rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

MOHAMMAD MURAD: FĂGĂDĂU este o mică PRELUNGIRE a lui MAZĂRE! Video

Mohammad Murad a venit în România de peste 30 de ani pentru a studia Medicina şi a ajuns acum unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară. De dată recentă şi-a lansat candidatura pentru Primăria Constanţa, ca independent, menţionând că a venit timpul pentru o schimbare, pentru o schimbare în avantajul oamenilor.

Mohammad Murad a acordat un interviu cotidianului Replica, prin intermediul căruia a vorbit despre planuri, problemele cu care se confruntă municipiul, de ce crede că este mai bun faţă de alţii şi, nu în ultimul rând, a acceptat o mică provocare şi anume aceea de a caracteriza, printr-un singur cuvânt, câţiva dintre contracandidaţii săi.

Despre întâlnirea cu premierul Orban

Premierul Ludovic Orban s-a aflat la Constanţa, de dată recentă, într-o vizită de lucru, ulterior mergând şi la Olimp, acolo unde s-a întâlnit cu Mohammad Murad. „A fost ok, nu am vorbit deloc politică. I-am spus că e vorba de o investiţie foarte importantă (hotelul Amfitearu din Olimp, recent inaugurat, o investiţie a lui Mohammad Murad – n.r.) şi să dea un semnal ca să putem continua investiţiile în zonă. A acceptat invitaţia, a venit, am discutat despre situaţia actuală, destul de grea pentru turism”, a spus Murad.

Întâlnire la Guvern şi cât de afectat e sectorul HoReCa

Acesta a precizat că măsurile de a închide localurile şi de a impune un anume program nu este una dintre soluţii, mai ales din punct de vedere economic.

„Nu a făcut promisiuni (Orban – n.r.), a transmis că sunt fonduri foarte importante pentru investiţiile în turism şi pentru servicii, în general, şi că putem accesa aceste fonduri, că este foarte atent la mediul de afaceri, că interesul Guvernului este să trecem de această criză cu cât mai puţine sacrificii şi victime. Joi, 6 august, va fi o întâlnire la Guvern, din păcate nu voi putea fi acolo, dar colegii mei vor merge şi vor discuta despre ce putem face mai departe în această conjunctură. Am spus şi am repetat că o parte de circa 30% din sectorul HoReCa nu îşi va mai reveni, iar noi încercăm să ţinem în picioare restul de 70%. Suntem foarte afectaţi. Nu a fost deloc uşor. După sezonul 2020, va fi o mare problemă, va creşte numărul şomerilor, iar restaurantele şi hotelurile, cred că jumătate, sunt deja la vânzare”, a mai spus Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Constanţa, care este de părere că nimeni nu ştie cum se va reajunge pe linia de plutire.

Mohammad Murad: Am vrut să dau în judecată un primar

Mohammad Murad este de părere că nu prea avem şanse să scăpăm curând de acest virus, poate doar cu un vaccin, ceea este mai greu. Cât despre candidatura la Primăria Constanţa: „Sunt foarte multe motive. Eu trăiesc în România de peste 35 de ani, am făcut Medicina. Am trăit în acea Românie profundă, am trecut prin Revoluţie, chiar am fost acolo prezent. Cred că, de atunci, nu prea s-au schimbat mult lucrurile astfel încât cetăţeanul să fie principala preocupare a unui om politic. M-a şocat când am auzit un cunoscut că a spus că a pierdut afacerile şi că soluţia e să meargă în politică, să ajungă într-o funcţie şi să facă bani. Deci, atât timp cât politicul este o soluţie pentru cei întârziaţi, şi aici nu generalizez, dar atât timp cât politicienii sunt preocupaţi de cetăţeni o dată la patru ani, atunci când le prezintă că viaţa va fi roz şi oamenii vor primi aur... mi se pare că nu e o formă de respect. Eu chiar am vrut să dau în judecată un primar pe care l-am votat, pe penal, pentru că e vorba de înşelăciune, pentru că nu a respectat programul pe care l-a prezentat”, a spus Murad.

„Trebuie să ai contact cu oamenii mereu, nu doar la 4 ani”

Omul de afaceri a spus că e nevoie de persoane care ştiu ce reprezintă un contract şi că, în viaţă, este foarte important să fii fair play, să ai curajul să te uiţi direct în ochii oamenilor. De oameni cu prestanţă, cărora să nu le fie frică de ceea ce au făcut şi care să aibă contact cu oamenii, nu doar la 4 ani.

