REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

OPC a aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei, în vara aceasta

OPC a aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei, în vara aceasta

Marieta STEFAN 20 septembrie 2023 | 00:00 1502

În cadrul Comandamentului Litoral, desfășurat în perioada 12 iunie - 20 august de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, au fost înregistrate 750 de reclamații ale turiștilor nemulțumiți de condițiile și serviciile oferite de operatorii economici de pe litoral. În aceeași perioadă, în urma controalelor de supraveghere a pieței și la cercetare de reclamații, au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509.880 de lei.

OPC a aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei, in vara aceasta

Turiștii sosiți pe litoral se așteaptă la condiții cel puțin bune, dacă nu foarte bune. Este și normal pentru că majoritatea fac eforturi financiare pe întreaga perioadă a anului pentru a-și putea permite o vacanță la mare. Este adevărat că unii dintre ei exagerează puțin, mai ales când vine vorba de mărimea camerei, care este în funcție de prețul plătit și de categoria hotelului, dar majoritatea sunt îndreptățiți să fie nemulțumiți deoarece condițiile și serviciile oferite pe litoral nu sunt la cele mai înalte standarde. 

750 de reclamații în două luni

De aceea, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (C.J.P.C.) Constanța este asaltat pe timpul verii de reclamații făcute de turiști. Numărul acestora se ridică la 15 pe zi și astfel, într-un timp destul de scurt, de pe 12 iunie până pe 20 august, timp în care s-a derulat Comandamentul Litoral 2023, au fost numărate nu mai puțin de 750 de plângeri. ,,Pe timpul Comandamentului Litoral, derulat în perioada 12 iunie - 20 august 2023 am primit în jur de 15 reclamații pe zi. În total, au fost înregistrate 750 de plângeri”, ne-au declarat reprezentanții C.J.P.C. Constanța. Reclamațiile au fost diverse, referitoare atât la condițiile oferite de operatorii economici de pe litoral, cât și la serviciile puse la dispoziție de aceștia. 

OPC a aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei, in vara aceasta

Astfel, turiștii au reclamat faptul că nu funcționează aerul condiționat în camere sau că acestea sunt prea mici, murdare sau pline de insecte, că au achitat prețul camerei fără a primi documentele fiscale pentru banii pe care i-au dat sau că n-au avut loc de parcare.  Alții s-au plâns de timpul de așteptate în recepție până la intrarea în posesie a camerei, pierzând astfel o zi prețioasă la plajă și fără să țină cont de faptul că eliberarea camerelor se face, de obicei, după ora 12:00 și este urmată de igienizarea acesteia sau că nu au avut loc de parcare deși acest lucru n-ar trebui să se întâmple deoarece conform legislației în vigoare numărul de locuri de parcare ar trebui să fie aferent capacității hotelului. Nu puține au fost și reclamațiile în ceea ce privește  nerespectarea suprafeței pentru plajă destinată cearceafurilor. Numai că inspectorii CJPC nu pot sancționa operatorii economici decât pentru neconformitățile identificate la momentul controlului.

Cu toate acestea, au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509. 880 de lei. ,,Se sancționează neconformitățile identificate la momentul controlului. În urma controalelor de supraveghere a pieței și la cercetare de reclamații au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509. 880 de lei, în aceeași perioadă a Comandamentului Litoral”, au completat reprezentanții C.J.P.C. Constanța.

De menționat faptul că unii operatori economici, sub presiunea unor amenințări de reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, preferă să dea mese gratis sau să-i cazeze pe turiști „din partea casei”, decât să fie călcați de agenții de control. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fi bine,o fi rau,nu stiu dar rolul O.P.C.eului este ca eu cetatzeanul escu cand merg intro piatza agroalimentara ,restaurant,magazin sau oriunde se vand produse alimentare sa fiu sigur ca ceace cumpar este conform cu ce am platit si este sigur pentru sanatatea mea,altfel poate sa colecteze OPCeul si de 100 de ori mai multzi bani din amenzi daca eu dupa ce mananc la restaurant ajung la spital sau cumpar carne sau peste congelat si cand il descongelez acasa pute de nici caini nu il mananca OPCeul nu si-a facut treaba,ci este exact ca politzia care la fiecare sfarsit de an vinea cu un bilantz foarte bun cu toate ca traficul de droguri si de femei era in crestere ca si puterea clanurilor interlope.
0
0
Iar spagha primita de opc afost de 100mil !
2
0
Pe unde mergem in cartiere ca este Tomis,la Groapa,Inel 1,2.sa cumparam un peste proaspat cumparam numai peste stricat.Hamsie,stavride toti vand peste stricat,cu burta umflata sparta,branhii negre.Peste foarte vechi,n***u, putrezit.Cand ajungi acasa vezi ca ai cumparat peste vechi imputit.De unde il aduc? Pestele este vechii de mai multe zile.Ne imbolnesc ne pun viata in pericol.Inchideti-le cosmeliile! Comerciantii nu respecta legea.Confiscati tot,amenzi cat mai mari,pentru toti cei care nu respecta normele de protectie sanitara al produselor alimentare.
0
0
Mai multe amenzi date și mai multe locații închise mai putini bani la buget .
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468