REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MEDGIDIA. Cei 84 de angajați ai Clubului sportiv ar trebui să aibă salariile în cont. Cât de legală e operațiunea?

MEDGIDIA. Cei 84 de angajați ai Clubului sportiv ar trebui să aibă salariile în cont. Cât de legală e operațiunea?

Replica API 26 februarie 2019 | 00:00 945

Tutungiu spune că totul e legal, Vlădescu îl contrazice!

Tutungiu spune că totul e legal, Vlădescu îl contrazice!

Nicolae Tutungiu

Municipiul Medgidia este măcinat, la vârful administrației locale, de scandaluri care par să nu își aibă rezolvare. Primarul și echipa acestuia, pe de o parte, și consilierii locali – de cealaltă parte – își aruncă acuzații grele, legate de taxe și impozite, de gestionarea banului public, de salarii restante și așa mai departe. Încă de anul trecut, sportivii și personalul auxiliar din cadrul Clubului sportiv nu și-au primit salariile. Primarul Valentin Vrabie dă vina pe consilieri, în timp ce consilierii susțin că banii sunt utilizați cu încălcarea legii. “Clubul sportiv este este în subordinea Consiliului Local, însă primarul nu înțelege acest lucru, nu înțelege cum se gestionează bugetul pentru o instituție cu personalitate juridică, așa că acest club a funcționat ca un SRL, fără stat de funcții aprobat de consiliu și fără buget aprobat de consiliu”, declară viceprimarul municipiului, Luminița Vlădescu. În condițiile date, nici nu este de mirare că un control al Curții de Conturi a sesizat anumite aspecte în neconcordanță cu legea și a impus administrației locale să corecteze abaterile de la lege. Între timp, s-a înregistrat un blocaj care a dus la neplata salariilor celor 84 de persoane angajate la club, în frunte cu directorul clubului sportiv, Nicolae Tutungiu.

Promisiunea primarului a fost însă că va rezolva problema salariilor, care nu au mai fost achitate de anul trecut, din 10 decembrie. “Nu au cum să plăteasscă. Abia la ședința trecută am discutat de stat de funcții, de buget. Nu văd cum ar face plăți retroactive. Nu au nici cont la Trezorerie”, spune Vlădescu. Surpriză, însă! Senin, Nicolae Tutungiu a precizat că a fost depășit momentul de criză: “Azi (ieri, 25 februarie 2019 – n.r.) a fost făcut contul la Trezorerie, așa cum a cerut Curtea de Conturi. Și azi au fost făcute plățile. Au fost tranferați bani din contul de Trezorerie al Primăriei în contul de Trezorerie al clubului, iar de aici, pentru că nu se putea altfel, transferați iar banii la o bancă comercială. Mâine sau poimâine vor vedea oamenii și banii pe carduri, pentru că asta e în funcție de tranferul bancar, de la o bancă la alta”, a spus Tutungiu. Chiar dacă acesta susține că astfel sunt respectate toate indicațiile date de reprezentanții Curții de Conturi, Vlădescu îl contrazice: “Nu este legal! Se vor convinge când vor veni din nou cei de la Curtea de Conturi, să verifice dacă au fost puse în aplicare măsurile trasate de aceștia”.

Revenind la cele declarate de Tutungiu, acesta a precizat că salariile au fost achitate la zi,cu restanțe cu tot, ba, mai mult, au fost atribuite și prime celor care au avut succese în competițiile desfășurate de data recentă. În total, spune Tutungiu, pentru cei 84 de angajați, au fost alocați circa 120 de mii lei pe lună.

Click pe imaginea din raportul Curții de Conturi!

Mai multe detalii despre raportul Curții de Conturi găsiți aici:

https://www.replicaonline.ro/curtea-de-conturi-in-control-la-primaria-medgidia-contracte-atribuite-la-limita-legii-si-tranzactii-printr-o-banca-comerciala-in-loc-de-trezorerie-380698/

https://www.replicaonline.ro/din-documentele-curtii-de-conturi-firmele-protejate-de-primaria-medgidia-si-scutiri-nelegale-la-plata-impozitelor-381107/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne spuna vrabie cate locuri de joaca a facut sau reabilitat , ce piete comerciale a reabilitat , apollo e in faliment , mii de oameni au ramas fara caldura toata iarna , taxele le-a dublat , e un tip ranchinos ,vb. vulgar , etc.
2
0
sunt un mincinos notoriu
8
6
toata administratia actuala a facut ce a vrut in cele doua mandate ale lui iordache in care a pus orasul pe butuci, apropo de ce nu cereti sa renuntati la titulatura de municipiu sa avem taxe mai mici? si acum ce sa vezi toati profitorii de atunci il injura pe vrabie ca nu le mai permite sa-si faca de cap!
5
4
Cine-l mai crede pe vrabie ? Vladeasca si cu gasca ei au facut numai probleme orasului ! voua nu va e rusine sa tot faceti circ ? Vrabie e un tip conflictual , minte , vb. vulgar si un afemeiat . asta-i Medgidia !
10
0
mai cristi nu ar fi mai bine sa ti dai singur uie cat de prost esti tu crezi in mos craciun si acum nu vezi ca sifoneaza banii prin copii nevinovati intrebati parintii ce bani primesc copiii si ce bani au ca salarii gasca lui vrabie Fisu are birou la hotel spunea de altii dar el ce face cu gasca lui chiar sunteti niste retardati in orasu asta
10
6
Uie psd m----uie Luminita muie lui boschet Butnaru
8
6
La echipa de fotbal mai bine l ati baga portar pe Aidar iar atacant pe Birgi
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614