REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Noutăți: ambulanțe mai multe, fără lucrări pe A2, mai multe benzi de circulație și polițiști detașați!

Noutăți: ambulanțe mai multe, fără lucrări pe A2, mai multe benzi de circulație și polițiști detașați!

Replica API 1 iulie 2017 | 22:26 670

Planul pe 2017!

Planul pe 2017!

Polițiștii vor acționa intens vara aceasta pentru a scădea numărul infracțiunilor, în acest scop fiind detașați pe litoral câte 164 de polițiști, în 2 serii. Totodată, un plan a fost bine pus la punct de către toate structurile din județ. Acest subiect a fost atins în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 30 iunie a.c., la care au participat comisar-șef Ionel Trușan, director la Garda de Coastă, Daniel Mihai Ferencz de la Gruparea Mobilă Jandarmi Constanța, Constantin Dima de la Inspectoratul Județean de Jandarmi, Florentin Brăcea, din cadrul IGPR, Mircea Vizitiu de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Gheorghe Popa de la ISU Dobrogea.

În baza Planului de acțiune ,,Litoral 2017”, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a dispus suplimentarea efectivelor curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral. "Întâlnirea are ca scop anunțul demarării acțiunilor specifice sezonului estival 2017, activități care se vor circumscrie pe litoralul românesc. Toți cei prezenți aici suntem membri ai sistemului integrat care va acționa în acest sezon estival pe litoralul românesc. Știm foarte bine că anul 2016, prin prisma contextului internațional, dar și prin prisma faptului că turismul românesc a cunoscut o dezvoltare, numărul de turiști a crescut consistent. Avem o medie de 178.000 de turiști care au fost pe litoral, cu vârful de sarcină în luna august, când a fost și sărbătoarea Sfintei Marii. Din punct de vedere al statisticii, anul precedent a înregistrat și o scădere de 28 de procente în ceea ce înseamnă infracționalitate sesizată, infracționalitate specifică sezonului estival, infracțiuni contra patrimoniului, contra persoanei. Știți foarte bine și campaniile de prevenire pe care le-am derulat, iată că și-au adus aportul. Pentru acest sezon, sistemul integrat își propune asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, siguranța turiștilor. Avem în atenție toate aspectele de interes, cu aplicarea legii în special", a declarat Mircea Vizitiu, șeful IPJ Constanța.

Câte 164 de poliști vor fi detașați la malul mării, în fiecare serie! Vezi unde sunt cazați

Astfel, în perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., zilnic, 447 de polițiști acționează, în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor. Dintre aceștia, 283 de polițiști sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar 164 de polițiști sunt de la alte inspectorate de poliție județene, fiind detașați pentru a acționa în zona stațiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanța la malul mării. Polițiștii detașați la malul mării sunt cazați după cum urmează: pentru stațiunea Mamaia la hotel Meridian, care aparține MAI; pentru Vama Veche, Mangalia și Neptun la hotelul Diana din Saturn, tot al MAI; iar pentru Costinești, Năvodari, Techirghiol, Eforie, au fost încheiate contracte cu operatori de turism. "În această perioadă, activitățile Poliției Rutiere vizează, în special, siguranța turiștilor. Începând de astăzi (vineri, 30 iunie – n.r.) 164 de polițiști au fost detașați din teritoriu și vor acționa alături de colegii din județul Constanța. Aș vrea să menționez că tuturor colegilor detașați le-au fost asigurate toate condițiile. Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă grijă de bunurile lor, să asigure locurile unde sunt cazați atunci când pleacă, iar, dacă au nevoie, să apeleze cu toată încrederea la cel mai apropiat polițist sau să sune la 112", a spus Florentin Brăcea, din cadrul IGPR. În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, polițiști rutieri, de la acțiuni speciale, de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminalistică, transporturi și de la arme, explozivi și substanțe periculoase, care acționează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, fiind vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, la toate hotelurile şi locurile de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative. O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor. Reamintim că, anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu peste 28% a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră.