Un primar trebuie să ştie ce înseamnă să vii acasă după 8 – 10 ore de muncă şi să stai o oră să cauţi un loc de parcare

Însă, cum poate supravieţui un primar independent, fără sprijin politic? „Cred că cel mai bun slogan ar fi: faptele vorbesc. Iar eu când vorbesc cu oamenii de rând, le spun că sunt al vostru, nu al lor. Niciodată nu voi un factor politic. Am ales să nu fiu, pentru că un primar nu trebuie să fie un politician, ci un bun gospodar, trebuie să ştie ce înseamnă un parc, ce înseamnă să vii acasă după 8 – 10 ore de muncă şi să stai o oră să cauţi un loc de parcare. Prin urmare, mai important decât politicul este cetăţeanul de rând. Din experienţa pe care o am, ca om de afaceri, vă spun că nu am avut niciodată nevoie de politicieni”, a mai relatat Mohammad Murad.

„Cu Radu Mazăre... nu am vorbit 13 ani. Probabil nu ne-am agreat”

„Relaţia mea cu Radu Mazăre a fost... 13 ani nu am vorbit. Nici nu am făcut vreo investiţie, am făcut în Năvodari. Probabil nu ne-am agreat. Nu înseamnă neaparat că sunt împotriva PSD-ului, a PNL-ului. Nu. Doar că politicul, în România, are nevoie de un restart. Are nevoie de altceva”, a relatat omul de afaceri.

„Primarii mulţumesc partidului, îşi schimbă maşina, poate şi nevasta...”

În continuarea interviului, Mohammad Murad a precizat că un primar trebuie să asculte doleanţele cetăţenilor, să identifice problemele şi să ia măsuri. Însă, a mai spus omul de afaceri, din păcate, la noi se întâmplă cu totul altceva. Şi anume că primarul are ca prioritate să mulţumească şefului de partid, are grijă să-şi schimbe maşina, poate şi nevasta...

Mai multe detalii despre cum anumiţi contracandidaţi aleg să stea câte două ore în oglindă în loc să se preocupe de soluţii pentru oraş, dar şi despre momentul când a decis să facă un pas înainte, şi anume să se predea constănţenilor, pentru a-i ajuta, şi un pas înapoi, aici referindu-se la mediul său de afaceri, puteţi urmări în videoclipul de mai jos:

VIDEO 1:

Constanţa, şi nu numai, are nevoie de un primar sătul. Care să se ducă să dea, nu să ia

De ce ar fi mai bun faţă de ceilalţi contracandidaţi? „Cred că am nişte atuuri mai clare. Eu cred în fapte. Există cam două tipuri de oameni. Cei care vorbesc şi care explică cât de buni sunt ei şi alţii care muncesc şi nu au timp de vorbe. Eu fac parte din cea de-a doua categorie şi aşa am fost toată viaţa mea şi cred că faptele vorbesc de la sine. Constanţa, dar nu numai Constanţa, toată România, are nevoie de un primar sătul. Este foarte important să nu ai nevoie şi să fii convins că te duci acolo să dai, nu să iei. De asemenea, ştiu foarte bine ce înseamnă timpul. Timpul pentru mine are valoare. Aşa cum am făcut Complexul Panoramic Belvedere în 5 luni, implicându-mă direct, cam 13 – 14 ore pe zi, sunt convins că pot să schimb tot oraşul. Dar împreună cu oamenii. Pentru că, aşa cum spuneam, eu sunt al oamenilor, nu al unui partid politic. Nu voi ţine cont de absolut nimeni şi nimic, doar de oameni. Totodată, cred că am dat dovadă că sunt o persoană cu curaj. Şi-mi asum acest curaj. Nu mi-e frică să spun lucrurilor pe nume. Sunt convins că pot să schimb modul de gândire astfel încât oamenii care muncesc să fie respectaţi, să fie ascultaţi. Din experienţa pe care o am în mediul privat pot fi atent la eficienţă, la bani, la timp. Pentru că nu mi se pare corect şi ca om de afaceri şi care primar când o persoană sau o firmă care plăteşte foarte multe impozite să fie nevoie să dea o şpagă ca să ia o autorizaţie”, a spus candidatul la Primăria Constanţa.

Îi transmit domnului Făgădău: În cartiere de case nu se fac blocuri, să fie clar!

„La fel, mă doare când văd că în cartiere de case se construiesc blocuri, Dreptul la aer şi la soare nu mai există. Este anormal, şi aici îi transmit domnului Făgădău şi fostului primar, domnul Mazăre, nu e normal ca în cartiere de case să se facă blocuri. Foarte clar să fie! Sau pe plajă să se facă blocuri. Ca la ora 16.00 – 17.00 să nu mai avem soare pe plajă. Atunci, această cultură pe care o am, de a fi la dispoziţia oamenilor, o am de mic, să ştiţi. Eu ştiu că eu singur sunt suficient şi nu am nevoie de aprobare din partea şefilor. Să fie clar”, a precizat Mohammad Murad.

