REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
14.2° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Mașină făcută praf, în zona Kaufland, de tencuiala căzută de pe un bloc. Video

Mașină făcută praf, în zona Kaufland, de tencuiala căzută de pe un bloc. Video

Andreea VLAICU 6 februarie 2024 | 00:00 30917

Situația blocurilor vechi din Constanța de pe care se desprind bucăți de tencuială este una alarmantă. Multe clădiri au montate pancarte de avertizare a trecătorilor, dar rămâne un număr destul de mare de imobile nesemnalizate corespunzător. Pe data de 5 februarie a.c., o mașină a fost avariată de tencuiala căzută de pe blocul lângă care era staționată. Norocul proprietarei a fost că nu se afla în mașină la momentul incidentului. Pentru că mașina are daună totală, aceasta este dispusă să meargă în instanță, pentru a-și recupera pagubele.

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Videomașină avariată din cauza tencuielii căzute de pe bloc

O mașină a fost avariată grav în zona Kaufland Gară din Constanța. Automobilul era parcat lângă un bloc de pe care a căzut tencuială în cursul dimineții de luni, 5 februarie. A fost o minune că proprietara nu se afla în mașină, la momentul producerii evenimentului, în caz contrar, s-ar fi produs o tragedie. Bucățile de mărimea unor pietroaie au produs mașinii staționate pagube semnificative. În imagini se observă o gaură în parbriz, plafonul și capota mașinii sunt șifonate, iar luneta nici nu mai există. 

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Videomașină avariată din cauza tencuielii căzute de pe bloc

De precizat că proprietara nu locuiește în zonă, este cadru didactic la o școală din apropiere. ,,Lucrez la Școala nr. 24. Am parcat unde parchez în fiecare zi. Școala este printre blocuri. Astăzi am fost la simulările de clasa a opta, am fost supraveghetor. Nu am avut acces la telefon. Când mi-am luat telefonul la final, am văzut că aveam multe apeluri și mesaje. Toate ziceau ca mașina mea e avariată, ca au văzut pe Facebook. Când am ajuns la mașină, bucățile cădeau în continuare, nu am putut să mă apropii. De la ultimul etaj cădeau, de pe acoperiș. Nu se lucra la acoperiș. E posibil ca de la vânt să fi căzut, nu știu.  La fața locului a venit Poliția Locală, Poliția Rutieră, Pompierii”, ne-a declarat proprietara.  Acesta este dispusă să meargă în instanță, pentru a cere despăgubiri. „O să dau în judecată asociația locatarilor, să îmi dea despăgubiri. Mașina are daună totală. Dacă o repar, mă costă mai mult decât mașina”, ne-a mai precizat proprietara.

Nu este un caz izolat

În Constanța se întâmplă destul de des ca de pe blocurile vechi să se desprindă tencuială și bucăți de cărămidă, punând viețile cetățenilor în pericol. Starea avansată de degradare și amânarea reabilitării imobilelor vechi rezultă în avarierea mașinilor și rănirea trecătorilor. A fost cazul și unei femei în vârstă de 67 de ani căreia, în anul 2020, i-a căzut o bucată de tencuială în cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Videoclădire, în zona Peninsulară

,,Atenție, cade tencuială!”

Zona peninsulară, în special, este cea mai predispusă la ,,ploaie cu cărămizi”. Postările de pe Facebook în care se semnalizează desprinderile de tencuială sunt numeroase.

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Video

În loc să se rezolve problema și să se înceapă reabilitările clădirilor vechi, proprietarii montează avertismente cu ,,Atenție, cade tencuiala!”.

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Video

Putem doar să sperăm că trecătorii sunt vigilenți și se pot apăra de pericolele nerezolvate de atâta timp.

