REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Noua Zeelandă ridică cele mai stricte măsuri din lume privind pandemia COVID

Noua Zeelandă ridică cele mai stricte măsuri din lume privind pandemia COVID

Replica API 14 septembrie 2022 | 00:00 538

Noua Zeelandă a renunțat luni la regulile privind purtarea măștilor și la cerința de vaccinare, punând capăt unora dintre cele mai stricte măsuri din lume privind pandemia COVID-19, la aproximativ doi ani după ce au fost puse în aplicare.

Premierul Jacinda Ardern a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a sosit momentul ca oamenii să trăiască fără restricțiile extraordinare existente anterior, scrie Reuters, conform Mediafax.

"În sfârșit, în loc să simțim cum COVID dictează ce se întâmplă cu noi, cu viețile noastre și cu viitorul nostru, preluăm controlul", a declarat Ardern.

"Pentru prima dată în ultimii doi ani, putem aborda vara cu certitudinea de care au nevoie neozeelandezii și afacerile, contribuind astfel la stimularea unei activități economice mai puternice”, a adăugat ea, citează stiripesurse.ro.

Toate cerințele privind purtarea măștilor au fost eliminate, cu excepția unităților de îngrijire medicală și a celor de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Doar persoanele pozitive la COVID-19 vor trebui să se izoleze timp de 7 zile, în timp ce contactele lor nu mai sunt obligate să facă acest lucru.

Toate mandatele guvernamentale de vaccinare vor fi, de asemenea, eliminate pe 26 septembrie, a declarat Ardern, adăugând că angajatorii vor decide acum dacă vor cere sau nu ca angajații lor să fie vaccinați.

De asemenea, guvernul va elimina toate cerințele de vaccinare pentru călătorii care sosesc și pentru echipajul aerian.

Răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie, regulile stricte privind pandemia și izolarea sa geografică au ținut-o în mare parte ferită de virus până la sfârșitul anului trecut.

Guvernul a renunțat la politica de zero-COVID în acest an, odată ce populația a fost în mare parte vaccinată. De atunci, virusul a fost lăsat să se răspândească.

S-au înregistrat 1.950 de decese și aproximativ 1,7 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272