Masa de Revelion a românilor, bogată în produse tradiţionale
Masa de Revelion a românilor, bogată în produse tradiţionale
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRomânilor le place să păstreze tradiţiile. Chiar dacă vremurile au evoluat şi odată cu ele şi mentalitatea, sărbătorile religioase sunt ţinute cu sfinţenie, iar masa de Revelion cuprinde întotdeauna produse tradiţionale româneşti, indiferent de locaţie. Pentru cei care vor petrece noaptea dintre ani acasă, pregătirile au început deja. Gospodinele au făcut cumpărăturile şi au gătit. Nu vor lipsi mizilicul format din caltaboş, tobă, leber, sarmalele, salata beuf, friptura, răcitura de curcan sau de porc, cozonacul, ţuica şi vinul făcute în casă. Pentru o singură persoană masa ajunge la 100 de lei. "Am sarmale , friptură şi puţină răcitură. Cozonac n-am făcut de Crăciun, aşa că am făcut acum. Deşi am rămas singură, pentru că soţul meu e plecat la munte, vreau să fie o masă îmbelşugată în noaptea de Revelion", a declarat o constănţeancă. Dacă masa de Revelion e formată din mai multe persoane, automat costurile se ridică, iar dacă familia respectivă mai are şi invitaţi, se triplează. " Am invitaţi în noaptea de Revelion şi am făcut cumpărăturile. Soţia a pregătit răcitură de curcan, friptură de curcan cu varză călită, sarmale, cârnaţi pe grătar şi cozonac", a declarat Mihai Petcu din Constanţa.
M.S.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News