REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mugurel Pană, JONGLERII FINANCIARE cu un teren în VALOARE de 1 milion de EURO

Mugurel Pană, JONGLERII FINANCIARE cu un teren în VALOARE de 1 milion de EURO

Replica API 10 noiembrie 2021 | 00:34 3432

Mugurel Pană și fiica sa, Loredana Andreea Pană, sunt de acuzați de fostul broker care a intermediat tranzacția terenului, că au prejudiciat statul cu aproape 70.000 de euro. Este vorba de un teren situat în oraş Voluntari-Pipera, în proximitatea Școlii Americane, care a făcut subiectul mai multor tranzacții, prin care cei doi afaceriști sunt acuzați că au înșelat Statul Român. Toate faptele de mai jos sunt conform declarațiilor brokerului care s-a ocupat de aceste tranzacții, Emanuel Negruți, care a avut acces la toate documentele având acces la toate actele și concluziile trase de casa de avocatură angajată de actualii proprietari ai terenului pentru verificarea istoricului acestuia.

Totul a plecat de la achiziționarea terenului de 2500 de mp din Voluntari-Pipera de către firma AD Power (la care sunt acționari și Mugurel Pană și fiica sa) de la GIGNO PETROLEUM, prin lichidator judiciar, la prețul de 170.000 de euro, adică 15% din valoarea terenului, acesta valorând 1 milion de euro conform pieței și grilei notariale. Terenul este apoi vândut firmei Crasher SIT 07 (firmă actualmente radiată nr.) ai cărei acționari erau în acel moment, decembrie 2015, Mugurel Pană și fiica sa.

Primul contract de vânzare-cumpărare al terenului

Fiica dă în plată terenul tatălui său

În anul 2017, prin actul nr.2928/18.08.2017 autentificat la acelaşi notariat B.N.P. Tragone George din Mun. Constanţa, str. Soveja, pentru a evita un sechestru asigurator asupra terenului, având datorii mari către ANAF și alte instituții creditoare, Pană Andreea Loredana, printr-un act de dare în plată, trece pe numele tatălui,(pe persoană fizică), terenul cu pricina, dar la o valoare mult mai mică decât valoarea de 170.000 euro la care l-au achiziționat pe societatea CRASHER SIT SRL în anul 2015, respectiv 70.000 euro. Cu alte cuvinte, unul dintre acţionarii firmei vinde celuilalt un bun al firmei la o valoare mult mai mică pentru a evita executarea silită a partenerului, dar pe persoană fizică. Prin această inginerie financiară, vânzătorul, Pană Andreea-Loredana, împreună cu notarul a prejudiciat statul român cu cel puţin 35.000 euro, acest tip de contract fiind considerat de legislaţia naţională ca tranzacţie, trebuind impozitată şi de asemenea, taxată conform grilei notariale (la valoarea de un milion de euro).

Primul contract de vânzare-cumpărare al terenului

Mugurel Pană vinde terenul unei mătuși cu 20.000 de euro

Un an mai târziu, în 2018, din cauză că și Mugurel Pană acumulează datorii către statul roman atât ca persoană fizică cât și în calitatea de administrator-asociat în diverse societăți comerciale, la acelaşi notariat B.N.P Tragone George și prin aceeaşi reţetă, trec terenul pe numele Iordache Tudora, rudă de gradul patru (mătuşă) cu Pana Mugurel, o femeie de 70 de ani, care până la data semnării acestui contract nu-şi părăsise vreodată satul natal. De data aceasta, suma la care este tranzacţionat terenul în vederea fiscalizări de către notar fost de doar 20.000 euro - adică doar 2% din valoarea reală din piață și din grila notarială, (conform contract nr.749/27.02.2018), în condiţiile în care valoarea terenului în grilele notariale era de un milion de euro. Și prin această tranzacție statul român este din nou prejudiciat cu aproximativ 35.000 euro.

Primul contract de vânzare-cumpărare al terenului

În 2021, terenul este vândut cu 685.000 de euro

Trei ani mai târziu, în 2021, terenul este vândut printr o tranzacție făcută rapid, deoarece Mugurel Pană, (beneficiarul final al valorificării financiare a terenului prin interpuși), a dat de înâeles că are nevoie de lichidități, cu suma de 685.000 euro (prin contractul de vânzare-cumpărare nr 2767/16.09.2021 şi 2887/24.09.2021), mătuşa, Iordache Tudora, titulara actului de proprietate,venind doar la semnarea documentelor de înstrăinare, de tot ceea ce a însemnat negociere şi programare notar s-a ocupat Pană Mugurel. Ultima tranzacţie s-a realizat la un alt notar din Bucureşti, respectiv BNP Mircea Anișoara.

Primul contract de vânzare-cumpărare al terenului

”Toate aceste informaţii le cunosc, fiindcă eu am fost brokerul care a intermediat tranzacţia, având acces la toate actele şi concluziile trase de casa de avocatură angajată de actualii proprietari pentru verificarea istoricului terenului. Aceştia din urmă apreciind că nu ii afectează acest istoric financiar dubios și asumându-și să achiziționeze terenul în cunoștință de cauză, considerând că nu-i vizează posibilele încălcări ale legii. Având în vedere că există indicii rezonabile privind organizarea de grup infracţional organizat (format din notari, lichidatori, societăţi comerciale şi persoane fizice) şi săvârşirea unor fapte de criminalitate financiară, (evaziune fiscală, spălare de bani, devalizarea patrimoniului S.0 Gigno Petroleum SRL de către lichidatorul judiciar etc.), rog luarea măsurilor legale, inclusiv instituirea unui sechestru asigurator asupra terenului până la o soluție dată de organele de cercetare, cu menţiunea că îmi asum calitatea de martor la cele reclamate.” a declarat pentru Replica de Constanța, Emanuel Negruți.

Primul contract de vânzare-cumpărare al terenului

Cine este Mugurel Pană

Mugurel Pană este un afacerist destul de controversat, în anul 2011 fiind acuzat că a dat țeapă bazei americane de la Mihail Kogălniceanu cu materiale de construcție de proastă calitate. Alături de fiica sa, în acest moment este acționar la firmele: AD POWER, AGROTRANSPORT TOMIS, WIND BENEFIT, FOTONIA SHINE RETENTION și AGREGATE SITORMAN.

Intabularea terenului

Contractul dintre Mugurel Pană și mătușa sa

Contractul dintre Mugurel Pană și mătușa sa

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar daca a vandut cu 20 mii impozitu l a platit la suma reala impusa de zona. Brokeru nu si a luat comision si se razbuna da o sa fie dat in judecata
0
1
Bai niebunilor care sunteti nebuni din porumb, pa daca omul e inginer, nu e normal sa faca inginerii? Daca era rigipsar facea rigips, nu-i normal!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468