REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Mircea Fechet, ministrul Mediului, informaţii despre praful saharian din România

Mircea Fechet, ministrul Mediului, informaţii despre praful saharian din România

Mirela PASCAL 27 aprilie 2024 | 22:01 1128

Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat. De la primele ore ale dimineții, un strat de nisip fin s-a depus pe mașini și pe străzi. Și la Constanța și Tulcea oamenii și-au găsit mașinile acoperite cu un strat roșiatic. Meteorologii spun că masa de aer încărcată cu particule va persista în prima parte a zilei de astăzi și după se va deplasa spre nord-est.


Mircea Fechet, ministrul Mediului, informatii despre praful saharian din Romaniapraf saharian pe mașini

​În ultimele luni au fost mai multe zile în care praful de origine sahariană a ajuns și în Constanța. Miercuri dimineață a fost însă cel mai intens episod, acoperind mașinile cu un strat gros de praf de culoare roșiatică.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, informatii despre praful saharian din Romania

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a venit cu precizări despre acest nor de praf saharian. 

"Le spun românilor să nu-și facă nicio grijă pentru că astfel de fenomene apar în mod constant. De altfel, chiar acum trei săptămâni am mai avut un episod similar. Diferență față de ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute este aceea că nu a plouat și în lipsa precipitațiilor norul de praf a trecut mai departe sau a mai fost și respirat de către cetățenii români, la fel cu cetățenii celorlalte state care au fost afectate de această situație.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, informatii despre praful saharian din Romaniapraf saharian pe mașini

Românii trebuie să știe că Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului funcționează, că noi monitorizăm atât suspensiile PM 2,5 și PM-10, cât și ceilalți poluanți în timp real și ori de câte ori e cazul să alertăm populația, facem acest lucru. Nu a fost cazul acum și acest lucru vreau să-l subliniez foarte clar. A fost doar un fake news. Eu am luat-o ca pe o glumă. Am văzut și eu câteva imagini cu sumele de bani încasate de spălătoriile auto", a declarat Mircea Fechet la Antena 3. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai venit aici să ne chinuieşti mai înainte de vreme? 30 Şi departe de ei era o turmă cu mulți porci, păscând. 31 lar dracii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, îngăduieşte-ne să ne ducem în turma de porci.
1
0
Ce texte! a venit norul peste ari si tari.....ca in povestile de adormit copii. Cred ca l-a adus balaurul cel rau.
0
0
swga pla fekete.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389