REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Muncitorii care reabilitează bdul. 1 Mai și-au luat liber de Ziua Îndrăgostiților! Video

Muncitorii care reabilitează bdul. 1 Mai și-au luat liber de Ziua Îndrăgostiților! Video

Mirela PASCAL 15 februarie 2023 | 00:00 5638

Atribuirea contractului de 50 de milioane de lei pentru reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei a fost blocată patru luni, de către EM Prime Construct, în opinia Primăriei Constanța, după ce concurenta sa, Electrogrup SA, și ea cunoscută ca fiind abonată la banii statului, a câștigat licitația. Contractul cu Electrogrup a fost semnat abia în octombrie 2021, cu termenul decalat de patru luni. În ciuda acestui fapt, ne-am fi așteptat ca execuția lucrărilor să fie realizată cu viteza vântului însă, în realitate stau altfel lucrurile. Marți, 14 februarie, nici un muncitor al societății nu era pe șantier. Să-și fi luat liber de Ziua Îndrăgostiților?!

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! VideoSimion și Teofil Mureșan

Nici urmă de muncitor pe bulevardul 1 Mai! Deși proiectul de reabilitare a zonei bulevardul 1 Mai-Șoseaua Mangaliei a debutat prost, în sensul că a fost întârziat cu patru luni, în urma unei contestații depuse de o asociere de firme, în speță SC EM Prime Construct SRL - lider al asocierii SC EM Prime Construct SRL - SC Infra System Proiect SRL, care a participat la licitație și a pierdut, muncitorii par să nu fie interesați de bunul mers la lucrurilor. De luni de zile, trotuarele sunt întoarse pe dos…, ca și pe celelalte mari bulevarde. Adevărat, de puțin timp o parte din ele au fost, parțial, reabilitate, însă cu multe capcane printre ele…

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! Video

Dacă pe bulevardul Ferdinand, de exemplu, se lucrează la foc continuu, ei bine, pe 1 Mai, azi vezi muncitorii, mâine nu-i mai vezi.

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! Video

Nici marți, 14 februarie, lucrătorii nu s-au aflat pe șantier… am luat pulsul zonei în mai multe intervale ale zilei. Înțelegem că, fiind Ziua Îndrăgostiților, muncitorii au avut ”derogare” de la șefi pentru a sărbători?!

Video:

.

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! Video

Lăsând gluma la o parte, nu cunoaștem, exact, care este ritmul de lucru al muncitorilor, dar am încercat să aflăm. Numai că, nu avem cu cine să vorbim la Electrogrup, firma care a câștigat contract de 50 de milioane de lei, pentru că nu răspunde nimeni la sucursala din București, iar cei de la sediul central din Cluj parcă sunt pe altă planetă. Nu știu, nu cunosc, nu au auzit…

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! VideoVergil Chițac și câștigătorul licitației, la semnarea contractului

Am putea să le găsim, totusi, o scuză. Având în vedere că în ultimele două săptămâni vremea nu a fost tocmai blândă, lucrările au fost suspendate. Totuși, remarcăm faptul că pe bulevardul Ferdinand, proiect de reabilitare de care se ocupă Meva Concept, marți, 14 februarie, lucrările erau în toi. Și mai remarcăm că de vreo două zile vremea s-a mai îmblânzit. Deci, se poate.

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! VideoImagine de pe bulevardul Ferdinand

Video:

Imagini de pe bulevardul Ferdinand

Electrogrup, controlată de Simion și Teofil Mureșan

Electrogrup este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice.

Muncitorii care reabiliteaza bdul. 1 Mai si-au luat liber de Ziua indragostitilor! Video

Societatea este parte a companiei de tip holding Electrogrup Infrastructure. A avut, în 2021, cifra de afaceri de 272.979.068 lei și profit de peste 15 milioane de lei.

Primăria vrea daune, pentru întârzierea lucrărilor, dar nu le primește!

