REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Motivarea Curţii Supreme în dosarul Vâlcov: Infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială

Motivarea Curţii Supreme în dosarul Vâlcov: Infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 364

Judecătorii Curţii Supreme arată în motivarea deciziei de condamnare în primă instanţă a lui Darius Vâlcov la 8 ani închisoare, că probele administrate în sala de judecată „relevă că infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă”. Judecătorii explică că mărturia fostei sale soţii, Lavinia Şandru, nu a fost laută în considerare pentru că a urmărit să-i diminueze răspunderea penală, relatează Adevarul.

Curtea Supremă arată că Darius Vâlcov nu a respectat funcţiile de demnitar pe care le ocupa şi că a încălcat legea cu bună ştiinţă. ”Prin faptele sale, a acţionat cu intenţie întrucât nu numai că nu s-a menţinut dincolo de orice suspiciune de natură a deturna prestigiul funcţiei, ci dimpotrivă, în deplină cunoştinţă de cauză a exercitat operaţiuni financiare în scopul de a obţine profit din anumite activităţi comerciale pentru societăţile pe care le administra în fapt sau foloase pentru sine, ştiind că o persoană învestită cu atributul funcţiei sale este incompatibilă a exercita acest tip de acte”, se arată în motivarea instanţei supreme, după cum informează G4media.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum ca are si motivare cand veniti cu duba sa il luati ca asta de buna voie nu merge acolo.
13
0
cei multumiti de alianta PSD-ALDE-UDMR cred ca habar nu aveti ce inseamna europa. Nu toata lumea este asa. Vad ca nu au habar nici cei din alianta idolii vostrii salvatori. Exemplu robor euribor buget tezaur . etc. pentru voi a venit din nou pe pamant ISUS. diferenta este ca acum are doar mustata nu si barba. Si da, au inviat si mortii care au mers la vot pentru PSD. minune mare bre... inteleapta vorba ,, fericiti cei saraci cu duhul;; asa se intampla cand ajung sa conduca o tara niste ... ce nu au habar de nimic. cred ca pot orice si oriunde...
7
0
asta a avut curajul sa se ia de banci cu BNR in frunte, de multinationale si alte afaceri mari, e clar ca va face puscarie daca nu isi schimba atitudinea, mai ales ca si cateii latra de zor la el pe unde apuca.
2
6
Hotii stau la puscarie Nu fac legi hotesti pentru ei si alti hoti ca ei stransi ciorchine in jurul lui dracnea. La multi, multi ani de puscarie hotule!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212