REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nelu Tătaru: Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie

Nelu Tătaru: Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie

Replica API 30 noiembrie 2020 | 20:34 1515

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că România va primi 4,6% din cota lunară de vaccinuri pentru SARS-CoV-2, menţionând că vom avea o imunizare atunci când 60-70% din populaţie va fi vaccinată.

"La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre (...) Nimeni nu ştie sigur când vor veni aceste tranşe. Ţine de autorizaţia pe care o vor obţine aceste firme. (...) Noi vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie. Se spune că avem o imunizare atunci când avem 60-70% din populaţie vaccinată", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta a spus că în prezent sunt şase firme care au semnat cu Comunitatea Europeană pentru a livra vaccin pentru SARS-CoV-2.

"Printre aceste şase avem trei firme care lucrează pe ARN mesager, două firme care lucrează pe virus atenuat şi o firmă care lucrează pe proteine. Toate cele şase firme au un grafic de livrare, sunt în faza de autorizare a vaccinului. În SUA sunt primele autorizări pentru firmele care vin de acolo, Agenţia Europeană a Medicamentului urmând ca la începutul lunii viitoare să evalueze şi să dea aceste avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare", a spus ministrul Sănătăţii în conferinţa de presă.

El a reiterat că există o strategie de vaccinare care a fost aprobată şi în şedinţa de guvern.

"După cum ştiţi, acum o săptămână, printr-un memorandum, lua naştere un comitet naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva infecţiilor cu SARS-CoV-2. Acest comitet naţional, în subordinea şi coordonarea prim-ministrului, a elaborat în ultima lună o strategie de vaccinare. Această strategie de vaccinare a fost aprobată prin hotărâre de guvern şi şedinţa de guvern de aseară, urmând ca ea să fie analizată în Consiliul de Securitate şi să avem o conferinţă de presă elaborată a Comitetului Naţional vinerea viitoare. În această strategie de vaccinare se urmăreşte pas cu pas de la primirea vaccinului, transportul acestuia, depozitele centrale, depozitele regionale, centrele de vaccinare, care sunt priorităţile, urmărirea celor care au făcut vaccinul, solicitarea şi anunţarea lor pentru rapel", a explicat ministrul, scrie Agerpres.

Nelu Tătaru a mai declarat că la nivel naţional există un circuit al vaccinului în funcţie de firma care livrează.

"Sunt firme care livrează vaccin care trebuie ţinut între 2 şi 8 grade, sunt firme care livrează acel vaccin care trebuie ţinut între -80 şi -20 de grade. Această strategie de vaccinare a stabilit exact depozitul central, a stabilit depozitele din cele 6 regiuni, suntem în acea etapă de cartografiere. Etapa de cartografiere înseamnă că fiecare segment de populaţie este evaluat, a fost şi chestionat dacă este de acord cu acest vaccin. S-a dat acea informaţie despre vaccin ca şi potenţial maxim de a opri această pandemie. Ştim foarte bine că nu putem să ne imunizăm decât în două feluri: trecând prin boală sau făcând vaccin", a mai spus ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va fi pt romani si se numeste ser fiziologic,..primii sa fie vaccinati "eroii tarii" adica medicii,cu cat covidul dureaza mai mult , smecherii importatori de masti neconforme,aparatura nefolosita si vaccinuri contrafacute se vor imbogati la greu,populatia va iesi saracita,fara locuri de munca si cu bucuria ca sunt inca in viata...
1
0
Avand in vedere politica externa a tarii din ultimii ani, faptul ca nu are un partener extern puternic si credibil, cred ca vaccinurile ce vor ajunge in Romania se vor inscrie in categoria darurilor promise si primite de a lungul timpului, respectiv Schengen, MCV, EADS , F16 la mana a doua s.a. Legat de acest subiect, daca politicienii din Ro o tin langa cu vaccinarea, iata o alta perspectiva la unguri, care au promis ca indiferent de unde vor fi aduse vaccinurile, vor fi analizate de proprii specialisti. Parca suna altfel.
1
1
Ba sa va vaccinati voi! Noi nu suntem cobaii vostri! Vaccinul Cantacuzino in parteneriat cu Oncogen de ce nu-l finantati?! De ce trebuie sa ne vaccinam cu vaccinuri furnizate doar de 2, 3 companii mari ? Ticalosi mai sunteti!
3
1
cata dreptate are 22:47, tu esti primul comunist pentru ca nu accepti ca oamenii pot avea pareri diferite!!! numai in comunism toti erau obligati sa aiba aceeasi parere
4
0
cati retarzi au acces la internet..
3
4
Daca sunt lasati, vor instaura din nou dictatura. Se folosesc de mortalitatea virusului ca sa ne tina sub papuc. Cui i-a placut comunismu o sa aiba parte de vremuri buuuuneee. Reati ai draq cu virusul vostru dar.
6
4
Expertii du Japonia sunt de parere ca vaccinu rule sunt facut prea repede si nu e demonstrate xa e safe Ar trebui 10 ani in mod normal
7
5
voi nu ati fost in stare sa aduceti masti conforme si vreti sa experimentati vaccinul pe noi! sa se vaccineze credulii si pupincuristii vostrii!!! ps stati linistiti aveti destui!!!
11
4
Chiar daca te vaccinezi va trebui va ramane in continuare obligatia de a purta masca... Reintoarcerea comunismului prin transformarea oamenilor in sclavi, s-asa ca tara asta e plina de prosti.
7
4
multumim din inima partidului in frunte cu conducatorul care lumineaza ca un far si ministrul sanatatii acest genui al medicinei ca se ingrijesc de sanatatea populatiei
6
4
Sant multi care cred ca acest virus nu exista.. Asa ca acestia chiar nu merita vaccinati..
4
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614