Așa cum am precizat și mai sus, proiectul de reabilitare a zonei 1 Mai-Șoseaua Mangaliei a început cum nu se poate mai prost. Cu patru luni întârziere, dar și cu un litigiu în instanță, în urma căruia Primăria Constanța spera să obțină despăgubiri de la EM Prime Construct, deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc. Motivul? Blocarea semnarea contractului și, implicit, demararea cu întârziere a  lucrărilor privind reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai-Șoseaua Mangaliei. Primăria i-a cerut despăgubiri, după ce a decalat termenul de începere a lucrărilor cu 4 luni.  

Video:

UAT Constanța a cerut plata sumei de 1.000.000 lei, cu titlu de prejudiciu rezultat din ajustarea preţului Contractului "Achiziţia şi Contractarea Execuţiei Lucrărilor, plata dobânzilor legale la preţul total al Contractului (47,230.378,86 lei), pentru perioada 04.06.2023 - 07.09.2021;  plata contravalorii etapelor de lucrări incluse în Programul de execuție şi care vor fi decontate ulterior lunii decembrie 2022.

Video:

În septembrie 2022, acțiunea primăriei a fost respinsă, însă a formulat apel. Și acesta a fost respins, în ianuarie a.c.. Cu alte cuvinte, primăria nu va fi despăgubită pentru întârzierea lucrărilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să plătească nea vergil, că doar la el a ajuns șpagă de paraindarat
4
0
Doi T.I.G.A.N.I. , asta e ,la topit cu ei !
8
0
Orasul este scapat total de sub control . Reziliati toate contractele si puneti firma de casa numita urban confort sa ia sistematic trotuar cu trotuar ' strada cu strada si sa termine acest haos în care firme fara nici o calificare au adus orașul.
3
2
De doua zile pe B-dul Ferdinand se scot dalele trotuarului de pe dreapta de la blocul turn albastru spre oras . Astia ce muncesc ziua strica a doua zi .Vai de ei prin 2030 poate vor fi gata .
8
0
Alta teapa marca mos teaca !!!
13
0
Tarii mai i ghini sî hi-i dro.gat
5
0
Altadata sa nu mai votati ordinari....(2024 e aproape)
11
0
Aveau si ei ceva de tras pe pwla
11
1
Ce fețe au ba baiatule . Se vede din new york ca astia au 4 clase si un trimestru. Toti din guvern au fețele astea de bisnitari, de schimb valutar, de vanzatori de asos la colt de bloc. In ce hal.a ajuns aceasta tara fratilor.
19
0
Domnule Primar mergeti si vedeti cu au montat pavelele in parcul de la Far. Nu urmareste nimeni cu se execta lucrarea care ne costa un 1000000de lei si arata mai rau de cum era. Mai bine montati pavele mai subtiri si usor de montat , economie de bani si amenajati si locul de joaca de langa Centru de Scafandri. E un loc inchis unde se poate amenaja un loc de joaca cu bani putini pentru copii din zona.
14
0
mai vor parandarat? firmele romanesti sint slabe, dar cu parandaraturi, merge treaba.
10
2
Asta cu privatii distrug este amuzanta . Nu ba ,le distrug aia de la stat care comanda lucrarile si nu le urmaresc pentru ca dorm in birouri .După ora 14 ai gasesti la mall .Nu chiar toti ..majoritatea Si vezi si inteprinderile alea de stat ca sunt majoritatea sunt falimentare si falimentate de sefi ..aia angajati la stat.
14
1
Ce mai simplu si eficient este cum era inainte , inteprindere de Stat subordonata Primariei care sa se ocupe de absolut tot ce tine de infrastructura orasului , inclusiv spatii verzi , curatenie , etc . Acum se fac doar manarii pe licitatii , preturi supra evaluate , iar lucrarile ajung la diversi terti....si cel mai grav , nimeni nu raspunde de nimic !
16
4
