REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
13.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

NOI ACUZAȚII la Teatrul OLEG DANOVSKI: Se dorește RETRAGEREA NUMELUI instituției

NOI ACUZAȚII la Teatrul OLEG DANOVSKI: Se dorește RETRAGEREA NUMELUI instituției

Replica API 1 octombrie 2021 | 23:49 1606

După ce mai mulți angajați ai Teatrului de Operă și Balet au adus, zilele trecute, acuzații destul de grave la adresa conducerii, iată că revin și declară faptul că fiul marelui maestru de balet, Oleg Danovski Jr., vrea să retragă numele teatrului.

„Oleg Danovski junior, fiul marelui maestru de balet Oleg Danovski, dorește retragerea numelui din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski,printr-un memoriu adresat ministrului culturii. În urma memoriului, Oleg Danovski JR. este așteptat de ministru la o discuție.

Motivul care stă la baza acestei decizi este scandalul generat deja, de o bună perioadă de timp, de către familia Cherecheș, și care aduce un prejudiciu imens acestui nume pe care, Oleg Danovski Jr., și nu numai îl consideră a fi un adevarat brand și pe care are obligația morală de a-l apăra.

Așa cum este relatat și în memoriul adresat Ministrului Culturii, acesta prezintă începutul acordării numelui maestrului noii instituții.

În momentul respectiv în instituție mai existau doar două lucrări ale maestrului OLEG DANOVSKI, și pe care tot el, Oleg Danovski Jr. le-a repus în scena, urmând ca și alte lucrări să fie repuse în scenă, fapt ce l-a determinat să acorde includerea numelui maestrului OLEG DANOVSKI, în titulatura teatrului.

Ce declară Oleg Danovski Jr.:

În anul 2008 a fost scos abuziv la pensie de către actualul manager al instituției, respectiv Daniela Vlădescu, fapt care a degenerat într-un proces, câștigat de către Oleg Danovski Jr. și acordarea în cuantumul de 6 salarii împreună cu daune morale.

Datorită acestui fapt în momentul în care am solicitat o relație contractuală pentru întreținerea celor două lucrări care mai rămăseseră în repertoriu, feedback-ul instituției a fost că nu este dispusă să îmi remunereze această muncă.Ținând cont că, din punct de vedere contractual, eram singurul abilitat la întreținerea celor două lucrări, am fost forțat să retrag motivul sus menționat. Din acest moment, a apărut întrebarea: dacă instituția ce poartă numele OLEG DANOVSKI mă determină să retrag ultimele două lucrări ce purtau numele OLEG DANOVSKI, care ar mai fi justificarea prezentei acestui nume pe frontispiciul Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski?

Am acordat o lungă perioadă în care această situație să fie reevaluată. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat,ceea ce determină o situație ipocrită în care, instituția ce poartă numele Oleg Danovski renunță la cele mai mici urme ale creației titanice a tatălui meu,care ar fi trebuit să intre în patrimoniul cultural al acestei țări.

REINTEREZ NECESITATEA RETRAGERII NUMELUI DIN TITULATURA TEATRULUI DE OPERA SI BALET, INPUNÂNDU-SE MĂSURI RADICALE DIN PARTEA MINISTERULUI CULTURII, UNDE ACESTA A SOLICITAT O AUDIENTA, ȘI PE CARE D-NUL BOGDAN GHEORGHIU I-A ACORDAT-O.”, este mesajul transmis de angajații teatrului.

Citește și:

ACUZAȚII la teatrul OLEG DANOVSKI: Avem colegi cu COVID dar mergem la SPECTACOLE în țară!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Opera, nivel de teatru de amatori.
8
0
trist ...pacat de munca adevaratilor artisti...Cherechesii trebuie sa dispara din teatru. Un agramat si un retardat. Se gasesc coregrafi . Exista viata pe terra si fara Chereches
12
1
Propun si retragerea numelui de teatru national. Sa ramana doar opera si balet.
9
1
Daniela Vladescu amanta lu' Nicu Ceausescu
8
1
Vrea bani?????
2
12
Cine a luat spaga pentru cotineata aia Margo a drogatului de Dan ? Ce cauta cuibul de drogati batrani lipit de teatru?
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272