„Nu mă voi înscrie în nici un partid”; „Domnul Făgădău este o mică prelungire a domnului Mazăre”

Cât despre faptul dacă anumite partide politice l-au căutat pentru a-i face oferte, acesta a spus că, la un moment dat, au existat încercări, însă, Murad respectă pe fiecare om politic în parte, este dispus să le asculte opiniile, dar categoric nu se va înscrie în vreun partid. Dacă vreun partid este dispus să-l susţină, are uşile deschise, dar pe un program pe care el îl va pune la punct. „Cu tot respectul pentru domnul Făgădău, care este o mică prelungire a domnului Mazăre, dar nu gândeşte macroeconomic. De ce un om care a terminat o facultate să nu aibă nici o şansă? O să-mi lansez programul şi veţi vedea că sunt atent şi nu voi spune nici o vorbă pe care nu pot să mi-o asum”, potrivit lui Murad.

Provocare: Caracterizaţi o parte dintre contracandidaţi într-un singur cuvânt

Reporter: Decebal Făgădău

Mohammad Murad: Speriat!

Reporter: Corina Martin

Mohammad Murad: Circ!

Reporter: Horia Constantinescu

Mohammad Murad: Doritor

Reporter: Vergil Chiţac

Mohammad Murad: Depăşit!

Reporter: Stelian Ion

Mohammad Murad: Jucător!

Reporter: Nicoleta Ploscaru

Mohammad Murad: Revoluţionară!

Reporter: Claudiu Palaz

Mohammad Murad: Perseverent

Mai multe despre contracandidaţi, despre proiecte, despre ce trebuie făcut în Constanţa, despre alianţe şi despre mesajul transmis constănţenilor, puteţi urmări în videoclipul de mai jos:

VIDEO 2:

Liliana IONIŢĂ

joi, 6 august 20207281
mai mult...Interviuri
7 aug 01:23InterviuriBOMBĂ! ADRIAN NĂSTASE AR PUTEA REVENI în PEISAJ de ANUL VIITOR! VIDEO

Adrian Năstase, fost premier al României și fost preşedinte al PSD, a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe...6143

21 aug 00:09InterviuriVIOREL IONESCU: HÂRȘOVA intră ușor, ușor, în NORMALITATE! VIDEO2695
12 aug 00:03InterviuriNOUL ȘEF al POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA NU este ADEPTUL PÂNDEI în TRAFIC. VIDEO13403
18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3672

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB2444
27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ3366
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1571

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video2423
11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație1465
10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5161

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu3357
9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII2608
Vremea
21.3°21° - 21.3° miercuri, 23 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 60%
Vânt: 2.95 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 00:00SportLuton - Manchester United 0-3

Manchester United s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, marți seară, după ce a trecut de...128

23 sep 00:00SportSlavia Praga, cu Nicolae Stanciu titular, 0-0 cu Midtylland

Slavia Praga, cu Nicolae Stanciu titular, a obținut doar o remiză, scor 0-0, pe propriul teren împotriva danezilor de...148

23 sep 00:00SportHCDS Constanţa – Sporting Lisabona, scor 27-27, în turul secund al EHF European League la handbal masculin

Echipa de handbal masculin HCDS Constanţa a remizat marţi, pe teren propriu, cu formaţia portugheză Sporting CP...238

23 sep 00:00SportFC U Cluj a învins Unirea Slobozia, scor 3-1, în Liga a II-a

Universitatea Cluj a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa Unirea Slobozia, în etapa a IV-a...182

Local
23 sep 21:16LocalConstănțenii pot vota cu actele de identitate expirate în perioada 1 martie – 27 septembrie

Direcția Locală de Evidență Persoane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță că persoanele care nu...335

23 sep 21:15LocalSCĂDERE a cazurilor de infectare cu coronavirus: 1059 de cazuri la 22 de MII de teste, 15 cazuri la Constanţa

Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu...531

23 sep 21:16LocalFemeie TÂLHĂRITĂ în timp ce se plimba pe strada Soveja. Individul, reținut de polițiști

799

23 sep 21:15LocalSCANDAL și BĂTAIE într-un BAR din județul Constanța

Polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 28 de ani, cercetați...854

23 sep 21:15LocalReținut de polițiști după ce a condus BEAT și FĂRĂ PERMIS pe bulevardul Lăpușneanu

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat luni, în jurul orei 10.30, un bărbat, de 36 de ani,...433

23 sep 21:15LocalBărbat escortat la Poarta Albă pentru conducere fără permis și instigare la înșelăciune

412

Politică
23 sep 00:00PoliticăOrban: Viteza de implementare a măsurilor de relansare e mulţumitoare