A2, monitorizată atent: Vom survola cu elicopter și nu se fac lucrări în weekend

"Ne vom focusa pe A2, unde avem înregistrate valori ridicate de trafic pe perioada weekendurilor. Vom folosi și un elicopter care va survola autostrada și DN39 către sudul litoralul, urmând ca, în funcție de rezultate sau de moment, să mișcăm efectivele. Colaborăm și cu județele limitrofe pe raza A2: Călărași, Ialomița, Ilfov, urmând ca patrulele noastre de la Autostrăzi să intervină dacă avem situații. Colaborăm și cu administratorul drumului. În ceea ce privește lucrările, am dat avize pentru reparații doar în timpul săptămânii, fără restricții în weekenduri, tocmai în ideea să nu avem probleme. Avem acum, pe cod roșu de caniculă, o restricție de 7,5 tone. Cu podul de la Agigea s-a rezolvat tocmai în ideea să nu mai avem restricții. ", a mai spus Brăcea.

Și jandarmii sunt pe poziții: militarii sunt pregătiți să intervină!

"Efectivele Jandarmeriei constățene sprijină efectivele de Poliție în activitatea de menținere a ordinii publice și de restabilire a acesteia în cazul în care va fi tulburată, pe timpul sezonului estival. Efectivele IJJ Constanța, în medie peste 100 de militari, vor participa zilnic l aceste misiuni. Ne-am repartizat sarcinile prin planul de acțiune 2017, astfel încât Gruparea Mobilă va asigura cu efective în stațiunea Mamaia fiindcă este un pol mai important al turismului românesc și efectivele sunt specializate pe astfel de acțiuni, iar cele din IJJ Constanța au fost repartizate către sudul litoralului, mai puțin Vama Veche, 2 Mai și Costinești, unde, la fel, colegii mei de la Gruparea Mobilă vor asigura măsurile în zonă. Avem pregătite echipe de intervenție care să poată veni în sprijinul patrulelor mixte în orice moment", a declarat Constantin Dima, șeful IJJ Constanța. Cuvântul a fost luat și de către comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis, Daniel Mihai Ferencz, care a precizat că: "Peste 200 de jandarmi din cadrul GMJ vor participa în sistem integrat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în Năvodari, Mamaia, Costinești, 2 Mai, Vama Veche".

Mai multe autospeciale SMURD și puncte de prim ajutor

"Începând cu 15 iunie, IGSU a înființat punctele de prim ajutor pe plajă, avem detașate personal și tehnică din 14 județe. Comparativ cu anul trecut, când s-a demarat această activitate, au fost suplimentate aceste puncte de lucru, am avut 9 anul trecut, acum avem 15. În total, asigurăm un efectiv de peste 400 de oameni în fiecare zi, care sunt în serviciul operativ. Suntem pregătiți să facem fașă solicitărilor și să asigurăm împreună cu colegii de la Jandarmerie și Poliție și măsurile de securitatea cetățenilor din punct de vedere a stingerilor incendiilor cât și a altor tipuri de intervenții. Avem în plus 5 ambulanțe care, față de anul trecut, lucrează și pe timp de noapte. Anul trecut au lucrat numai pe punctul de prim ajutor pe plajă, acum rămân, sunt detașate și acordă sprijin SAJului", a spus și Gheorghe Popa șeful ISU Dobrogea.

Vești bune: a treia banda este dată în folosință la Vama Veche

"Poliția de Frontieră și Garda de Coastă asigură, în punctele de trecere la frontiera cu Bulgaria, fluidizarea traficului. Vreau să fac un anunț, în premieră, am construit a treia bandă pe sensul de ieșire din Vama Veche. Sperăm să avem timp rezonabil de control, să mulțumim participanții la trafic. Privind traficul, sunt valori considerabile, iar weekendul trecut au fost 50.000 de participanți la trafic, care au tranzitat Vama Veche, Negru Vodă și Ostrovul. În plus de asta, UE permite posesorilor de pașapoarte biometrice din Ucraina să intre în statele membre fără viză. A doua misiune, Acțiunea Litoral a Gărzii de Coastă, este salvarea vieții pe mare. Participăm cu ambarcațiuni, nave de intervenție, acțiunea este non stop, 24 din 24", a declarat comisar-șef Ionel Trușan, directorul Garda de Coastă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Planul pe 2017 la titluri si subtitluri tampe la replica a fost depasit inca din prima jumatate.Politisti detasati si ...politisti detasati!!!Sunt aceiasi politisti detasati?sau sunt unii mai detasati decat altii!?citim si noi detasati
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272