiti linistiti in posturi ,uitati-va toti la ei "civili" ca rusul va pazeste stie tot.Somn usor in post. Mamaligi.. n-au fost in stare sa prinda o drona ca sunt civili cu atat mai rau.Aia in civili sunt ifiltrati in tara nu? Cred ca ei va pazesc pe voi,nu voi.Stiu tot ce faceti si cand ..Cum dracu asa intr-o zi vin atatia civili cu drone sa filmeze acolo? hai una,doua de" civili"dar chiar atat de multe? Un localnic din Constanta,nu risca mearga acoloo sa filmeze.Aia sunt alti "civili in civil.
0
0
Sub umbrela nato zboara drone inamice?
2
2
Incerca să surprindă pe Barcaru cu o tăvălea pe Nusha.
0
1
Adormiti de-alde ciuca si wc hitac!
1
3
Gradatii aia umflati din armata romana de la MK si contra-masuri de tip razboi electronic! hahaha Ba, pana va treziti voi, rusii sunt deja la Cernavoda, la centrala! Vai, mama voastra, daca niste civili se uita cu dronele la ce faceti voi in marea baza aeriana...
16
12
Pana se trezesc generalii din somnul de veci....si pana isi muta ba.s.i.ni.le suntem de mult distrusi
13
15
Pai nu aveati tehnica de doborare ? Vai de capul vostru
12
15

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468