REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Mircea Diaconu cere ca restaurarea Cazinoului din Constanța să demareze după studii temeinice!

Mircea Diaconu cere ca restaurarea Cazinoului din Constanța să demareze după studii temeinice!

Replica API 9 octombrie 2018 | 00:19 249

Europarlamentarul Mircea Diaconu solicită Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), și Primăriei Municipiului Constanța, să nu demareze lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța fără actualizarea și finalizarea studiilor necesare unei renovări adecvate a clădirii. În consecință, deputatul propune extinderea acordului privind transferul de responsabilitate pentru lucrările de proiectare și construcție a Cazinoului pentru a permite detalierea prealabilă a lucrărilor și a evita, astfel, încă un eșec în ceea ce privește restaurarea monumentelor istorice din România.

Respectivul acord este valabil până la începutul anului 2019, iar informațiile referitoare la starea clădirii și la măsurile necesare pentru luarea de decizii credibile pe termen lung nu sunt suficient detaliate, aceasta fiind una dintre concluziile raportului tehnic și financiar redactat și făcut public recent de Europa Nostra, principala organizație de patrimoniu din Europa, și de Institutul Băncii Europene de Investiții.

"Cazinoul nu a mai fost renovat din anii ’80. Fac și eu, la fel ca mulți alții, presiuni pe acest subiect, de ani de zile. Am participat, în luna iunie, la vizita de lucru de la Constanța a experților de la Europa Nostra și de la Banca de Investiții. Aș fi cel mai fericit dacă lucrările pentru restaurarea Cazinoului ar începe mâine, dar numai în condițiile în care este recunoscută natura complexă a restaurării și modernizării acestei clădiri. Cum să nu implici experți Art Nouveau în restaurarea celui mai cunoscut edificiu Art Nouveau din România? Cum să te apuci de restaurare fără să cunoști scopul și modul de folosință a clădirii în final?", a declarat europarlamentarul Mircea Diaconu.

Raportul Europa Nostra atrage atenția asupra faptului că lipsa de informații face dificilă estimarea costurilor lucrărilor și nu oferă nicio garanție în ceea ce privește restaurarea cu succes a acestui monument istoric. "Din păcate, ne-am obișnuit cu "merge și așa"... Continuând seria restaurărilor de fațadă și a mutilării patrimoniului nostru național, vom ajunge să trăim într-o țară tot așa, de fațadă...", a menționat eurodeputatul.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa restaurare ramane tot cazino? Adica un loc in care sa intre doar cei cu multi bani pe care sa-i nimiceasca aiurea? Atunci ma pis,nu din banii comunitatii trebuie restaurant,ci mai degraba din fonduri private si eventual de la loterie,devenita actionar principal acolo. Asa doar sa fie o cladire frumoasa, ca sa se uite lumea de afara e inutil,deja avem vile si case de milionari ,unele frumoase si in fata carora sa-ti faci poze,cum ai face la cazinoul ala.
2
0
Actorului i s-au luat in considerare semnaturile stranse, numai ei stiu cum, dar semnaturile celor de la farapenali nu! De ce? Ori traim intro societate democrata ori nu? In alta ordine de ideei, salariul si beneficiile europarlamentarilor fac cu ochiul multora. Propun ca si selectie cunoasterea unei limbii straine scris si vorbit . Atunci nu se vor califica cei care sunt acolo. Poate asa si cei care merita cu adevarat au o sansa. Cazinoul? Hmmm , il restaureaza Mazare!
1
0
De ce trebuie sa faca reclama la o singura firma?
2
0
Nu mai sunt oameni competenti sa faca studiile asta se intampla
2
0
de ajung in P.E.nu scot un cuvant acolo,timp de 4 sau 5 ani.Unii nu vorbesc pt.ca sunt idioti altii pt.ca nu vor-nu au pofta-sau nu se pricep la ce se cere acolo.La stimabilul Diaconu,deja e penibil,adica multi din cei care i-au dat vot de incredere aveau asteptari.Cand colo ce sa vezi,o sublima tacere...Marsh ma la o munca adevarat sau pensioneaza-te,nu incepe sa faci valuri pentru un nou concediu platit pe 5 ani.
6
0
Ar fi bine sa va pastrati replicile pentru scena sau cinematografie .Preconizati vreo montare semnata de mediocra Diana Lupescu avand ca decor Cazinoul din Constanta ? Nu argumentati ca din patriotism ..etc . Poate parihotism.
7
0
ai ajuns in PE cu ajutorul latrinei 3 si acum te-a luat grija dintr-o data de cazinoul din Constanta...dupa ce nu ai intreprins nimic in acest sens de cand esti in PE...ori iti miroase ca se termina mandantul de europarlamentar si ai mai vrea inca unul...e misto sa ridici o caruta de bani pe luna si sa nu faci nimic....
14
1
Nu va mai faceti iluzii. Il vor restaura asa: gresie, faianta, termopan, nitel inox, polistiren de 5 si decorativa galbena. Frumos, elegant, cum se poarta. Mai bine il demoleaza naibii si instaleaza o holograma in locul lui. E oricum mai bine. Si mai ieftin. Si la fel de inutil.
5
3
vine,vine alegatoarea de frecangii europeni,salaru salar,diurna diurna,secretara sau secretaru acolo,ar trebui sa renuntam macar la randul asta de parlamentari handibeli,w danila prepeleac fiind exemplu cel mai concludent
8
0
Daca mai trebuie si asta nu o sa se mai restaureze decat temeliile.
6
1
mai bine va cereti afara daca tot nu faceti nimic in afara de gargara
7
1
Se va prabusi tot dupa studii temeinice.
6
2
ce ai facut pentru Romania acolo in P.E??ce proiecte ai propus??sau te-ai razgandit si vrei la ciolan inca un mandat?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272