REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Mugur Isărescu taxează Guvernul după ce PSD și ALDE i-au oferit un nou mandat în fruntea BNR

Mugur Isărescu taxează Guvernul după ce PSD și ALDE i-au oferit un nou mandat în fruntea BNR

Replica API 6 iulie 2019 | 00:55 396

Mugur Isărescu

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) nu este corelat cu perspectiva de inflaţie, însă ROBOR-ul era mai apropiat de această perspectivă, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

"Cei de la politică monetară de la noi, ca să dau vina pe ei, că aici e o discuţie lungă, spun 'domnule, priveşte prea mult în spate, nu înainte' şi nu este corelat cu perspectiva de inflaţie, care deocamdată se uită. Ea, perspectiva, se uită. Se plimbă în jurul a 4% şi indicele este în spate. Deci, ROBOR-ul era mai apropiat de perspectivă. Deci, există un risc. Cam atât... Poate să stimuleze creditarea mai mult decât trebuie. S-ar putea. Am trecut-o la riscuri", a afirmat Mugur Isărescu, întrebat despre felul în care noul indice IRCC poate influenţa inflaţia.

El a precizat că intervenţia BNR pe Ordonanţa 114 a fost una de "avarie" şi a subliniat că "niciodată nu am spus că ce a ieşit este ce am fi dorit".

Întrebat dacă BNR este consultată cu privire la o schimbare a modului în care este reglementat IRCC sau renunţarea la el, Guvernatorul BNR a menţionat că relaţia cu Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice la nivel înalt este "mult îmbunătăţită faţă începutul anului, când era greu de descris".

"Aş vrea să transmiteţi acest adevăr în societate, în opinia publică: colaborarea între Ministerul de Finanţe şi Banca Naţională este permanentă. De altfel, au fost rupturile acelea de început. Ne-am pomenit şi noi cu Ordonanţa 114, ca şi dumneavoastră, în prag de Crăciun, fără studiu de impact. Acum discutăm cu hârtiile pe masă, nu cu idei, ce ar fi să facem... Ne aşezăm la masă, dăm drumul la aer condiţionat, că e cald", a declarat Mugur Isărescu, care a refuzat că ofere detalii despre discuţiile din prezent.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand il aud pe Isarila ce ingrijorat e de soarta bancilor straine... Pardon, sistemul bancar romanesc, mi se face scarba. Ultimele trei decenii, epoca Isarila, epoca marilor demolari.
2
1
Asta abia mai leaga cateva cuvinte, gafaie daca e pus sa vorbeasca un minut, dar e speranta parlamentarilor pentru BNR. Acum, cu sacii in caruta, musca din nou. Mare javra, basinosul asta!
1
1
jidanescu fura romanica si o va face in continuare in noul mandat,pana cand acceptam sa fim tunsi precum oile fara a capata numica in schimb de ce nu trimite proasta etalon corpul de control la bnr
1
1
Obosituleee , tu esti gaura neagra a guvernului ! Zi.ne si noua ce kkt asa mare de care nu ne putem lipsi produci tu , astfel incat sa te recompensam cu 800 de milioane vechi pe luna ?
4
1
Domilor ziaristi ISARESCU nu taxeaza guvernul PSD. ALDE ci spune adevarul.
3
6
Nici statut de colonie nu mai avem. Suntem numai o vaca de muls indiferent pe cine votam. Stiti de ce? Fiindca suntem lasi, pupuncuristi, si ne place sa stam capra. RUSINE
7
3
Ma voi chiar nu vedeti ca voturile noastre chiar nu conteaza chair daca nu mai este psd si vine usr pnl toti vor face jocul bancilor tarilor puternice din ue . Chiar credeti ca astia ne vor noua asa binele fara a avea beneficii pai umde isi mai vand ei mizeriile daca am avea si noi lanturile noastre de magazine si nu numai . Imdiferent cime va fi la putere butoanele sunt la ei . Nu mai pot ei de justitia din Ro ba chiar le convine cu cat noi ne balacarim mai mult ei profita mai bine . Cand mananca un iaurt din franta e iaurt frate cand mananc danone din Ro e pisat . Pana si cola diferit
5
3
nu taxeaza nimic, sugereaza doar pe ocolite ca e bine sa se revina la ROBOR pentru ca cei care l-au scos nu mai sunt pe la butoane iar astia care l-au votat din nou s-au dovedit niste slugi docile!!!
8
2
e PunctePunctePuncte
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212