REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mohammad Murad: Nu voi bate niciodată la ușa lui Huțucă sau Orban să mă pună pe listele PNL! VIDEO

Mohammad Murad: Nu voi bate niciodată la ușa lui Huțucă sau Orban să mă pună pe listele PNL! VIDEO

Replica API 26 mai 2020 | 00:46 8306

În prima zi a lunii iunie se vor deschide terasele în aer liber, urmând ca în data de 15 iunie să fie deschise restaurantele din unitățile hoteliere. Informațiile ne-au fost oferite de Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

"Nu dorim profit, ci o pierdere suportabilă"

Mohammad Murad, patronul lanțului hotelier Phoenicia, este de părere că turiștii vor avea o mai mare deschidere asupra sudului litoralului, iar prețul nu va fi singurul criteriu de departajare între hotelieri. Va conta foarte mult și măsurile de siguranță de care vor beneficia cetățenii care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.

"Trebuie luate măsuri de protecție, însă fără exagerări, astfel încât turiștii să se simtă ca într-un spital. Interesul este să lucrăm lejer, iar numărul de persoane cazate într-un hotel sau aflate într-un restaurant trebuie să fie redus astfel încât riscul să fie cât mai mic. Pe de altă parte, nu dorim profit, ci o pierdere suportabilă. Va depinde foarte mult ce măsuri va lua fiecare hotelier. Cred că va exista între noi, hotelierii, concurență prin măsuri pentru siguranța turiștilor și doar prin prisma prețurilor. Vor fi căutate zone cât mai lejere și țin să cred că vom avea o creștere în sudul litoralului, unde sunt spații verzi și nu este atât de aglomerat.", a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism.

Mohammad Murad

"Este o problemă socială și economică"

Măsurile de siguranță impuse vizează și ospătarii, care vor fi nevoiți să poarte măști și mănuși atunci când sevesc clienții. Între Federația Patronatelor din Turism și Guvernul României au existat numeroase discuții, unele în contradictoriu, toate cu scopul de a nu prăbuși economia țării. În urma discuțiilor, Guvernul României a promis rezolvarea unor probleme aduse în prim-plan de hotelieri.

"Am avut mai multe contraziceri cu cei de la Guvern, chiar în prezența premierului. Au fost probleme ce țineau de plaje, de fiscalitate, dar am primit promisiuni că vor fi discutate și cred că un factor important este ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Economia trebuie să funcționeze, la fel ca în alte țări. Nu mai putem întârzia, nu pentru că dorim profit, ci pentru că sunt mii de angajați care nu mai pot aștepta. Este o problemă socială și economică.", a mai afirmat Murad.

Mai multe detalii despre sezonul estival 2020 și turismul românesc, în video de mai jos:

Video 1

În cea de-a doua parte a interviului, Muhammad Murad a vorbit despre actualul primar al municipiului Constanța, căruia îi reproșează frica de a-și asuma anumite inițiative. De asemenea, omul de afaceri este adeptul investițiilor pe termen mediu și lung, fiind de părere că Primăria Constanța trebuie gestionată asemenea unei afaceri.

Dacă va ajunge primar, Murad promite ajutoare pentru pensionari, iar pentru studenți, primul cămin cu cazare gratuită

Primele schimbări pe care le-ar aduce odată instalat în fotoliul de primar s-ar regăsi în ajutoare pentru pensionari, dar și pentru studenți, cărora le promite primul cămin cu cazare gratuită. De asemenea, Muhammad Murad ne-a precizat că ar fi dispus să piardă o sumă importantă de bani pentru a putea schimba fața orașului.

”Am peste 20 de milioane de euro disponibili să-i pierd pentru Constanța”

"Aș lua trei avioane și aș aduce oameni din întreaga lume, pentru a avea tot timpul turiști aici, cu prețul de 1 euro biletul. Voi pierde personal câteva milioane de euro, pe termen scurt, dar pe termen lung vom câștiga. Dar cine își asumă chestia asta? Am peste 20 de milioane de euro disponibili să-i pierd pentru Constanța și pentru cetățeni. Avem nevoie de primari care să devină repere pentru toate orașele din România și sunt primari care fac acest lucru. Nu mă voi duce niciodată la ușa lui Bogdan Huțucă sau Orban pentru a-i cere să fiu pe listele PNL. Nu o să fac un deal politic cu nimeni.", precizează Mohammad Murad.

"Domnul Făgădău are o oarecare frică de a-și asuma anumite lucruri"

Totodată, alesul constănțenilor trebuie să dovedească la finalul anului și nu al mandatului de primar, că este omul potrivit pentru a dezvolta orașul. În caz contrar, spune Mohammad Murad, primarul trebuie să își dea demisia, chiar și atunci când nu este cerută de cineva.

"Mi-aș dori foarte mult să fiu de folos, nu neapărat să fiu primar. Am foarte multe idei care pot fi puse în practică. Avem nevoie de oameni practici, de oameni care au dovedit ce înseamnă a gestiona o problemă sau alta. Nu trebuie să se gândească la ce putere o să aibă când ajunge primar. Domnul Făgădău nu este o persoană neagreată, dar este persoană cu o oarecare doză de frică de a-și asuma anumite lucruri. Dacă voi candida, aș pune 10-12 puncte despre cum voi prelua Constanța. După un an trebuie făcut un bilanț. Dacă este negativ, ce să mai caut încă trei ani ca primar? Nu, dacă bilanțul este negativ, primarul trebuie să plece acasă.", a mai afirmat Murad.

Omul de afaceri s-ar fi așteptat ca parlamentarii români, alături de primari, să doneze salariile pe o lună către oamenii cei mai afectați de criza provocată de noul coronavirus.

Mai multe detalii despre Primăria Constanța, despre primarul Decebal Făgădu și multe altele, în video de mai jos:

Video 2

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920