REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

OPC-ul dă năvala și în Satul de Vacanță!

OPC-ul dă năvala și în Satul de Vacanță!

Mirela PASCAL 16 iulie 2023 | 00:00 2789

Pe litoral ANPC-ul a efectuat mai multe controale. Ceea ce au găsit la fața locului i-a șocat pe inspectori, iar amenzile au curs pe bandă rulantă, iar mai multe terase au fost închise. Este vorba despre o serie de verificări efectuate în Satul de Vacanță Mamaia.

OPC-ul da navala si in Satul de Vacanta!

Inspectorii ANPC au desfășurat inspecții ample la operatorii economici din Satul de Vacanță Mamaia, iar în urma vizitelor multe afaceri au fost închise. Dat fiind că suntem în plin sezon estival, malul Mării Negre e plin ochi de turiști, care cheltuie tone de bani atât pentru cazare, cât și pentru preparatele de la restaurante. În această idee, ANPC a efectuat mai multe controale pentru a se asigura că turiștii sunt în siguranță. Din păcate, ceea ce au găsit inspectorii la terasele din Satul de Vacanță Mamaia i-a lăsat cu un gust amar.

În urma inspecției efectuate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, s-au descoperit condiții insalubre, alimente expirate și produse congelate depozitate necorespunzător în operatorii economici din zona Satul de Vacanță Mamaia. De asemenea, s-a constatat că uleiul din friteze era neschimbat de o perioadă îndelungată, chiar în mijlocul sezonului estival. Ca urmare, au fost emise opt avertismente și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 132.000 de lei.

OPC-ul da navala si in Satul de Vacanta!

În prima lună a Comandamentului Litoral 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat verificări la peste 1.000 de operatori economici, rezultând amenzi în valoare totală de peste 6,5 milioane de lei. Ca urmare a deficiențelor constatate, aproape 100 de unități au fost temporar închise până la remedierea situației.

Litoralul, o zonă a contrastelor

Litoralul românesc rămâne o zonă a contrastelor. Am mai spus-o şi o voi repeta, până la momentul la care se vor lua decizii coerente de scoatere la lumină a uneia dintre cele mai frumoase zone din Europa. Alături de investiţii de milioane ale unor operatori economici curajoşi şi iubitori de ţară, îşi desfăşoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul. Este ca şi cum ai pune un palat de cleştar în mijlocul unui bâlci jalnic. Ai ocazia să mănânci un foie gras cu dulceaţă de ceapă lângă o farfurie plină cu hamsii, dintr-o dugheană deschisă lângă o alta cu gogoşi. Avem hoteluri de cinci stele deschise lângă unele cu tot atâtea, dar căzătoare. Am ales o lună de silenzio stampa pentru a nu părea că suntem din nou groparii turismului la Marea Neagră, dar, din păcate, realitatea trebuie să strângă în aceeaşi barcă pe toţi cei care mai credem în şansa acestuia. La final, vreau să vă asigur că suntem aici să curăţăm tot ceea ce vă poate expune pericolului şi să răspundem urgent sesizărilor dumneavoastră”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi bine dacă ar candida Domnul Horia la primărie , în mod sigur ar face treabă bună pentru orașul nostru care a fost și este atât de greu încercat în ultimii ani , Votăm Horia Constantinescu la funcția de Primar al Municipiului Constanța !
6
2
Sarul de Vacanta e condus de criminali interlopi. E o mizerie. Vagabontu ala de Vasea e un talhar la drumul mare
1
0
Da Geo , și eu consider că Horia ar fi bun ca primar , ar fi f bn dacă ar candida , constănțenii l ar vota masiv , susținem Horia Constantinescu la primaria constanta în 2024 .
7
5
Felicitări Domnule Horia Constantinescu , vă rugăm să candidați anul viitor la funcția de Primar al Municipiului Constanța , vă susțin și sunt sigur că veți câștigă detașat .
6
5
Horica mort de frica s-a trezit dupa 20 de ani. Abia acum a primit verde.
1
3
pai se razboieste si opc, cu cine poate, cu bancile a dat-n bara.poate il mai votati pe constantinescu, ca sa iasa vreun penelist, ca si la precedentele alegeri. succes la prostii, puneti botul.
2
4
OPC sau ANPC???
2
2
Vasea ai incurcat-o. Te-ai dus la Faliment
7
5
Chiar esti groparul statiunii. Ai uitat ca tu ai pus parcarea 100 anul trecut??? Ca de atunci e pe moarte...
9
2
Un interlop care lovea o femeie ca s-a Așezat cu cearceafu pe plaja lui.au ajuns derbedeii sa ne tina lecții de morala
21
3
bai frate nui lasa p patroni sa faca si ei..1 ban.. lea luat kaimacul..horicaaa uff upp
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468