REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanța! Video

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanța! Video

Cristina BĂRBUCEANU 11 februarie 2023 | 00:00 4453

Celebrul afacerist de origine siriană, Ahmad Bittar, își mai face o construcție în Constanța, fix lângă imobilul cu 8 etaje pe care îl ridică pe Șoseaua Mangaliei. De data aceasta, a ales să dărâme o bodegă de pe strada Sălciilor și să își facă o casă cu parcare, fiindu-i eliberat și certificatul de urbanism în acest sens. În momentul de față, în curtea imobilului dezafectat zac munți de gunoaie. În trecut, numele sirianului Ahmad Bittar a fost legat de răpirea jurnaliștilor români în Irak, dar și de fuga din țară a lui Omar Hayssam.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoImobilul ce va fi dărâmat arată deplorabil și e înconjurat de gunoaie

Imaginea actuală este dezolantă

Oamenii de afaceri sunt tot mai atrași de Constanța. Și acest lucru deoarece orașul de la malul mării vine cu multe beneficii pentru investitori, dar și cu mult capital pentru aceștia, mai ales în sezonul estival.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoImobilul actual

Sirianul Ahmad Bitta ridică un bloc cu 8 etaje pe Șoseaua Mangaliei, colț cu strada Sălciilor. Se chinuie de 10 ani să-și ducă proiectul la final, însă a întâmpinat numai piedici

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoBlocul din stânga imaginii este tot al lui Ahmad Bittar

Pe strada Salciilor a cumpărat o bodegă, pe care azi vrea să o dărâme și să își construiască o casă. În imediata apropiere, este situat și un bloc în construcții, tot al sirianului.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoBodega ce va fi dărâmată

Acum, vrea să se extindă. Primăria Constanța i-a eliberat societății SC Agro SMB Company International SRL un certificat de urbanism care presupune: „Desființare imobile existente două locuințe parter și anexă parter, desființare împrejmuire și construire imobil P+1E locuință individuală, parcare auto și împrejmuire teren”. Certificatul emis are o valabilitate de 24 de luni.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoImobilul este situat pe str. Sălciilor, la nr. 36

După cum se vede și-n imagini, în curtea actualului imobil dezafectat se află mai multe materiale de construcții, dar și saci întregi cu gunoaie, provenite de la blocul în construcție.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! Video

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoTone de gunoaie zac în curtea actualului imobil dezafectat, care va fi dărâmat

Cine este Ahmad Bittar

Bittar Ahmad a intrat în atenţia publică în 2006, atunci când a fost audiat, în calitate de martor, de către procurori, în dosarul lui Omar Hayssam, sirianul implicat în criza jurnaliștilor români răpiți în Irak în aprilie-mai 2005. În 2014 a fost audiat şi de judecători în timpul procesului lui Mustafa Tartousi, cel care l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă din ţară, însă nu a fost niciodată pus sub acuzare, deoarece anchetatorii nu au găsit dovezi că acesta ar fi avut legătură cu fuga lui Omar Hayssam din România.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoOmar Haissam

Printre afacerile lui Bittar Ahmad s-a numărat și transportul de cherestea pentru Mustafa Tartousi. În noiembrie 2014, Tartousi a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România în timp ce era cercetat penal pentru răpirea a trei jurnaliști români în Bagdad în 2005. În 2008, Omar Hayssam a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare pentru terorism.

Martorul lui Omar Hayssan a devenit mare investitor la Constanta! VideoGunoaie și iar gunoaie

Date despre SC Agro SMB Company International SRL

Societatea este controlată de Ahmad Bittar, ea fiind înființată în anul 1994. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 2.273.408 RON, profit de 845.761 RON și datorii de 984.773 RON. În același an, firma figura cu doar 6 angajați. Firma mai construiește și la Cumpăna, un ansamblu rezidențial de 36 de locuințe.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca e vorba de motanul Marcelus
0
0
Bravo lui,are bani ,sa ridice cate vrea
2
1
Afaceristi astia sunt prieteni lui Radu Mazare si a lui Fagadau vicele care a luat in primire funtia de primar dupa ce seful lui a plecat la capatul lumi sperand sa scape de condamnare.
6
2
O jigodie kitroasa
4
1
sint atrasi la cta, stiu ca nu se respecta legile.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468