REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Oamenilor li s-a ACRIT și au început să iasă din case!

Oamenilor li s-a ACRIT și au început să iasă din case!

Replica API 14 aprilie 2020 | 08:30 6044

Haosul s-a instalat pe străzile din municipiu! Constănțenii s-au plictisit în case și ies în masă în locurile publice din „zona locuinței”. Pe șosele, același lucru. Desigur, sunt persoane care sunt obligate să meargă la locurile de muncă însă sunt și persoane care pur și simplu ies din case fără a conștientiza situația. Motivul principal pentru care s-a reieșit din locuințe este constituit din faptul că cetățenii își fac cumpărăturile de Paște.

În multe dintre orașele României, inclusiv în județul Constanța, mulți dintre cetățeni se comportă ca într-o zi normală, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla. Pandemia de Covid-19 va atinge în scurt timp cifra de 120.000 de decese, la nivel global însă asta pare să nu îi sperie pe constănțeni. Vine Paștele, așa că, acum, principalul scop și motiv de ieșit din case sunt cumpărăturile pentru masa copioasă de Paște. Acesta este cazul mai multor constănțeni care au ieșit zilele acestea la cumpărături. „Am ieșit să cumpărăm câte ceva pentru masa de Paște. Tot ce am cumpărat la începutul acestei nebunii deja s-a cam dus. Avem și nepoții la noi iar soția mea le gătește toată ziua numai bunătăți”, „Trebuie! Trebuie să ieșim să facem cumpărăturile pentru Paște, chiar dacă nu vom avea musafiri, trebuie să avem ce pune pe masa pentru a simți măcar un pic că e sărbătoare”, sunt doar două din declarațiile constănțenilor din zona Inel I. De menționat este că persoanele intervievate aveau declarații pe propria răspundere însă… nu toți acordă importanță acestui fapt și ies fără aceasta.

Situație actualizată: măsuri luate împotriva răspândirii COVID-19 de autoritățile constănțene

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.

Dacă unii știau de prevederile Ordonanței Militare și aveau toate actele necesare pentru a putea circula, iată că au fost și unele persoane prinse pe picior greşit. Astfel, conform unui comunicat transmis de către Instituția Prefectului Constanța în data de 13 aprilie, acesta arată faptul că de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 5.884 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.087.658 lei. Dintre acestea, 312 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 448.000 lei, din care 311, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 987 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Apelul autorităților locale către constănțeni:

”Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!” au declarat reprezentanții Instituției Prefectului.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt curios unde se duc miliardele de euro din amenzi? cu declaratie fara declaratie daca prinzi o sluga de militian care el e jmecher si vrea sa te arda te arde cu tot cu urgenta ta.. traim in tara lu kkt. sa le crape matzele la politicieni astia penali care au adus tara intr'o mizerie totala.
0
1
Am auzit pe platou o discutie ca alde Costache, flaushatul de Adita, Babei din cartier trust din Cernavoda care umbla cu plicurile de droguri in buzunar nu ii mai vede nimeni??? Nu ii mai intreaba nimeni de declaratii?? Alooo politia, jandarmeria luati aminte si interesati.va ce se petrece pe la barul lui costache si pe la liquid!
3
2
Si cind am voie de ce sa ma intrebe de declaratie si sa gaseasca motive ptr a ma amenda ?----Sintem hartuiti de Pol locala si in piata de parca as face vreo crima asa ne urmaresc
7
3
Stiti ce zice omul?Daca tot e sa o mierlesc, macar sa mor satul si cu sufletul impacat.Iar daca o fi sa primeasca amenda,o s-o plateasca urmasii, urmasilor...E greu in sec 21 sa-l inchizi pe om asa, nevinovat si pe timp nelimitat.
7
3
la nivel global au fost peste 5 milioane de infectati si peste 650 de mii de morti din cauza gripei clasice sezonale.deci mai usor cu panica asta nationala,ca sa nu mai zicem cate milioane de oameni mor de foame si mizerie anual,global.cati batrani vor muri de foame si de frig in case,cati oameni vor face depresii grave?Bai,lasati-o mai moale cu prosteala si dati voie oamenilor sa munceasca,intariti paza armata ca ne sufoca tiganii si infractorii.
12
4
daca era pese deu u ne condamnau in case
8
6
Pai si care e rostul acestor declaratii ca si cu ele si fara ele tot aia e. Doar ca sa aiba militenii motiv de amendat amaratii ca la cei puternici nu au nicio sansa? Intr-adevar oamenilor li s-a ACRIT dar nu de stat in casa ci de prea mult SPARANGHEL! Mai precis de o flota aeriana plina de SPARANGHEL! Daca mutu prelungeste starea de urgenta si-a belit cariera politica si sansele de a-si mai vedea guvernul lui in toamna asta daca nu cumva fura cu softul STS sau daca mai face alegeri!
12
2
Cand oamenii vad ca cei ce lucreaza in spitale nu sunt protejati,ca sunt folositi ca prezervativele ,dispretuiti in mod real si laudati de forma,ce naiba sa creada? Ies si ei la cumparaturi,poate ca este ultima masa si apoi,vesnica pomenire,caci guvernantii si sistemul nu e in stare sa ocroteasca pe cei ce ocrotesc la randul lor pacientii.Oamenii nu cred in autoritatile puse pe siluit oamenii,nu pe protejat. Apropo,talharii sun veseli si acum,in pandemie.Cati amendati versus cati hoti si alti infractori prinsi sunt? Da,e bine sa stam in case,dar numai asta nu rezolva nimic.
13
4
MERGETI LA INVIERE!
10
7
Incetati sa panicati lumea cu
9
3
14 apr 08:40 spune ADEVARUL !
6
3
vedem de 1 mai rezultatul. Probabil 1000 de morti pe zi nu se ajunge dar nici departe nu o sa fim.
3
12
Imi placeau comentariile tale...da' ai inceput sa o iei randeaua....
8
3
am vazut ca seara stau in fata blocului la bautura dar am chemat politia si i-a amendat
8
8
Opriti turnatoria. Va turnati intre voi. Sa stiti ca nu este diferenta mare intre un turnator de "pe vechi' si actualii turnatori care o fac prin intrediul facebook sau alte forme....Orice vierme cu telefon capata profilul de turnator in momentul cand isi da in gat aproapele.
16
5
Adevarat ca oamenii nu pot rezista 3 saptamani inchisi in casa insa multi nu se mai rezuma la strictul necesar. Ies in fata blocurilor sau magazinelor consuma alcool, se plimba in gasti sau cu sacosa goala. Asta e. Inca vreo 1000 de infectati si vreo 200 decese.
9
4
nu mi se intampla ...tocmai mie! omul e curajos si cand, e iepure fricos!
12
2
oamenilor li s-a acrit cand au vvazut ce gloata care nu respecta nici o regula de izolare era la aeroportul din cluj si lor li se spune sa stea in casa, asta e adevarul si-au dat seama ca sunt luati de fraieri de johanus si gasca lui!!!
25
7
Mars mai capete de creta! Cand o sa intelegeti ca masurile astea sunt de rahat si nu fac nimic bun?!
14
10
Si la pacanele e deskis de ce ca nu era voie ?
5
3
Eu sper ca Nebuneala de Pandemie CoronaVirus sa speram ca va trece cu bine luna viitoare in mai ca sincer de cand stau in casa ma plictisesc rau poate atunci se va ridica si starea asta de Urgenta a Pandemiei CoronaVirus sper cel tarziu in mai nu prin august xa inebunesti de cap stand de atat timp in casa ahh!
9
1
Cand aud de coronavirus mi se scoala cucu in carapace si mi dau drumu in mine
9
16
nae catre autoritatile lui kkt mare si voua muie, ba
8
10
bautura multa si trece
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272