REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

MUZEU AL DEȘEURILOR pe faleză, la Cazinoul din Constanța

MUZEU AL DEȘEURILOR pe faleză, la Cazinoul din Constanța

Replica API 5 iunie 2019 | 03:54 550

Sâmbătă, 8 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ONG Mare Nostrum organizează un eveniment inedit, pe faleza Cazino Constanța. Evenimentul se desfășoară sub două sloganuri de impact: fărădeșeuridinplastic și EMDinmycountry.

Printre altele, participanții la eveniment vor putea ”vizita” un muzeu al deșeurilor, în aer liber! Muzeul deșeurilor este un concept inedit, în care constănțenii pot vedea toate categoriile de deșeuri identificate pe porțiunile de plajă din România.

În acest an, evenimentul dedicat Zilei Mediului se desfășoară sub două sloganuri de impact. Primul este „fără deșeuri din plastic”, care conturează eforturile pe care le depune organizația pentru a avea plajecurate și orașcurat. Cel de-al doilea este un slogan internațional, sub egida European Maritime Day, care marchează odată în plus activitățile organizate internațional privind reducerea deșeurilor marine și conștientizarea publicului privind acest aspect.

Pe 8 iunie, începând cu ora 10.00, ONG Mare Nostrum organizează pe Faleza Cazino Constanța unul dintre cele mai inedite evenimente publice.

Participanții la eveniment vor putea ”vizita” un muzeu al deșeurilor, în aer liber!

Muzeul deșeurilor este un concept inedit, în care constănțenii pot vedea toate categoriile de deșeuri identificate pe porțiunile de plajă din România: ”Folosim ideea acestui muzeu pentru a atrage atenția oamenilor că am ajuns să lăsam în urma noastră doar deșeuri și că acestea, peste ani, vor fi singurele artefacte pe care generațiile viitoare le vor găsi pe plajă”, menționează Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Fiecare deșeu are o poveste atașată și date științifice exacte legate de timpul de descompunere și modurile în care deșeul afectează omul, flora și fauna marină. ”Ideea a venit în urma monitorizărilor efectuate pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc, când echipa noastră s-a ”lovit” de categorii inedite de deșeuri. Mai mult, în urma unui research privind inițiative europene similare, am hotărât să implementăm conceptul de muzeu al deșeurilor, în ideea în care constănțenii să înțeleagă mai bine cât de important este ca plajele să rămână curate”, a declarat Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Pe lângă acest muzeu al deșeurilor, cu ajutorul a 20 de școli implicate și a peste 400 de elevi înscriși, în zona Cazinoului din Constanța vor fi expuse machete realizate integral din deșeuri de plastic: „Ne bucurăm că școlile partenere au răspuns acestei inițiative, pe care noi o considerăm foarte importantă. Mizăm pe creativitatea elevilor privind realizarea panourilor, care sunt de altfel foarte importante în a susține mesajul acestui eveniment „faradeseuridinplastic”, completează Anca Maria Gheorghe.

Mai mult chiar, voluntarii ONG Mare Nostrum au realizat pentru acest eveniment cele mai interesante pancarte, cu cele mai creative mesaje de mobilizare a comunității. Vor exista și câteva personaje inedit deghizate, care mai mult ca sigur vor stârni interesul participanților.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Biata cladire - din emblema, a ajuns ea insasi un mare deseu. Halal sa-ti fie, Fagadau.
3
0
O initiativa laudabila !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212