REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Năvodărenii vor să circule cu autobuzele companiei CT Bus. Un consilier local atrage însă atenţia că trebuie puse condiţii

Năvodărenii vor să circule cu autobuzele companiei CT Bus. Un consilier local atrage însă atenţia că trebuie puse condiţii

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 714

Directorul companiei de transport, Bogdan Niţă, şi primarul Decebal Făgădău, circulând, demonstrativ, cu unul din autobuzele noi

Planurile de viitor (îndepărtat, ce-i drept), companiei CT Bus (fosta RATC) face referire, conform primarului Decebal Făgădău, şi la trasee în afara municipiului Constanţa. După şedinţa de consiliu în care a fost aprobată transformarea regiei, edilul a anunţat că va propune primarilor din localitățile limitrofe, Cumpăna, Năvodari, Valu etc., să devină asociate în companie, așa încât, pe viitor, să existe trasee și între Constanța și aceste localități, cu autobuzele CT Bus.

“Până la finele lunii, voi avea o întâlnire cu primarii din Năvodari, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna, Agigea și le voi propune edililor ca, împreună, să înființăm o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport. Urmând ca, în funcție de posibilitatea de a asigura anumite trasee, să le propun delegarea contractului, așa cum facem noi, către compania CT Bus SA. Propunem comunităților din jurul Constanței să devină acționari la compania noastră și să avem o singură companie de transport pentru această zonă, inima județului Constanța și un pol important în ceea ce privește mobilitatea românilor. Nu putem face lucrurile acestea peste noapte. Este bine să stabilim o direcție în care mergem cu toții”, a declarat, în data de 14 octombrie a.c., Decebal Făgădău.

Afirmaţiile primarului au suscitat o sumedenie de comentarii: aproape toţi locuitorii din Năvodari îşi doresc ca fostul RATC să deservească şi ruta Năvodari – Constanţa, sătui de condiţiile oferite de transportatorii la care sunt nevoiţi să apeleze în prezent! La fel, şi locuitorii din Cumpăna vor să circule cu autobuzele companiei din Constanţa; desigur, şi mulţi din comuna Valu lui Traian.

În privinţa năvodărenilor, o rută RATC (actualul CT Bus) a fost cerută încă din mandatele fostului primar Nicolae Matei, însă demersurile în acest sens nu au putut deveni realitate din cauza legislaţiei şi a faptului că RATC dusese creat să deservească doar linii interioare municipiului Constanţa.

Costel Aurelian Dumitraşcu

Acum, când se reia dezbaterea şi ruta în cauză chiar poate deveni realitate, există şi anumite neajunsuri sesizate de anumiţi năvodăreni, consilierul local Costel Aurelian Dumitraşcu punctând că, din start, trebuie tranşate anumite aspecte. “Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară reprezintă viitorul dezvoltării localităților învecinate de aceea consider că este un lucru bun faptul că UAT Năvodari are șansa să adere la Asociația Intercomunitară Pentru Transport, mai ales că Fondurile Europene se dau doar dacă operatorii sunt firmele UAT-urilor. Însă, inainte de a ne asocia cu municipiul Constanța la CT Bus, trebuie să avem încă de la început câteva condiții. Una dintre ele ar fi faptul că UAT Năvodari nu dorește să fie utilizator de mâna a doua și că ne dorim autobuze noi pe traseu, ci nu pe cele vechi aproape scoase din uz. A doua condiție ar fi să ne păstram cele două rute direct până la gară, și anume Năvodari - Mamaia - CityPark - Gara (retur), Năvodari – Peninsula, cu obligaţia UAT Năvodari să caute soluții pentru a se asfalta drumul vechi către Peninsula, - Lumina - Ovidiu - Tomis 3 - Gară (retur). A treia condiție are legătură cu gratuitățile și cu subvențiile. Fiecare UAT care va face parte din această Asociație să își suporte cheltuielile doar pentru navetiștii ei. Eu unul nu sunt de acord ca din bugetul local al orașului nostru să beneficieze alții de gratuități”, a atras atenţia Dumitraşcu.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/ratc-este-istorie-ct-bus-noua-companie-de-transport-care-ar-putea-deservi-si-localitati-limitrofe-405669/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar plang amaratii din navodari Asa e cand vrei casa sau apartament mare da nu-ti permiti in oras si te duci la 20km
0
2
La Cumpana ! Amin !
1
1
Promite Faga ca masa nu mai baga in urna buletine.Uitam repede
4
1
Tara de curve si de prosti
4
4
Orasul Navodari are urgent nevoie de un transport in comun in conditii decente . Multumim domnului primar si domnului Horia Tutuianu .Asteptam cu nerabdare.
4
2
Nu va impacientati e doar asa pentru campania electorala,dupa scrutin se uita.Cititi cuvantul cheie planurile de VIITOR indepartat ce-i drept!
6
1
Navodariul raiul curvasariei si talharilor ascunsi, plin de oameni puscariasi. Acum doar ce au iesit flamanzi din cusca ghioarlele.
3
1
bravo!un lucru bun pt oamenii care fac naveta
2
3
Mafia transportului interjudetean e bagata pana in matele primariei, nu vom avea niciodata transport decent spre Navodari Lumina Cumpana Eforie Valu etc si asta pentru ca si constantenii accepta, stau ca mamaligile inghesuiti in sicriele pe roti resemnati ca niste dobitoace
16
0
Este f bine asa. Cu cateva conditii: cap terminus pt toate traseele externe sa fie Gara ca masinile sa strabata intreg orasul, fara indermediari ; sa nu mai fie reautorizate " cosciugele" ; sa fie autobuze noi; sa se respecte orarul curselor; calatorii sa fie civilizati. Si mai eliminati din gratuitati, ca nu ai loc de tiganime.
15
0
8 lei costa o calatorie pe ruta Navodari Constanta si conditiile sunt foarte proaste, microbuzele circula arhipline, nimic nu s-a schimbat, doar pretul a crescut. Ne-au mai pacalit o data.
21
0
baaaa lake flausat taci drq si nutzi mai da tu cu parerea despre tot ca nu esti buricul pamantului
8
8
Mie imi place sa beai apa de la robinet, mie imi place cum se circula, mie imi place ca nu o sa mai fiu primar!
7
1
Deja Navodariul este unit cu municipiul Constanta prin intermediul statiunii Mamaia.
15
1
Dumitrascule nici nu ai ajuns primar si deja pui conditii
24
2
Acest Dumitrascu este un monument de prostie,iar gogoasa asta electorala noi am mai halit- o
26
4
Vrem sa calatorim la Navodari si Ovidiu-Lumina cu autobuze si soferi de la STAT ! Ne-am saturat sa-i imbogatim pe alde' Tucan-elicopter sau pe Babinciuc sau tataroii de la Metropolitan !
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108