REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

NOROI și MUNȚI de GUNOAIE în cimitirele constănțene

NOROI și MUNȚI de GUNOAIE în cimitirele constănțene

Replica API 3 februarie 2021 | 00:30 2099

Cimitirele din municipiul Constanța par a fi fără stăpân, în ultima vreme. Lipsa educației și a bunului simț a ajuns și în aceste locuri de reculegere. Ali pline de gunoi, garduri înclinate, cruzi căzute sau aruncate la voia întâmplării, morminte care nu se mai zăresc din cauza buruienilor și a arbuștilor creșcuți excesiv. Cetățenii cer amenzi usturătoare și controale înăsprite. Situaţia nu le este deloc străină autorităţilor locale, care se pare că au luat la pas două dintre acestea în vederea redării demnității și respectului cuvenit celor care se odihnesc în somnul de veci.

Cimitirele din orașul Constanța se umplu în fiecare zi de gunoaiele aruncate de de cei care îngrijesc mormintele rudelor, plecate în lumea veșnică. În ultima perioada de timp, odată cu numărul crescut de oameni care și-au comemorat morții au crescut considerabil și mormanele de gunoaie, resturi vegetale, candele, coroane, sticle, cruci din lemn, iar pe alocuri containerele arhipline sunt înconjurate de alți munți de gunoi aruncate la întâmplare.

Mormintele de piatră sunt mâncate de trecerea timpului

Aleile principale sunt pline de crăpături și noroaie. Prin găurile asfaltului care este pe alocuri, ies buruieni. Mormintele și postamentele de piatră sunt mâncate de trecerea anilor, cu marmură spartă și crăpată și scris greu de înțeles. Lipsa educației a unor persoane ori a celor delegați să îngrijească mormintele a dus la situația în care gunoaiele sunt aruncate la voia întâmplării, mai puțin în zona destinată, de unde sunt ridicate periodic.

Chițac și Rusu, vizită în 2 cimitire constănțene

În fondul celor descrise anterior, primarul municipiului, Vergil Chițac, împreună cu viceprimarul, Ionuț Rusu, au verificat două cimitire din aria orașului pentru a reda demnitatea și respectul cuvenit celor ce se odihnesc în somnul de veci. Aceștia promit că vor pune ordine în această degringoladă gestionată de profitori și vor reda acest spațiu sacru celor care doresc să se reculeagă în amintirea celor dragi trecuți în lumea drepților.

,,Avem nevoie să ne dăm seama că respectul este materialul din care societatea se clădește. Respectul pentru cei care au fost înaintea noastră, respectul pentru cei care au pierdut pe cineva drag și au nevoie de un loc de reculegere. Dar, din păcate, cimitirele nu mai sunt de mult un loc de reculegere, ci o afacere pentru mulți dintre cei care au acaparat dreptul la eternitate.Rolul Primăria Constanța, al primarului Vergil Chițac și al meu este de a reda demnitatea și respectul cuvenit celor care se odihnesc în somnul de veci, celor care au trudit și clădit societatea pe care am moștenit-o. Vom pune ordine în această degringoladă gestionată de profitori și vom reda acest spațiu sacru celor care vor să se reculeagă în amintirea celor dragi trecuți în lumea drepților. Nu ne oprim aici și vom lua măsuri“, declară viceprimarul Ionuț Rusu.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu exista respect p. viata nu e nici pt. moarte.O tara neghiobi si hoti.
0
0
Dar jegul de Draghici cat o sa l.mai tineti? A furat destul!
13
1
Domn primar prima masura pe care trebuie s-o luati urgent este schimbarea administratorilor de cimitire ca au devenit foarte obraznici si se comporta ca niste satrapi. Deja sunt miliardari. Urmatorul pa este a cei care lucreaza muncitori in cimitire care pe linga faptul ca achiti o taxa la casierie iti percep si ei alta. Probabil ca banii se impart. Daca ai singe in instalatie ia urgent aceste masuri.
16
0
Sa ma pis pe monumentele si casele voastre de termopan din cimitir! Crucea mamii voastre de cocalari!
15
2
in loc sa vada domnul primar problemele din scoli, spitale, etc el se duce in cimitir
8
9
degeaba vi in vizita daca nu te pui in locul mortului bre nea Chitac
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468