REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

MARINAR din Constanța, ȘEF MECANIC pe un tanc petrolier, A DISPĂRUT în Pacific!

MARINAR din Constanța, ȘEF MECANIC pe un tanc petrolier, A DISPĂRUT în Pacific!

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:31 1711

Familia unui marinar din Constanța trăiește o dramă, după ce acesta a dispărut de la bordul unui tanc petrolier, aflat în apele Pacificului. Dispariția bărbatului de 36 de ani, aflat la primul voiaj ca șef mecanic pe nava „Marfa”, operator TMS Tankers Ltd a fost sesizată joi, 25 octombrie a.c..

Tancul petrolier Marfa, pavilion Panama, ce are ca armator compania grecească TMS Tankers Ltd, plecase din Australia și se îndrepta către Panama, iar joi, 25 octombrie a.c., comandantul navei a semnalat autorităților din Tahiti dispariția șefului mecanic, un marinar român, de 36 de ani. Din primele informații, reiese că familia a avut ultima veste de la marinarul constănțean cu câteva ore înainte de semnalarea dispariției. Se pare că în noaptea precedentă, undeva în jurul orei 1,00, șeful mecanic se afla în sala motoare, pentru a interveni la o alarmă, fiind probleme tehnice la două dintre pistoane. Ce s-a întâmplat ulterior conversației, este încă un mister, membrii echipajului semnalând dispariția după câteva ore bune.

După ce comandantul tancului petrolier a semnalat dispariția autorităților din Tahiti, menționându-se că, probabil, a căzut peste bord, la nivel local au fost demarate căutări. Un avion al Marinei Naționale a survolat zona din Oceanul Pacific parcursă de navă, alături de avionul de patrulare „Gardian”, iar pe apă căutările au fost realizate de cargo-ul „Crossandra” – navă plecată din Japonia, cu destinația Chile. De asemenea, și echipajul petrolierului „Marfa”, de unde a dispărut constănțeanul, a participat la căutări.

Potrivit primelor informații, căutările au durat aproximativ 20 de ore, dar fără succes. Ulterior, petrolierul „Marfa” și-a reluat marșul spre portul de destinație, din Panama.

Ce s-a întâmplat cu marinarul, în ce împrejurări a survenit dispariția lui sunt doar o parte dintre întrebările la care vor trebui să afle răspunsul autoritățile din portul de destinație, din Panama. În urma lui a rămas o soție îndurerată și doi copii minori.

Din păcate, după cum ne-a precizat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, în general aceste dispariții rămân învăluite în mister. Membrii echipajelor susțin că nu știu nimic, nu au văzut nimic, camere de supraveghere pe nave nu există, iar anchetele sunt, de multe ori, superficiale. De exemplu, Adrian Mihălcioiu a arătat că într-un singur caz trupul neînsuflețit al celui dispărut a fost recuperat din apă. Marinarul fusese victima unui accident nefericit, a căzut peste bord în apele grecești, iar trupul i-a fost găsit după câteva zile.

Iar numărul marinarilor români care dispar de la bordul navelor, în timpul voiajului, crește de la an la an. Din 1990 până în prezent, spun sindicaliștii, sunt peste 300 de marinari care au fost dați dispăruți în timpul voiajelor și în majoritatea cazurilor, în lipsa unor răspunsuri ferme și concrete, încă se mai fac fel și fel de supoziții cu privire la împrejurările dispariției lor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dubios. Besnea știe dar tace ...ca....in iarba. Mihalcioiu e paralel.
0
0
Nu erau romani la bord
0
1
Cine stie ce s-o fi intamplat. Cert este ca familia are mult de suferit si e pacat ca am pierdut un bun camarad. Dumnezeu sa ierte !
0
0
La 36 ani ch eng? Cam ciudat....asta e...
2
2
adrian cretu
6
0
Ce sunteti asa secretosi cu numele sefului mecanic disparut, in ziarul Cuget Liber scrie numele
3
1
Romanu e tare in gura cand ajunge sus, o fi facut pe desteptul si i-au facut felul, meseria asta nu e pt orice ghilibaci..
3
1
, ba voi sunteti nebuni?, ce meserie este asta ? sa nu sti daca mai vi acasa ,tot odata si cu nevasta inmuita si fututa cu drogul violului saraca ,pe bune dreptate ea nu a vrut asta este ultima scapare a curvelor, draga nu stiu ce mia facut ca nu am stiut nimic mam trezit fericita de parca m-am futut 300 de disparuti ?
3
10
Dumnezeu sai ajute familia cu cei 2 micutii.la 36 sef tre sa fi strog inseamna ca era un baiat istet dar p cei buni domnu i ia d linga noi.
13
2
familia este cea care are dreptul face publica stirea in astfel de cazuri. este regretabil ce s-a intamplat si ar trebui multa atentie cand esti la bord. atentie colegi.
8
0
La Cardiff nu sunt rusi, doar ucrainieni si aia putini! Aici eu zic ca filipacii sau romanii l au lucrat! Cardiff e o companie de cacat am facut 4 contracte cu ei si stiu despre ce vbesc
14
0
Ai jucat la hollywood?de unde atata imaginatie cretinule?
5
6
crima cu premeditare ,lau asteptat rusii sau filipine in sala masini lau urmarit cand sa intors pe punte si lau zvarlit la rechini probabil amenintase vre-un rusnak ca al debarca la urmatorul port au actionat intentionat alarma prin senzor ca sa vina seful jos si ...minciuni cat se poate nimeni nu stie
9
6
Companiile serioase au camere la bord! Ar trebui obligati prin lege toti armatorii sa o faca!
17
3
de ce navele nu sunt prevazute cu camere video in secolul asta?oare nu o fi bine?
18
2
Se scoate dreapta dela semaforu mihai cu mamaia
4
2
Ultima publicatie constanteana care publica stirea. Telegraful a dat-o de vineri... Oricum Mihalcioiu e "musca la arat". E paralel, ca de obicei...
11
1
Cam des domnu Besnea este ceva ciudat cu Cardifful prea dispar oamenii
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272