REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Noi detalii despre cazurile COVID-19 de la Hârșova

Noi detalii despre cazurile COVID-19 de la Hârșova

Replica API 16 mai 2020 | 00:00 3542

Două persoane din orașul Hârșova au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, ambele fiind asimptomatice. Este vorba despre două tinere, cu vârste de 15 și 19 ani. Cele două fete s-au prezentat la Spitalul Orășenesc Hârșova, pentru o altă problemă medicală, iar cadrele medicale au luat decizia de a le testa pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv, în ceea ce privește testare rapidă IgG/IgM.

După aceste rezultate, probele au fost trimise și pentru testul molecular, cu o precizie de peste 99%, rezultatele fiind tot pozitive, în ambele cazuri. Cele două tinere au fost transferate și internate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Important de precizat este că primul caz confirmat în orașul Hârșova s-a vindecat. Femeia, în vârstă de 65 de ani, este de câteva zile acasă.

"Autoritățile nu vor pot face mai mult decât putem face noi înșine"

"Deși urmează o perioadă de relaxare mult așteptată de toată lumea, până la comunicarea măsurilor pe care trebuie să le respectăm în perioada stării de alertă, pentru a evita răspândirea noului coronavirus vă rog să rămânem, în continuare, responsabili și precauți și să luăm toate măsurile de protecție. În aceste momente, autoritățile nu vor pot face mai mult decât putem face noi înșine pentru a evita îmbolnăvirea. Dacă vom respecta măsurile de siguranță, vom reuși să limităm răspândirea virusului în comunitate și să trecem cu bine prin această situație.", a transmis Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Pacienţii internaţi la Hârşova, testaţi

Toți pacienții care vor fi internați în cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova în regim de spitalizare continuă vor fi testați gratuit pentru infecția cu SARS-CoV-2. Există și posibilitatea să vă testați contracost pentru infecția cu SARS-CoV-2 (testare rapidă IgG/IgM), la cerere, tariful fiind de 150 de lei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212