REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Musulmanii din România încep postul cel aspru al Lunii Ramazan

Musulmanii din România încep postul cel aspru al Lunii Ramazan

Replica API 6 mai 2019 | 00:37 632

Membrii comunităţii musulmane din România vor celebra luni, 06 mai 2019, începutul Lunii Sfinte Ramazan, perioadă în care credincioşilor musulmani le este interzis să se hrănească şi să se hidrateze, din zori de zi până la apusul soarelui.

În religia islamică, Luna Ramazan semnifică începutul revelării Coranului Cel Sfânt Profetului Muhammed (PbuH) de către Îngerul Gavriil, eveniment ce a avut loc în Noaptea Sfântă de Kadir, a 27-a noapte din Luna Sfântă Ramazan, în peştera Hira din muntele Nur, de lângă oraşul Mecca, în anul 610, revelaţie ce a durat 23 de ani.

Islamul stabileşte faptul că Postul din Luna Ramazan reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei, alături de Mărturisirea credinţei (Shahada), Cele cinci rugăciuni obligatorii (Salah), Pelerinajul la Mecca (Hajj) şi Contribuţia anuală de solidaritate cu nevoiaşii (Zakat).

Învăţăturile islamice impun, de asemenea, ca musulmanii să parcurgă un ciclu spiritual profund, distinct normelor cotidiene de pe parcursul anului, timp de 29 de zile de la începerea Postului, aceste zile fiind petrecute în reculegere şi rugăciune, pentru primenirea corporală şi spirituală.

Potrivit tradiţiei şi preceptelor religioase, postul şi efectuarea rugăciunilor zilnice, de preferinţă în cadrul unei geamii, sunt urmate în perioada nocturnă de cina Iftar pe care musulmanii o împart cu prietenii, rudele, cunoscuţii sau pelerinii și de rugăciunea specifică Lunii Sfinte Ramazan, Teravih. În aceeaşi perioadă, masa rituală de dinaintea zorilor - Sahur, este luată în familie.

Conform religiei islamice, Postul Ramazanului este un act de pietate şi recunoştinţă faţă de Allah, Cel Care i-a revelat Profetului Muhammed Cartea Sfântă Coranul, iar tradiţia spune că în această perioadă sunt deschise porţile Paradisului, cele ale iadului sunt ferecate, iar diavolii sunt încătuşaţi.

Un moment important pentru credincioşii musulmani în perioada Lunii Ramazan este Noaptea de Kadîr celebrată anul acesta în noaptea de 31/01 iunie, când se consideră că Allah Atotputenicul a început revelarea Cărţii Sfinte, Coranul, către Profetul Muhammed (PbuH).

Conform tradiţiei, pentru a marca semnificaţia deosebită a acestei Luni Sfinte, slujbele din moschee, mukabele, încep dimineaţa cu citirea Coranului de către imami, la care participă femeile. Seara are loc slujba teraavih, cu participarea bărbaţilor şi a femeilor din comunitate.

În această lună, a iertării şi a milei, musulmanii trebuie să aibă, cu precădere, un comportament specific preceptelor islamului, postul fiind considerat un mijloc de purificare, un exerciţiu de autocontrol şi o dovadă de credinţă.

Fie ca Luna Sfântă Ramazan să fie binecuvântată!

Ramazan Ayîmîz qayîrlî bolsîn!

Ramazan Ayımız hayırlı olsun!

