REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ministrul Dezvoltării, prezent la începerea lucrărilor pentru restaurarea Cazinoului. De ce nu l-a invitat și pe Decebal Făgădău!

Ministrul Dezvoltării, prezent la începerea lucrărilor pentru restaurarea Cazinoului. De ce nu l-a invitat și pe Decebal Făgădău!

Replica API 16 ianuarie 2020 | 02:55 236

Miercuri, 15 ianuarie, s-a dat startul începerii lucrărilor pentru restaurarea celei mai emblematice clădiri de la malul mării, Cazinoul. Cu această ocazie, autoritățile, atât cele locale cât și centrale, au ținut să facă declarații de presă, promițând că imobilul cel mai de preț al Constanței va fi gata în 30 de luni. Miercuri, în jurul orei 10.00, primarul Decebal Făgădău a susținut o conferință de presă, iar ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, trei ore mai târziu. De ce nu a fost o întâlnire comună, a explicat însuși oficialul de la București: ”Nu l-am invitat! (pe Decebal Făgădău - n.r.)”.

Cu doar trei ore înaintea sosirii ministrului Dezvoltării la Constanța, primarul Decebal Făgădău a susținut o conferință de presă, ocazionată de îceperea lucrărilor de restaurare a Cazinoului. "Este o zi importantă pentru că astăzi se întâmplă ceea ce așteptam de foarte mult timp. După 4 încercări de asumări și neasumări, Cazinoul va fi reabilitat. Îmi văd un vis împliniti. De astăzi Cazinoul va fi predat CNI, constructorului. În trei luni de zile, proiectul tehnic va fi predat de către cel care a câștigat licitația. Aproximativ 49 de milioane de lei, atât este bugetul CNI pentru reabilitarea acestuia. Banii sunt. În cele din urmă s-a semnat contractul, eu voi semna contractul de predare către CNI, către constructor. Lucrările de consolidare ține de CNI, dar ce este afară, ține de primărie. Va fi o nouă faleză, diguri și o roată ca la Londra, constănțenii vor avea ocazia să vadă lucrările pentru reabilitarea Cazinoului și nu numai. Îmi doresc ca faleza să fie umătorul proiect, vor fi mai multe plante pe faleză”,a spus Făgădău. După trei ore, și-a făcut apariția la Cazino și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, tot pentru declarații de presă. Întrebat de ce nu a fost o întâlnire cu presa comună, ministrul a răspuns: ”Programul meu este public, dimineață am avut întâlnire la Guvern cu premierul, acum...ce să spun!? N-am invitat pe nimeni, doar presa și constructorul. Autoritățile locale au posibilitatea să-și manifeste interesul prin sprijinirea antreprenorilor. Nu văd un impediment că cineva a făcut o conferință de presă, poate să facă lunar, să vadă stadiul lucrărilor, să prezinte autorizația”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un superior trebuie sa invite un subaltern, ai sa fim seriosi decat in romania se intampla asa ceva, daca Fadagau stia ca ministru vine trebuiea ss fie acolo si sa-i explice ce a facut si ce n-a facut pentru Casino.
1
2
Ura aceasta crescuta in sufletele romanilor ne va duce la pieire... Toata lumea uraste pe toata lumea! PNL sau PSD nu vor mai fi demult atunci cand Cazinoul va mai fi in picioare...
1
0
Stie o Romanie o Europa intreaga ce hram poarta Coruptul de Fagadau - toti al ocolesc - doar Spagarii si mitutitorii au dialog cu el direct sau prin interpusi ! Rusine ! Scapam de tine !
3
4
Nu avea ce cauta FATALAU !
4
4
Daramat e mai bun .
2
1
ati vazut ce au spus? au zis ca reparatiile or sa dureze cam 30 de luni. Ati vazut voi vreo lucrare terminata la termenul stabilit in Romania? pai daca a zis 30 de luni, inseamna ca e muuuuuuuuuuuuult mai mut, adica triplu sau chiar mai mult
5
1
Voi constantenii l-ati tinut pe Mazare la Primarie 14 ani, pentru ca v-a placut circul pe care il facea.Nu este nimeni vinovat in afara de voi.
16
5
Nu poti sta la masa cu un pesedist, sluga lui Mazare, care nu a facut nimic pentru acest demers.
14
6
ale PSD ului tau nea Fagadau. Iti vezi visul implinit.....cine te-a impiedicat sa ti-l implinesti pana acum?
14
5
Important este ca s-a rupt blocajul reabilitarii Cazinoului. Asteptam sa inceapa lucrarile, care speram sa tina cat mai putin. Asteptam sa vedem si ce utilitate va primi Cazinoul dupa reabilitare.
17
0
Acesti derbedei care au lasat Cazinoul sa ajunga ruina ar trebui sa suporte parte din cheltuielile pentru reabilitare.
21
0
Eu nu am nici un merit, Cazinoul se repara prin CNI, apar si eu in presa pentru campanie iar lafeza am uitat ca a reabilitat o prietenul meu Mazare cind eu eram viceprimar
22
5
Astfel de comportamente arogante ale PDL la vremea respectiva l-au tinut pe mazare 14 ani la primarie. N-au inteles prea multe in anii astia politicienii. Nici PNL- PDL dar nici PSD.
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212