Masina facuta praf, in zona Kaufland, de tencuiala cazuta de pe un bloc. Video

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tor răul spre... bine că în acel loc a fost o mașină și nu niște oameni. Atunci era daună totală. Așa că... fiarele se îndreaptă. Toate cele bune.
1
0
Daca era si electrica, era tot tacâmul.
0
0
Bravo Cezara VEATZA mea! Toe TIA'S DA IN PASARYKA GOALA PA VEATZA CEZARA ARDEY UMPLUTI IN PASARYKA GOALA! Iti dau vise tu imi dai VEATZA Cezara!! Pup jos pa VEATZA!
0
6
Acolo nu a cazut o simpla tencuiala. Din cate se vede in poza, pare a fi zidul de contur, de margine, de pe acoperis. Zid de circa 60-70 cm inaltime. Care probabil ca este gros de 30 de cm. Cine poate anticipa caderea unei astfel de bucati masive?
6
1
acum se pot cere daune
2
12
Pentru powlimea de mai jos (nu toti) Legea 153 din 2011 Art. 1 (1) Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane, in temeiul si cu respectarea legislatiei in vigoare privind calitatea in constructii si a prezentei legi, sunt obligati ca, din proprie initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei
11
13
Corect Fațadele trebuie sa fie reparate , pana la reparare semnalizate! Dar e posibil ca acolo sa nu fie loc de parcare și atunci proprietarul poate sa se ducă unde dorește!!!
20
0
Pentru toti idiotii cu daune totale. Nu se parcheaza la 1 metru de peretele blocului nici daca esti p***t gramada. Populimea parcheaza oricum unde vrea. Dauna totala la o masina de 1000 euro.
19
9
tigaie, coaja etc...un cazan mai putin pe strada...
17
15
Ce Opel frumos....păcat de el
11
9
E exces de zel sa numesti orice cazan la 500 de euro "masina". E mai scumpa tencuiala ca masina.
19
14
Aia era o parcare legala? Auzi la cucoana: "am parcat unde parchez in fiecare zi". Mizerabililor parcati va cotetele in parcari amenajate si nu pe trotuare, pe alei, pe spatii verzi, etc. si nu o sa va mai cada nimic in cap.
25
12
Nu pare dauna totala.
15
14
Sa plateasca proprietarii
9
21
p.e.n.i.b.i.l scria mai jos.
6
5
"Pioneza" nu exista in limba romana. Doar "piuneza". "Fi-tu" nu exista in limba romana. Doar "fii-tu". Stai jos, ai nota 2. Cand te dai rotund si doct la altul, fa-o in cunostinta de cauza. Altfel, ca acum, cazi in p*****l!
17
9
Speram sa fii tu prin zona in acel moment. Scapa lumea de un p.r.o.s.t. In domeniul conducerii autoturismelor, este o vorba, care ti se aplica perfect si tie: dupa ce ca esti p.r.o.s.t, mai si semnalizezi!
19
6
Daca era ma-ta sau fi-tu prin zona in acel moment, mai comentai?
17
16
la primul cutremur mare se vor prabusi sau vor crapa atat de rau incat vor trebui demolate multe cladiri si nu numai cele foarte vechi din interbelic ci si altele mai noi din anii 60 si 70 din cauza structurii de rezistenta afectate de modificari la interior dar afectate si de trecerea timpului care deterioreaza materialele si de lipsa de intretinere corecta, structuri pe care nu le verifica si sanctioneza nimeni ca si problema fatadelor de pe care cade tencuiala
22
1
Parcarea autoturismelor sub ferestrele apartamentelor se face contrar prevederilor legale din "Normele de igienă şi sănăt**e publică privind mediul de viaţă al populaţiei", publicate in Ordinul Ministrului Sănătății nr 119 / 2014, modificat prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 994 / 2018. Normele prevăd la articolul 4, litera c, existenţa unei distanţe minime de 5 metri între autoturismele parcate şi ferestrele apartamentelor. Mai pe romaneste, nu are ce cauta langa peretele blocului un autoturism. Din multe considerente: poluare fizica, poluare fonica, risc de incendiu etc. Daca ia foc masina din senin, cum i-a ars masina lui George Bosanceanu, arde si apartamentul langa care este parcata, nu-i asa? Deci se pare ca va fi despagubit din parti si din laturi proprietarul masinii...
35
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212