REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mărturia unui paramedic - erou de la malul mării: ’Sunt situații când ajungi la capătul puterilor, dar…’

Mărturia unui paramedic - erou de la malul mării: ’Sunt situații când ajungi la capătul puterilor, dar…’

Replica API 17 aprilie 2020 | 00:00 4690

Pandemia de coronavirus a demonstrat unei lumi întregi cine sunt adevărații eroi. Aceștia sunt oamenii din prima linie în războiul cu virusul ce a invadat planeta și anume medicii, militarii I.S.U. și cadrele M.A.I. Printre aceștia se află și Plt. Adj. Cristian George Grosu, cadru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța de 13 ani, care și-a făcut timp, după o tură solicitantă, să ofere câteva cuvinte ziarului Replica.

Cristian George Grosu

Eroii zilelor noastre sunt medicii, echipajele I.S.U. și cele ale M.A.I. Ei sunt oamenii care stau în prima linie în lupta cu temutul virus, ei sunt oamenii care își văd familiile doar de la depărtare, ei sunt cei mai încercați în acestă perioadă însă stau demni în picioare și își slujesc țara. În toată agitația, plutonierul adjunct Cristian George Grosu, subofițer operativ și scafandru autonom, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a prins puțin timp să ofere câteva cuvinte ziarului Replica de Constanța. Menționăm că acesta este și paramedic și se află în prima linie la solicitări, dar intervine și la incendii, dar activează și ca scafandru.

Mărturia unuia dintre eroii constănțeni:

„Viața. Provocarea continuă pe care o propune viața de pompier produce și satisfacții greu de descris în cuvinte. Sunt situații când ajungi la capătul puterilor, ești epuizat, obosit, dar știi că o ființă are nevoie de ajutorul tău și atunci mergi mai departe, peste limitele tale, peste puterile tale, să fii acolo. E surprinzător ce poți realiza când scopul eforturilor tale este însăși viața.

Toate aceste lucruri sunt posibile pentru că fac parte dintr-un colectiv, un echipaj format din oameni minunați, devotați și mereu alături. Aceste legături sunt generatoare de energie pozitivă. Indiferent de cât de grea e misiunea pe care o primim, mereu o ducem la capăt, acest lucru nu s-ar putea realiza fără profesionalism. Ne confruntăm cu situații dificile, cu oameni aflați în instanțe tragice. Altruismul e o virtute la care toți ar trebui să tindem. Mereu sunt oameni care te surprind prin gesturi simple dar pline de bunătate și sinceră compasiune.

Societatea mereu a fost încercată și supusă greutăților. Probabil aceste aspecte stau la baza evoluției sociale. Cu siguranță după această perioadă de izolare vom aprecia mai mult pe semenii noștri și ne vom zâmbi mai des. Respectând regulile ne respectăm pe noi și pe cei dragi nouă. Tehnologia a scurtat distanțele dintre oameni. Să profităm de ea. Putem fi alături de cei dragi și ei de noi din locuri diferite ale lumii. E doar o perioadă și va trece însă avem nevoie de răbdare și respect!” a declarat pentru Replica, plutonierul adjunct Cristian George Grosu, subofițer operativ și scafandru autonom în vârstă de 33 ani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
,,eroul" asta stie sa faca o injectie? Aaa, nu, ca e paramedic...doar de poza e bun. Scafandru?? Pana vin ai lui Onaca. Incendii? F f rar... pensie speciala? Daaaa, pe la 45 ani...
0
2
Parasutistul care a uitat sa-si puna parasuta inainte de salt a murit de coronavirus!
1
0
Hai sa fim corecti! Exista oameni in sistem care muncesc conform juramantului depus! Restul, abia acum au vazut ce inseamna sa fii personal medical! Si-au lasat telefoanele si tabletele si au inceput sa munceasca pe bune. Salariul din perioada fara covid pare mic si neinsemnat pentru munca depusa..a se citi tragere pe pula..Abia acum va dovediti utili societatii! Aceasta are nevoie de voi si voi...fugiti ca leprele. Sictir!!
9
2
Mans pe carte invatati si o sa aveti parte de munca putina si usoara si bani multi. E simplu. Dar voi haterilor vreti bsni fara scoala si culmea si fara munca. Si nici nu va duce capul la o afacere cinstita. Daca vreti sa stati pe ajutor social o sa aveti bani putini ca ati votat pnl usr plus kwj si doar o sa va umpleti de ura. Tiganilor.!
2
7
Da, salariile sunt mari in sanatate doar la medici care castiga de la doua mii de euro in sus si pot ajunge la multe mii de euro. Si nici macar nu au bunul simt sa munceasca pentru aceste salarii. Vechile naravuri s-au pastrat, continua sa ia spagi, sa conditioneze actul medical, program de voie, garzi multe, si asa dorm in garda. Salariile medicilor trebuie ajustate in jos si corelate cu munca si atributiile lor. Prea multi bani pentru prea putina munca.
9
5
asa e viata, roata se invarte... din pacate, doar acum cu pandemia asta, vad si halatele albe ce inseamna sa muncesti pt salariu, care oricum este imens si deloc proportional cu competenta si nivelul lor de dedicatie pt pacient; trebuie urgent o reasezare a salariilor in Romania, conforma cu realitatea, caci justitia si sanatatea au venituri uriase fata de restul romanilor iar aportul lor e ff mic pt societate.
13
1
Iti intra scrisul in creier
5
4
SI SCRIU LA FEL CA TINE POATE ITI SCRISUL IN CREIER, ESTI RETARD SI SE VEDE CA NU-TI PLACE MUNCA, daca vezi, omul acesta are 3 meserii ca si colegii lui care au cel putin cate 2 , 4 meserii dar incadrat unde este nevoie. Tot ne uitam in curtea vecinului. Salariul va fi corect cand li se va aprecia munca. Inca un cuvant retardule mai esti si prost si semnalizezi pe la articole dar invidia este mare.
7
6
SI BANII VERE CE SALARIU AU CA TOTI MAI AU SI ALTE JOOBURI IN TIMPUL LIBER SI ATUNCI MERITA EROISMUL SI EU SUNT UN MIC EROU IN PERIOADA ASTA SI IAU 2000 RON
11
8
Tot respectul
18
3
BRAVO LOR , CINSTE NE FAC ASEMENEA OAMENI ! PACAT CA-S PREA PUTINI . Au cam disparut pe-afara cred . Ca majoritatea " mercenarilor"
16
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272