REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Minora care a născut în Judeţean şi a fugit, găsită de poliţie: zice că nu ştie cu cine a rămas însărcinată

Minora care a născut în Judeţean şi a fugit, găsită de poliţie: zice că nu ştie cu cine a rămas însărcinată

Replica API 25 martie 2016 | 00:05 202

Fugară din Spital

Fugară din Spital

Sursa foto: altoday.com

Minora de 12 ani din Horia care a născut zilele trecute un copil mort la Spitalul Judeţean din Constanţa a fost căutată de poliţişti după ce a plecat din unitatea spitalicească fără acordul personalului. Aceasta a fugit din spital, după ce, pe 18 martie, a născut un copil pe care, potrivit spuselor mamei, îl concepuse cu prietenul ei de 15 ani, cu care alesese să se mute. Ulterior, părintele copilei a spus că nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat. Tânăra a fost găsită în cele din urmă de poliţişti, care au audiat-o şi au întocmit dosar penal pentru act sexual cu un minor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi telefonic la data de 22.03.2016, de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean Constanţa cu privire la faptul că minora care născuse fătul mort a părăsit unitatea medicală fără acordul personalului. La data de 23.03.2016, minora s-a prezentat la sediul Secţiei 3 Poliţie, declarând faptul că pe timpul cât a fost plecată din spital a fost la domiciliul surorii sale din municipiu, nefiind victima vreunei infracţiuni. Autorităţile spun că fata era speriată şi a fugit din cauză că nu înţelegea ce se întâmpla.

Aşadar, aceasta a ales să se ascundă acasă la sora ei, însă poliţiştii au găsit-o şi au dus-o la secţie pentru audieri. Întrebată cu cine a rămas însărcinată, minora a răspuns că nu ştie. Poliţiştii au întocmit dosar penal de cercetare pentru act sexual cu un minor. Aceştia au specificat faptul că mama copilei nu e o sursă de încredere, întrucât, la momentul la care a fost contactată de autorităţi se afla în stare de ebrietate şi a susţinut că nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat cu adevărat. Potrivit informaţiilor noastre, copila ar fi practicat prostituţia.

Acest lucru ar putea fi explicat de faptul că minora ar proveni dintr-o familie dezorganizată, mai ales că mama ei, la momentul la care a fost contactată, nu a putut vorbi pentru că se afla în stare de ebrietate. Amintim faptul că poliţiştii din Constanţa au fost sesizaţi de către unitatea spitalicească cu privire la faptul că o minoră din Horia ar fi adus pe lume un copil care, din păcate, nu a supravieţuit. O anchetă în acest caz a fost declanşată de către oamenii legii, dar şi de DGASPC.

Contactată telefonic, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a declarat că Protecţia Copilului colaborează cu poliţiştii. „Noi am trimis pe 23 martie echipa mobilă, dar nu am reuşit să o găsim decât pe mama fetei, care era în stare de ebrietate şi nu putea să lege două vorbe. Trebuie văzut unde locuia, cu cine locuia, ce s-a întâmplat, cum a fost posibil să rămână însărcinată, dacă mai urmează şcoala etc. Dacă situaţia va necesita, probabil că va fi preluată în sistemul de protecţie, pentru că mama ei nu prezintă o garanţie la momentul acesta”, a declarat, pentru „Replica” Roxana Onea, purtătoarea de cuvânt a DGASPC.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212