REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
15.3° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Noii ADMINISTRATORI ai Șantierului Naval 2 Mai, un fost deputat PNL și omul lui Cristian Radu

Noii ADMINISTRATORI ai Șantierului Naval 2 Mai, un fost deputat PNL și omul lui Cristian Radu

Replica API 7 octombrie 2021 | 07:26 4180

Numire surprinzătoare la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, unde liberalii și-au pus în chiar, probabil, ultima lor zi de guvernare un fost deputat și ministru, important lider PNL. Pe o funcție similară au fost instalați omul primarului Cristian Radu din Mangalia, precum și un consilier din Ministerul Economiei.

Victor Paul Dobre

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a hotărât în ședința de pe 4 octombrie 2021 schimbarea Consiliului de Administrație (CA). Este vorba despre olandezul Petrus Jansen și Adrian Ionuț Zainea, administratori din iunie 2021, cărora li s-a alăturat pe parcurs și Ionel Pătrașcu. În locul acestora au fost numiți administratori provizorii Victor Paul Dobre, Dorinel Colgiu și Lăcrămioara Daniela Nicoară. Potrivit aceleiași AGA, mandatul acestora este de 4 luni, interval în care vor fi plătiți cu 3.500 lei brut pe lună.

Noul CA de la Șantierul Naval 2 Mai SA, societatea prin care statul român deține 51% din Șantierul Damen Mangalia, îl reactivează astfel pe unul dintre cei mai importanți foști lideri PNL.

Paul Victor Dobre, plătit cu funcții pentru susținerea lui Cîțu

Gălățeanul Victor Paul Dobre are 69 de ani și a fost deputat PNL timp de 4 mandate, între 2000 și 2020, cu o pauză între 2004 și 2008.

Doru Colgiu și Cristian Radu

Fost vicepreședinte PNL, Dobre a ocupat funcții precum cea de secretar de stat în MAI și apoi chiar ministru de Interne, în Guvernul Ponta. Victor Paul Dobre este, de asemenea, consilier la Curtea de Conturi, dar și singurul ”greu” liberal care a atacat eliminarea pensiilor speciale, neputând suporta ideea că va pierde super-pensia inaccesibilă românilor de rând, dar care i s-ar cuveni lui după patru mandate de parlamentar.

Dobre s-a numărat printre susținătorii lui Florin Cîțu în recent încheiatul război intern din PNL pentru șefia partidului. Fiul său a fost numit șeful Loteriei Galați în schimbul susținerii pe care i-a oferit-o premierului în lupta contra lui Ludovic Orban la președinția PNL. Cel mai probabil, și postul primit de Victor Paul Dobre la Șantierul Naval 2 Mai SA face parte tot din trocul încheiat pentru susținerea lui Cîțu la șefia PNL, chiar dacă între timp aventura acestuia la putere s-a terminat rușinos.

Colgiu, administrator și la celălalt șantier din Mangalia

Revenind la noul CA de la societatea din Mangalia, fostul lider și ministru liberal Victor Paul Dobre va fi coleg pentru următorele luni cu Dorinel Colgiu, omul de încredere al primarului din Mangalia, Cristian Radu. Colgiu care este, de asemenea, liberal, ocupă în prezent funcția de director la Goldterm, regia primăriei, ocupând la un moment dat și funcția de administrator la Șantierul Naval Mangalia SA, celălalt șantier din oraș, controlat integral de stat.

În fine, CA-ul de la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia este completat de Lăcrămioara Daniela Nicoară, consilier superior în Ministerul Economiei, prezentă, de asemenea, și în administrația altei companii de stat, IOR SA.

Prăbușirea Guvernului Cîțu va duce, evident, la pierderea funcțiilor de către cei sus-menționați, deși este posibil ca aceștia să prindă totuși finalul mandatului provizoriu de 4 luni, până la numirea și instalarea unei noi puteri.

Înte timp, Șantierul Naval 2 Mai va continua să lucreze pentru chinezii de la Shandong Dejian Group și blocurile acestora de locuințe din Saturn, în condițiile în care statul român nu contează în fața olandezilor de la Damen atunci când vine vorba despre managementul șantierului din Mangalia, deși este acționar majoritar.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste functii doar pe hartie si pe statul de plata.
1
0
Ce mai cauta functii mosul asta din Galati care i a pupat in k pe toti presedintii de tara si de partid? Mars acasa politruc batran si senil
2
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
3
6
De fapt Cristian Radu e omul lui Colgiu. Doua hahalere puse sa praduiasca bugete.
6
2
unde esti tov Dimoiu sa i trimiti la taiat stuf pe amatorii astia ?
2
1
Iar strigoiul dobre..astia nu se dau dusi decat cu picioarele inainte.
5
1
este de meserie inginer navalist. A fost si director in fosta Centrala Navala.Poate mai pune ordine in lucruri acolo.
10
4
care este CEO in conducerea Companiei Damen din Olanda....sa swuga pwula la toti mangaliotii si galatenii ! Cu executare !
11
0
La la la la la
4
0
Pentru un reporter faceti cam multe speculatii.
7
1
Pensionarul asta de Dobre nu se mai satura de bani,la 70 de ani inca mai vrea.
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389