REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Medicul Mircea Beuran, achitat de Tribunalul Giurgiu

Medicul Mircea Beuran, achitat de Tribunalul Giurgiu

A.F. 17 noiembrie 2022 | 17:53 1429

Tribunalul Giurgiu a dispus joi achitarea medicului Mircea Beuran, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit de la un alt medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

Mircea Beuran

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Beuran a fost achitat în baza art.16 lit.a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

De asemenea, instanţa a dispus ridicarea sechestrului asupra sumei de 10.000 de euro, aflată într-un cont bancar al medicului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, scrie Agerpres.

Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2020, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, el a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2021, mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, pe motiv că mediatizarea excesivă şi notorietatea lui "sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti".

Conform DNA, în decembrie 2018, când îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' Bucureşti, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

''Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF 'Carol Davila' Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior'', precizau procurorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca nu mai avem medici in tara facem orice ca sa-i gonim pe cei mai valorosi. O sa plece in stainatate platit regeste iar noi o sa ramanem fara specialisti adevarati. Ne meritam soarta.
1
2
Normal ca sunt achitati toti marii corupti dupa ce au fost excluse probe importante din ordinul CCR
4
4
Asta a mutat procesul in fieful psd, cică era notoriu, judecătorii din județele lui Dragnea sunt cei mai corupti
5
3
Inca un sut in fund luat de DNA pt. santaj, minciuni, manipulari cu care ne-a sufocat in ultimii 10 ani. Si au lectia bine invatata, ii iau in vizor pe pesedisti sau pe cei apropiati lor. Nu e cazul rezistilor, sorositilor, globalistilor, neomarxistilor. Ex. Clotilda, furaciune de buletine de voturi , noaptea ca hotii in vazul intrgii tari. Totul e inchis!!! Dar pt. distrugerea imaginii, a vietilor, cine raspunde. Asta e justitie. Una politica! Justitia comunista era parfum de tei pe langa asta, cu Portocala,Kovesii, etc.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102