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că viteza de implementare a măsurilor aprobate de Guvern din Planul de...157

23 sep 00:00PoliticăTomac, despre liderii PNL şi USR: Ne acuză de risipirea voturilor, lucru de care ei sunt primii vinovaţi

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, consideră că un posibil eşec al alianţei USR PLUS şi PNL în...186

23 sep 00:00PoliticăFlorin Cîţu: O guvernare liberală înseamnă taxe mai mici şi mai puţine

158

23 sep 00:00PoliticăOrban promite o implicare totală a Guvernului în realizarea metroului din Cluj-Napoca

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că Guvernul susţine, alături de Ministerul Transporturilor, realizarea unui...170

23 sep 21:34PoliticăCazanciuc: În Parlament, am reparat o nedreptate făcută cu bună ştiinţă de Guvernul domnului Iohannis

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că în Parlament a fost...215

23 sep 00:00PoliticăParlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

177

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1571

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2423

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1465

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3672

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2444

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3366

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5161

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3357

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2608

Monden
23 sep 00:00MondenActorii Penélope Cruz şi Antonio Banderas au revenit pe platourile de filmare

Actorii Penélope Cruz şi Antonio Banderas au revenit pe platourile de filmare pentru comedia „Competencia...206

23 sep 00:00MondenJackie Stallone, mama actorului Sylvester Stallone, a murit la vârsta de 98 de ani

Jackie Stallone, mama starului hollywoodian Sylvester Stallone, vedetă de televiziune şi renumit astrolog, a murit...266

23 sep 00:00MondenAudienţa TV a ceremoniei virtuale Primetime Emmy Awards a scăzut la un nou minim istoric

139

23 sep 00:00MondenJennifer Lopez şi Maluma anunţă mai multe proiecte împreună, inclusiv două piese

Jennifer Lopez şi Maluma au anunţat luni lansarea unui videoclip inedit în două părţi, pentru a prezenta...171

23 sep 00:00MondenActorul Michael Lonsdale a murit la vârsta de 89 de ani, după şase decenii de carieră

Actorul Michael Lonsdale, născut dintr-un tată britanic şi mamă franceză, a murit luni după-amiază, la vârsta de...252

23 sep 00:00MondenTikTok transmite că a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

137

Mapamond
23 sep 00:00MapamondCoronavirus: Quebec-ul este în „al doilea val“

Provincia canadiană Quebec, cea mai afectată de pandemia noului coronavirus, a intrat "în al doilea val", a avertizat...154

23 sep 00:00MapamondCoronavirus: Record zilnic de decese în Argentina

Argentina a înregistrat luni 429 de decese provocate de COVID-19, un nou record zilnic, transmite marţi AFP, citată...170

22 sep 00:00MapamondItalienii aprobă prin referendum reducerea numărului de parlamentari

281

Sănătate
23 sep 00:00SănătateAnticoncepționalele, asociate cu o mai bună sănătate a oaselor

Administrarea continuă a contraceptivelor orale combinate arată beneficii pentru sănătatea osoasă, se precizează...170

23 sep 00:00SănătateStresul oxidativ și substanțele cu rol antioxidant în tratamentul ficatului gras

Specialiștii au descoperit că stresul oxidativ contribuie la instalarea și evoluția steatozei hepatice. Totodată,...213

23 sep 00:00SănătateObezitatea reduce masă musculară și densitatea osoasă - iată ce poți face în acest sens

187

23 sep 00:00SănătateCe trebuie să știi despre osteoporoză: cauze și prevenție

Osteoporoza este o boală a oaselor. Numele bolii vine din limba latină și înseamnă „os poros”. Interiorul unui...190

23 sep 03:15SănătateAi mereu mâinile și picioarele reci? Iată care ar putea fi cauzele

De fiecare dată când te plângi că ai mâinile și picioarele reci, cineva îți spune că stai prost cu circulația?...262

23 sep 03:39SănătateSudiu: Un nivel mare de testosteron afectează sănătatea femeilor

Un nivel prea mare al testosteronului la femei crește riscul de diabet zaharat de tip 2 și sindromul ovarelor...155

23 sep 00:00SănătateDe ce trebuie să te refaci după un antrenament fizic intens

Scoate-ți adidașii, dă la o parte greutățile, stepper-ul și celelalte accesorii și schimbă-te în ceva comod,...176

23 sep 00:00SănătateCeaiul din pulbere de matcha poate atenua simptomele anxietății

Ceaiul din pulbere de matcha a devenit foarte popular în ultima perioadă, dar acesta este consumat în țările...159

23 sep 00:00SănătateDe ce apare euforia alergătorului și ce beneficii are alergatul

159

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT