REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O lege privind declasificarea originilor COVID-19, votată în SUA

O lege privind declasificarea originilor COVID-19, votată în SUA

A.F. 14 martie 2023 | 00:00 780

Camera Reprezentanților a SUA a votat  în unanimitate pentru a cere directorului Serviciului Național de Informații Avril Haines să declasifice informațiile privind originea COVID-19, sporind presiunea asupra administrației președintelui Joe Biden pentru a permite publicarea acestora, notează agenția Reuters.

O lege privind declasificarea originilor COVID-19, votata in SUA

Votul a fost de 419 voturi pentru și 0 împotrivă. Întrucât Senatul a adoptat proiectul de lege la 1 martie - prin consens unanim - acesta merge acum la Casa Albă pentru ca Biden să îl semneze ca lege sau să îi aplice dreptul de veto.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la intențiile sale.

Washingtonul a purtat o dezbatere extrem de politizată cu privire la originile pandemiei de coronavirus aproape de când au fost raportate primele cazuri umane în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019, pe fondul apelurilor atât din partea democraților, cât și a republicanilor de a riposta mai puternic împotriva unei Chine în ascensiune.

Dezbaterea a fost realimentată luna trecută, când Wall Street Journal a raportat pentru prima dată că Departamentul pentru Energie al SUA a concluzionat că pandemia a apărut probabil în urma unei scurgeri de laborator din China, o evaluare pe care Beijingul o neagă.

Departamentul și-a făcut judecata cu o "încredere scăzută" într-un raport de informații clasificate, a declarat Journal. Alte patru agenții americane consideră în continuare că COVID-19 a fost probabil rezultatul unei transmisii naturale, în timp ce două sunt indecise.

Oficialii administrației Biden au declarat că este posibil ca originile pandemiei să nu fie niciodată cunoscute. China a declarat că afirmațiile potrivit cărora o scurgere de laborator a cauzat probabil pandemia nu au credibilitate.

"Poporul american trebuie să cunoască toate aspectele, inclusiv modul în care a fost creat acest virus și, în mod specific, dacă apariția naturală a fost rezultatul unui eveniment legat de laborator?" a declarat reprezentantul Mike Turner, președintele republican al Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, care a cerut sprijin pentru această măsură.

Reprezentantul Jim Himes, cel mai important democrat din comisie, a calificat proiectul de lege drept un prim pas important. "Sper că va clarifica unele speculații, unele zvonuri care circulă", a spus el, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a fost problema de la bun inceput. Cum vor da explicatii daca vor trece prin pandemie multi oameni nevaccinati. Asta ve deconspira faptul ca vaccinarea anticovid a fost doar o modalitate de a face bani fraudulos in pandemie. Alta modalitate a fost izoleta. Dupa care a aparut prostia ca mastile sunt neconforme desi puteai tine la gura si o batista cu acelasi efect de protectie. Imi amintesc declaratii sucite dupa cum era interesul de a face unii niste afaceri frauduloase. Ba ca se ia din aer ba ca nu se ia decat din atingere. Asta ca sa se vanda si manusi chirurgicale. Apoi stirile despre mortii din spitale ca sa nu mai vrea nimeni la spital. Apoi stirile despre cei care nu s au dus la spital si au murit acasa. Ca sa se cumpere teste covid. Apoi stirile despre faptul ca trebuie sa ti testezi gatul. Apoi nasul. Apoi ca trebuie de fapt sa mergi la clinici facute in containere in parcarile mall urilor si sa te testezi. Si in toata aceasta isterie cei mai multi oameni au trecut prin pandemie fara sa se vaccineze. Unii s au imbolnavit si de 3 ori. Altii nu s au imbolnavit deloc. Toti cei vaccinati s au imbolnavit de covid. Dar chipurile faceau forma usoara. La fel de usoara faceau si nevaccinatii. Unii vaccinati au murit. Atunci au aparut explicatiile ca aveau comorbiditati sau ca trebuiau sa se vaccineze si a doua oara. Si a treia oara. Va amintiti? Trebuia sa facem 7 doze. Romania platise vaccin cat sa vaccineze de 7 ori toata populatia. 120 milioane de doze. Contractele cu Pfizer si Moderna erau si sunt secrete. Trecuse pandemia si in loc sa dea banii inapoi Moderna si Pfizer ne fortau sa primim doze de vaccin in continuare. Si sa l aruncam ca nu mai era nevoie de el. Nu fusese nevoie niciodata. Oamenii se imunizau natural. Unii mureau. Vaccinul era ca apa sfintita. Nu facea rau. Nu facea nici bine. Lasa maica, sa fie acolo. Sa facem bani ... Va amintiti ca nu conta daca esti sanatos? Erai restrictionat ca nu esti vaccinat. Apoi nici nu conta ca esti bolnav de covid daca erai vaccinat. Gasisera explicatia. Daca esti vaccinat te poti imbolnavi dar nu transmiti. Ha ha ha! Va amintiti ce i au facut lui Djokovic in Australia? Era perfect sanatos in uema testarii. Si l au deportat pe mativ ca nu e vaccinat. Nu a contat ca este sanatos si nu poate imbolnavi pe nimeni. Asa era legea, chipurile. O lege stramba care ferea multinationalele Pfizer si Moderna de dat explicatii. Atat. Nu proteja oamenii. Legea proteja mutinationalele ca sa faca bani necinstit si chiar obligatoriu. Iite ca Djokovic nu a murit. A facut covid si s a vindecat. Nu s a vwccinat si e in continuare nr 1 mondial in tenis. Nevaccinatii care erau cei mai invinovatiti oameni au demostrat ca se poate sa fii rebel. Si sa nu i uitam pe USeRisti. Ei erau cei mai vocali in a ne face sa ne vaccinam. Ei. Cinstitii. Au demonstrat inca p data ca sunt pro.sti. Unii poarta masca si acum in masina personala cand sunt singuri.
1
0
Eu nu mam vacinat și iată ca adevăru ese la iveală. Ști ce zic?
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468