Ramafan Kareem!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce la coment scriu multi oligofreni si prosti ?
0
0
Amon-Ra, Dumnezeu, Iisus, Moise, Mahomed, Vishnu, Budha si Mosh Craciun. Pace tuturor
1
1
Hai s-o fut pe ma-ta-n git!!!!!!!
0
0
Bu-uuuuu-m!
3
1
buey islamofililor plimbati ma ursul multicultural vopsit curcubeu de aici, ce au turcii nostri e una, ce au harabetii vostri e alta, astia ai nostri is normali aialati is dementi islamisti care fac atentate pe oriunde se duc si omoara tot de la batrani la beblusi si noi nu-i vrem aici iar daca siri insista sa-i aduca ca asa zis merkel via 7 case pornim jus bellumul si a lui Sf Augustin si a lui d'Aquina si mai ales al lui Stefan cel Mare. Hai jet!
5
1
They who have waged war in obedience to the divine command, or in conformity with His laws, have represented in their persons the public justice or the wisdom of government, and in this capacity have put to death wicked men; such persons have by no means violated the commandment, "Thou shalt not kill." In essence, the pursuit of peace must include the option of fighting for its long-term preservation. Such a war could not be pre-emptive, but defensive, to restore peace. Deci o nucleara de mare tonaj peste mecca fix cand se invart aia in halate pe acolo si am terminat povestea.
5
4
ptr ca justitia este corupta adica marxista si ii protejeaza pe invadatorii islamici in defavoarea populatiei autohtone ca altfel se suna mobilizarea. Atentatele sunt interzise, razboaiele impotriva invadatorilor sunt permise ca si legitima aparare respectiv prevenirea unui pericol iminent. Complet diferit de jihad care te omoara prin orice mijloace daca nu esti de religie islamica si nu o aplici in cel mai mic detaliu. Eu am deschis citit si inteles cartiel la vremea lor. Acum citeste si tu cu atentie si nu mai trunchia sau altfel zis nu te mai comporta ca o activista idioata!
5
2
romanii care pe unde merg poarta cu ei rusinea de a fi romani cred ca n-ar trebui sa iasa din Romania, pe unde mergeti sunteti priviti cu suspiciune, credeti ca altii va vor printre ei? exista si romani cinstiti? stiti si altceva decat sa escrocati si sa furati?prostituatilor
4
13
Musulmanii sa mearga sa stea in tarile musulmane ! Nu ii vrem printre noi !
11
7
evident ca n-ai auzit de "sfantul"Augustin,Augustin de Hipona, si teoria razboiului "just" ......... crestinismul interzice atentatele si razboaiele?uite ca "sfantu"Augustin nu le interzicea ci mai mult, le vedea ca juste,deci deloc diferite de jihadurile islamice.Asa ca,nu incerca sa arati ca crestinii sunt mai deasupra altora.Cred ca tu esti cel care trebuie sa mai deschida niste carti inainte de a deschide gura sa spuna prostii.
9
13
daca e legitima aparare de ce atacatorul nu este in libertate? du-te de-i fi avocat poate are sa aiba mai multe sanse cu tine sa iasa din inchisoare
9
9
In Noua Zeelanda nu a fost terorism ci legitima aparare si totodata o reactie minora si intarziata la cucerirea arab islamica. Stiati ca moscheile vizate in Christchurch aveau postate pe contul de fb mesaje doar ptr musulmani care indemnau la jihad? Pune-ti mana pe un dictionar a comite egal a face, a faptui si NU crestinii NU COMIT ATENTATE si nici nu fac, faptuiesc ptr ca religia crestina pur si simplu interzice asa ceva. Inchizitia se referea strict la converso - evrei si arabi trecuti la crestinism doar cu vorba nu si cu fapta ptr a nu fi expulzati nu ucisi! Mai studiati!
12
12
perioada buna de vacante ... nu mai stai cu grija ca se arunca vreunu in aer
10
2
horahai au si ei ramazam!
2
0
de ce esti atat de sigur ca "nu fac" crestinii atentate ? bine, pe langa faptul ca atentatele se comit, nu se fac, esti atat de bine informat ca "nu fac " si crestinii atentate ? cred ca singurul care ti-a dat like pe comentariu, ai fost tu ! O zi buna sa ai !
4
11
in perioada Inchizitiei unde s-au refugiat oamenii de stiinta crestini? si cei care gandeau dincolo de marginirea bisericii crestine? evident ca-n lumea islamica, in aceasta lume au fost ei primiti fara prejudecati, aceasta lume pe care acum o asociati cu terorismul si primitivismul. Cred ca ar fi mai bine sa ganditi ca perfectiunea este atribuita doar lui Dumnezeu, nu sunteti zei fara de defecte, aveti si voi defectele si uscaturile voastre, inainte de a arata cu degetul vedeti-va de mizeriile din propria ograda.
9
15
terorismul din Noua Zeelanda ce este? si nu numai, iar atentatele facute de radicalii islamisti sunt ceea ce se cheama PUTEREA celui SLAB, caci PUTEREA celor MARI produce mult mai multe victime si crime decat atentatele produse de radicalii islamisti.Hai sa facem o aritmetica si sa vedem cate crime s-au produs i urma razboaielor desfasurate de Unchiul Sam si acolitii occidentali si sa vedem cate victime au produs atentatele islamistilor radicali.Deci despre ce vorbeam?ca sa se inteleaga cine sunt mai criminali, crestinii pasnici? .....
10
11
Sa inteleg ca iau pauza de la producerea atentatelor?
11
7
Ce urat puteti vorbi!!!
1
11
Vai vai ce mai religie pasnica! De ce oare crestini nu fac atentate?
14
12
Nu da turcu nimic, mai bine isi mananca din fund,
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212