Ce reabilitare ma jigodiilor??? Unde e reabilitarea? De 2 ani sta un bulevard intreg in ruina. Nu ai trotuar, iti rupi masina in canalizari, nici nu iti poti baga masina in garaj sau curte! Ce reabilitare? Sa imi bag pwla in toata familia lui chitac! Totul era gata in cta, aveam nevoie de reabilitarea trotuarelor. Huuuoooo!!! Multa mwe cu kkt pnl multa mwe cu kkt chitac!
24
3
Aceasta p******a de președinte pe care l-au votat multi tembeli este liber non stop și nu vă luați de el.Mergeti la treicoceni să vedeți cate zile din săptămână muncește bulangiul
14
3
CAND UN ADMIRAAL ALADEEN TINE SA FIE EXPERT IN TOATE, PENTRU CA POATE,IESE CE SE INTAMPLA ACUM, ORASUL A DEVENIT O MARE MIZERIE, POATE FAMILIA DANSULUI IA LA PAS CU UN CARUT DE BEBE STEFAN CEL MARE ,CUZA VODA,MIRCEA,LAPUSNEANU ,PE LA FAR,PE LA SCOALA 16 UNDE COPII TREC DIN SANT IN SANT,SI MERG PE STRDA CIRCULATA DE UN AN DE ZILE,II URAM SANATATE DANSULUI SI FAMILIEI DUMISALE PENTRU CAT S-AU CHINUIT COPII PRIN SANTURILE NESEMNALIZATE,EU IL PREMARESC IN FIECARE ZI CAND PLEC DE ACASA SI MERG PE SOSEA CA LA TARA, SA DEVINA MARESHAAL CA STALIN SI SA IL SALUTE PERSONAL CA INTRE MARESHAALI
19
3
Pai cel mai rapid au distrus, ca mai apoi sa lase asa.....Ce muncitori? Probabil sunt la demolat in alta parte..... Cetatenii sunt luati cu prosteala de 2 lei.... Voi de cand nu ati mai vazut ca se munceste? Deja a devenit o obisnuinta ca de o gramda de timp, sa nu fie muncitori... Enumeram iar? Stefan cel Mare, Lapusneanu, 1 Mai, etc... Varianta mereu cu gropi noi de santier, interminabil... Tot ne plangem...dar demisii nu stim sa cerem?
17
3
de ce amiralul asta amarat care nu stie decat sa se planga ca nu are bani, dar fura cu amandoua mainile, nu vrea sa semneye contractul colectiv de munca la DGAS constanta ;i nu mareste salariile angajatilor asa cum a facut in primaria constanta? La fel face si super directoarea generala a dgas care nu semneaza ca sa nu deranjeze primarul. Oare angajatii dgas nu sunt tot ai primariei?
15
1
Să iasă prostanacul de Chitac și vaca de ovanesian la treabă în locul lor
18
2
Bataie de joc al banului public. Lipsa de implicare a autoritatilor. Asteapta linistiti, la caldurica, finalizarea mandatului. Altul cu siguranta nu mai pupa. Ce au votat cetatenii, si ce fac ei, tovarza cu psd ul. Macar stiam de la bun inceput ca votam tot psd. Macar ei, psd, faceau ceva. p***t, dar finalizau. Astia, nici p***t, nici finalizat. Sa ne fie invatatura de minte.
19
2
Si toata lumea viseaza la miliardele de euro de la UE ...cu cine o sa construiasca spitale , drumuri .Lucrările se subcontracteaza pe preturi mici catre firme care nu rezista o luna daca nu isi primesc banii , cu 2 utilaje si 5 muncitori fara calificare .Majoritatea muncitorilor calificati si priceputi au plecat demult in strainatate.
19
0
Întrebarea este, pe unde se muncește că nu am mai văzut de o gramada de timp, am și uitat.... Totul pare apocaliptic, abandonat.... Unde se duc banii?
29
1
Sa vedeti buleala la lucrare. Aloo dna purificatii putin!!!
25
2
La tunurile cu spărturi in Constanta doar DNA poate să urmarească tot parandaratul făcut de talhari Statul nare bani dar aici e bătaie de joc și interese Așteptați pensii și salarii mărite in borduri sănt risipite
25
3
Ingurgitezi pendie si salariu din taxe. Cu ce drept iei tu Pensie de Amiral, ai luptat in razboi cu Flotele ca Nelson? Ai comandat in voata ta vreun remorcher? Ai mancat la popota , solda, deplasari totul platit din taxe. Cand te-ai dus cu Marasesti in Spania marinarii furau din magazine mai tii minte dcandalul. Ai lovit in Constanta nava de cheu si ai stricat bordajul
32
5

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389