REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.7° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Niculae Bădălău, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă și dare de mită

Niculae Bădălău, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă și dare de mită

A.F. 27 noiembrie 2022 | 18:21 3929

Vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, a fost audiat, duminică seara, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, spun surse judiciare. Update: Fostul senator PSD a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă și dare de mită.

Niculae Bădălău

Potrivit primelor informații, procurorii Secției 1 din DNA l-au chemat pe Bădălău pentru a da explicații într-un dosar de corupție, o speță legată de firmele la care copiii săi ar fi acționari. Este vorba despre trafic de influență și dare sau luare de mită pentru aceste companii.

Update:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților: Bădălău Niculae, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată și trafic de influență precum și reținerea unei persoane fizice, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind ”Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind ”Înființare rețea de alimentare cu apă …”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa ar fi corect si normal intr-o tara normala. Umflatul psd ist ala de la Capitanie parca i zice ,,fratele meu,, lui Badalau.
13
0
Politicieni romani au furat atat de mult din bani statului ca atunci cand unul dintere astia ajunge la puscarie"cazul Bonbanel,Nutzi Urdea,L.Dragnea si alti",astia se dau victme ale justitiei din Romania tocmai pentru ca nu doar cei condamnati ci aproape toti politicieni au furat direct sau prin oameni lor,iar astia condamnati"cu pedepse foarte mici in raport cu faptele lor",se simt persecutati de justitie pentru ca politicieni au furat toti in haita ca lupi dar puscarie fac doar uni,dasta astia condamnati se simt nedreptatiti cu toate ca au luat pedepse mici si au ramas cu bani furati.
5
0
Spor la injunghieri . Sper sa iesiti ca uleiul la suprafata .
5
0
Nu va suparati, pensie speciala mai primeste? Ca are 3 mandate. Se califica. Isi angajeaza avocati buni, platiti din banii pe care i-a furat timp de 30 de ani. O sa ia 6 luni cu suspendare. Apoi revine in politica, fara nici cea mai mica urma de regret. Asa cum a facut-o Nastase etc. Este deja un model pe care il folosesc toti borfasii de la conducere. Cateva milioane de euro pentru cateva luni de inchisoare. Timpul trece, banii raman.
9
0
Stați liniștiți la locurile voastre, că pe vorbe nu poate fi condamnat. Cît timp nu l-au prins cu mîna pe cașcaval va merge liniștit la birou în continuare.
0
2
Daca mai este putina justitie corecta si dreptate in tara asta, asa este ! Trebuie sa i se infunde si lii Oprea.
18
1
Este de fapt ,,atit de mic “ acuma stiti si voi de unde au ei si odraslele lor bani ,,sa sparga” ca sa se dea in figuri bani.
8
1
Shenghen cu corupție în justiție miliardari de carton Știe vestul că România e campioana corupției
10
0
Oooo da sa vezi cand mi lo lua DNA si pe Serbanescu de la VRAJA ca si ala fura la greu si pe acolitu lui pe pomanagiul de Tincu si stai stai ca mai e unu pe acolo care isi dadea si el aere dar iau astupat gura. E hai ca il stie toata lumea pe Musat dar acum saracu a bagat capu in jos si asteapta pomana de la Tincu. Dar cel care fura cel mai mult este Zaharia ala de canal. Sa vezi tata acolo furaciune. DNA la vRAJa pe cand ca va asteapta baietii astia si sunt calzi
7
1
Pai psdistul asta mafiot că nu-i pot spune pe nume și cu alții de teapa lui au ținut tara pe loc ei și au făcut averi pe spinarea altora ,ar trebui sa fie băgat la mititica câtva ani buni că exemplu sa se gândească de două ori cine mai face că el....manelist,escroc ....etc.
9
0
Inca un PSD-ist de onoare la parnaie.Iar Mona sa-i swgi pwla lui Oprea si la toti camiloii din Egipt
8
0
La mulți ani cu executare la parazit!
13
1
24 ore în arest, justiția coruptă îi dă control judiciar, omul stă bine mersi, acasă 3luni,după care e liber să facă ce vrea, dosarul ajunge prin sertarul unui justițiar corupt, iar în fine vine prescripția, am văzut filmul ăsta de sute de ori. Iar noi oamenii de rând rămânem doar cu aceste comentarii, și în continuare contribuabilii pentru bunăstarea mafioților aleși în frunte cu sasul de la Sibiu.
18
4
Uite asa incet, incet ajunge si la valetul lui de la Capitania Giurgiu. Oprea pe numele lui, adica seful permise de barca.
27
2
papagalul analfabet mwist niculae. Toata tara e plina de badalai ca asta. De aceea nu functioneaza nimic. Cum poti sa pui in asa o functie un derbedeu ca badalau ??? Fwt badalai !!!
26
1
Al dreaq E P U R E, i-a prostit pe cei de la replica să-i banese numele și prenumele și strada unde a făcut bloc din șpăgile de la studenți. Ditamai escrocul tu-l în gură de libidonos.
11
2
STRADA C Ă L Å R A Ș I-59. Și E P U R E ce zice? Tot făcătura e?
9
1
Și E P U R E ce zice? Tot făcătura e?
10
1
L a mulți ani la pârnaie.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515