REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

MARCAJELE pentru LOCURILE de PARCARE destinate persoanelor cu dizabilităţi LIPSESC cu desăvârşire! Iată ce spun autorităţile locale!

MARCAJELE pentru LOCURILE de PARCARE destinate persoanelor cu dizabilităţi LIPSESC cu desăvârşire! Iată ce spun autorităţile locale!

Replica API 6 octombrie 2018 | 19:17 348

Constanţa s-a transformat într-un şantier în lucru, chiar în prag de toamnă. Deşi municipalitatea a demarat acţiunile de asfaltare încă din perioada sezonului estival, luna octombrie a adus la malul mării un haos în traficul constănţean cauzat de reabilitarea străzilor şi8 tortuarelor. Un lucru bun de altfel având în vedere că şoferii constănţeni au făcut nenumărate plângeri privind calitatea slabă a asfaltului sau chiar lipsa lui, blamând autorităţile pentru craterele din asfalt de pe unele străzi din municipiu. Îmbucurător este faptul că mai multe artere din oraşul de la malul mării au fost deja asfaltate iar circulaţia se desfăşoară în condiţii optime. De asemenea, amintim că lucrările demarate de municipalitate au vizat şi reabilitarea trotuarelor aferente străzilor, precum şi montarea de borduri.

Curăţenia de toamnă vine pentru constănţeni cu mai multe lucrări de asfaltare! Un lucru bun pentru ca sezonul ploios să nu ne mai prindă în... mocirlă! Spunem asta pentru că anii anteriori locuitorii din cartierele Baba Novac, Veterani, Compozitori, dar şi din celelalte cartiere din municipiul Constanţa. Astfel, constănţenii care locuiau în zonele acestea erau oarecum discriminaţi chiar şi de taximetrişti, aceştia acuzând faptul că atunci când fac o comandă pentru un taximetru sunt refuzaţi pentru că taxiurile riscă să rămâne împotmolite în noroi. Acelaşi lucru se întâmpla şi în cazul în care constănţenii care locuiau în aceste zone doreau să meargă acasă cu taxiul. Erau refuzaţi. Ei bine situaţia este îmbucurătoare în toamna anului 2018. Cu toate acestea, în urma asfaltărilor există constănţeni care mai au lucruri de spus. Spre exemplu, în urma asfaltării de pe strada Badea Cârţan constănţenii care deţin locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi precizează că după reabilitarea trotuarelor, locurile de parcare au rămas nemarcate. “Este bine că s-a asfaltat însă nu este în regulă că locul de parcare nu mai este marcat că este pentru persoanele cu dizabilităţi. Este o problemă asta şi chiar dorim să se rezolve cât mai curând.”, adeclarat pentru Replica o constănţeancă care deţine un astfel de loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilităţi.

În replică, reprezentanţii Confort Urban din cadrul Primăriei Constanţa au declarat că marcajele vor fi retrasate după finalizarea lucrărilor de asfaltare din municipiu. Astfel că cei care deţin locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi nu trebuie decât să aştepte ca autorităţile locale constănţene să finalizeze lucrările pentru a putea retuşa sau chiar trasa complet marcajele în întreg oraşul.

Peste 100 de noi locuri de parcare în Constanţa!

Muncipalitatea demarează acţiuni pentru creşterea numărului locurilor de parcare! Primăria Constanța, prin S.C. Confort Urban, a amenajat vineri, 5 octombrie, peste 100 de locuri de parcare pe strada Voinicului, în spatele Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din zona Dacia. Utilajele asfaltează perimetrul, iar în zilele următoare vor fi efectuate și marcajele. Noile locuri sunt destinate riveranilor care își parcau până acum autoturismele pe trotuarul de pe bulevardul Tomis. Reprezentanţii Primăriei Constanţa reamintesc locuitorilor orașului că trotuarele de pe bulevardul Tomis au intrat într-un amplu proces de reabilitare. Au fost frezate deja, pe tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, urmând ca sâmbătă dimineață, începând cu ora 8.00, să se toarne asfaltul. "Primăria Municipiului Constanța face, din nou, un apel către locuitorii orașului să nu își parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor! Vă mulțumim pentru înțelegere!", au declarat reprezentanţii Primăriei Constanţa!

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In primul rand ziarul trebuia sa ne spuna numarul handicapatilor care conduc masini... Pana nu de mult erau 2 handicapati: nicusor betivul hot si mascariciul dereglat psihic - unul adormea la volan si-l scapa Dancu C-tin...
0
0
Pentru ce ? daca nimeni nu respecta indicatorul. Oricum, tot orasul e plin de handicapati neuro.
0
0
exista un singur handicapat si ala a plecat in madagascar..asa ca nu i nevoie de locuri pt pers.cu dizabilitati
4
0
Ce de zdrente coclite parcheaza pe locurile de handicapati, pt faptul ca sunt aproape de intrarea in market, sau poate se ratacesc in parcare si nu mai sytiu sa iasa, dar-ar moarte in ei, scursurile dracului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
Pe handicapati si pe ghei.
1
1
si pe unde sunt sunt ocupate de niste derbedei care nu au creer...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212